Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI"— Sunum transkripti:

1 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi beceri tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren çocuğun tüm gelişimlerini destekleyen (fiziksel psiko-motor zihinsel,dil sosyal ve duygusal) plan yapan uygulayan insan ilişkileri ve empatiye önem veren çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan; drama basit beden eğitimi hareketleri müzik çalışmaları sanat ve ana dili etkinlikleri yapan çocukları tanıma tekniklerini uygulayan zevkli bir alandır.

2 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı; farklı yaş gruplarındaki çocuklara bilgi beceri tutum ve davranışların kazandırılması ile ilgilenir. Çocukların fiziksel psikolojik zihinsel sosyal ve duygusal gelişimini desteklemeyi amaçlar. Çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi gerektiren bu alanda özel eğitime muhtaç çocukların gelişimleriyle ilgili çalışmalar da yapılır. Çocuk gelişimi ve eğitimi; drama basit beden eğitimi hareketleri müzik ve sanat etkinlikleri gibi çeşitli faaliyetlerin uygulanmasını içeren keyifli bir alandır.

3 ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜNDE OKUTULAN DERSLER
Anne ve çocuk sağlığı Çocuk ruh sağlığı Çocukla iletişim Erken çocuk. program Animasyon Oyun Drama Erken çocukluk özel eğitim ilke ve kurumları Çocuk eğitiminde müzik Oyuncak yapımı Gelişim alanları Özel eğitim Çocuk beslenmesi

4 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜNDE UYGULAMALAR
Çocuk gelişimi bölümünde Erken çocuklukta program,Oyun,Çocuk etkinliklerinde müzik,Animasyon,Drama gibi dersler uygulamalı olarak işlenen dersler arasındadır. Ayrıca çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencileri ,12. sınıfta işletmelerde beceri eğitimi dersi alarak haftada üç gün ilçemizdeki anasınıflarına uygulama yapmaya gitmektedirler.

5 BÖLÜMÜN İHTİYACI OLAN YETENEK VE İLGİ ALANLARI
Çocukları sevme ve onlarla beraber olmaktan sıkılmayan Çocukların duygularını anlayabilen Disiplin sağlayabilen Düşüncelerini rahatça ifade edebilen Hoşgörülü ve sabırlı olabilen, insanlarla iyi iletişim kurabilen Gelişim psikolojisine ilgi duyan

6 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
Kendini geliştirme konusunda istekli ve yaratıcı Dikkatli ve işine özen gösteren Sevecen ve hoşgörülü Sabırlı ve yaratıcı El becerilerine ilgili ve kabiliyetli Bu özellikleri taşıyan öğrenciler çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünde çok daha başarılı olabileceklerdir.

7 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
Bu bölümü başarı ile bitiren öğrenciler Okul öncesi öğretmenliği ve Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi alabilirler.

8 BÖLÜMÜN BULUNDUĞU BAZI ÜNİVERSİTELER
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BÖLÜM ÜNİVERSİTE FAKÜLTE Çocuk gelişimi Ahi evran üni. Sağlık yüksekokulu Ankara üni. Sağlık bilimleri fak. Hacettepe üni. Kırıkkale üni.

9 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNÜN BULUNDUĞU BAZI ÜNİVERSİTELER
FAKÜLTE Okul öncesi öğretmenliği Boğaziçi üniv. Eğitim fakültesi Odtü üniv. Gazi üniv. Çukurova üniv.

10 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
Ayrıca ; Anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, istedikleri takdirde, Çocuk Gelişimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.

11 OKULU ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ VE ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMLERİNİ BÜNYESİNDE BULUNDURAN ÜNİVERSİTELER Bu üniversitelerden bazıları Gazi üniversitesi,Selçuk üniversitesi, Boğaziçi üniversitesi, Odtü üniversitesi, Marmara üniversitesi, Karadeniz teknik üniversitesi, Mersin üniversitesi, Adana balcalı üniversitesi, Hacettepe üniversitesi Çanakkale 18 mart üniversitesi İstanbul üniversitesi Aydın adnan menderes üniversitesi Sakarya üniversitesi Dumlupınar üniversitesi(kütahya) Gibi pek çok üniversitenin bünyesinde bu bölümler mevcuttur.

12 BÖLÜMÜN ÖZEL VE KAMUDAKİ İŞ İMKANLARI
Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakımevlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapmaktadırlar. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır.

13 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
Ayrıca üniversitede 4 yıllık lisans eğitimi alındığı takdirde MEB’da okul öncesi veya çocuk geliğimi ve eğitimi öğretmeni Sağlık Bakanlığı ve MEB’e bağlı yuva ve kreşlerde çocuk gelişimi elemanı, hastanelerde yatan çocukların eğitim ve eğlence etkinliklerini sağlayan yardımcı hastane elemanı; çocuk hastanesi ve ana – çocuk sağlığı merkezlerinde sağlam çocuğun fiziki ve ruhsal gelişiminin incelenmesinde danışman,  televizyon ve radyo çocuk programları yapımcısı, çocuk kitapları ve benzeri materyal hazırlamada kitle haberleşme danışmanı olarak çalışabilirler.Çalışma alanı ve kurum çeşidinin fazla olması iş bulmayı kolaylaştırmaktadır.


"ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları