Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ"— Sunum transkripti:

1 T.C Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi TEOG Motivasyon Sunusu Kasım 2015 Malatya

2 VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ

3 BAŞARISIZLIĞIN ANAHTARI BAKIŞ AÇILARIMIZ

4 Daha sınava çokkkkk var yatalım. (hadi ya yarın sınav mı var
Daha sınava çokkkkk var yatalım!!!! (hadi ya yarın sınav mı var???) Ben zaten bu yıl sınava öylesine gireceğim sınav günü şöyle bakıp çıkacağım…. (seneye sanki bu sınavın tekrarı var)

5 Ya bu sistem çok karışık ne olacağıma bile karar veremedim ne çalışacağıma, ne kadar çalışacağıma, nasıl karar vermemi bekliyorsunuz. (arkadaşımız yıllardır yurt dışında eğitim görüyordu aramıza yeni katıldı) En güzel günlerim bir sınav uğruna gelip geçiyor. (sen bir de liseyi gör!)

6 Kolaysa sen çalış (ben çalıştım kolay değildi çaba gerekiyordu istersen sende dene) Sizin zamanınızda her şey daha kolaydı (anne- babaya, öğretmenlere… zaten yıllar önce yoldan geçeni tutup, liseye kayıt ediyorlardı)

7 Hem okul hem sınava hazırlanmak ne kadar zor biliyormusunuz
Hem okul hem sınava hazırlanmak ne kadar zor biliyormusunuz !!!! (arkadaş bu sınav için bakanlık tarafından denek olarak kullanılıyor !!!!)

8 Ben şu an 1. TEOG’ a hazırlanıyorum öğretmenim derste 2
Ben şu an 1. TEOG’ a hazırlanıyorum öğretmenim derste 2. TEOG konusu anlatıyor benim derste TEOG sorusu çözmeme izin vermiyor (yaman çelişki…)

9 ÖNCELİKLERİN BELİRLENMESİ !
Önceliklerimi belirledim  ders çalışmak dedim…. Arkadaşım aradı dışarı çıkalım dedi hayır diyemezdim, gezdik dolaştık (vicdanım rahat değil ama ortam güzeldi) eve geldim ders çalışmak hala birinci önceliğim Tam masanın başına geçtim sosyal medya almış başını gitmiş mesajlar birikmiş cevap vermek gerek dedim ders çalışmak hala birinci önceliğim…. Sosyal medyada arkadaşlarla karar verdik herkes ders çalışacak birbirimizi kontrol edeceğiz destekleyeceğiz sohbet çok güzeldi!! Arkadaşları takip edeceğim derken saat 24:00 olmuş. Ooooo çok geç olmuş Yatmak lazım yarın başlamak lazım Yorgun olmamak lazım

10 PLANSIZLIK!!!! Bu gün eve gider girmez ders çalışacağım. Masanın başındayım ne çok ders var Kararlıyım bu gün çalışacağım , nereden başlasam Matematik çalışsam (test kitabını açar konulara bakar gözüne kestirdiğinden çözer!, çözer! , çözer !, çözemez vazgeçer) Türçeye bakar üç beş paragraf sorusu çözer sıkılır Matematik aklındadır tekrar matematik test kitabını açar konu çalışmadığı için yine soruları çözemez , kendine kızar Biraz ondan biraz bundan çalışır vakit geç olmuştur Sıkılır yatar ÇALIŞTIN MI SİMDİ?

11 KENDİNE İNANMAMAK Engeller, Sadece Engelleri Kabul edenler için vardır. Engeli, Beyinlerinde ve Duygularında Yaşayanlar Başarılı Olamamışlardır. Eğer kendinizi aşabilirseniz, Her şeyi aşarsınız…

12 BAŞARMAK İÇİN Üşenmek; geçmiş günleri Erteleme; gelecek günleri
Vazgeçme; Hayatı boş yere geçirtir.

13 KARAR VER Bir şey yapmazsanız, hiçbir şey elde edemezsiniz! Haydi, şimdi, KARAR verin.

14

15 UNUTMA

16

17 ŞİMDİ YAPILMASI GEREKENLER
Karar vermek Öncelikleri belirlemek Planlı olmak Zamanı en iyi şekilde kullanmak Çalışmak, çalışmak, çalışmak… Kendine inanmak

18


"VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları