Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fiziksel Büyüklükler: Nicel bir bilim olan fizikte bir doğa olayını incelerken: düşünme (hayal etme), kurgulama, tasarım, planlama ve gözlemleme aşamalarından.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fiziksel Büyüklükler: Nicel bir bilim olan fizikte bir doğa olayını incelerken: düşünme (hayal etme), kurgulama, tasarım, planlama ve gözlemleme aşamalarından."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 Fiziksel Büyüklükler: Nicel bir bilim olan fizikte bir doğa olayını incelerken: düşünme (hayal etme), kurgulama, tasarım, planlama ve gözlemleme aşamalarından sonra deney yaparak o olay hakkındaki ilke, kural ve yasaya ulaşmak için temel işlev ölçmedir.

5 Temel fiziksel büyüklükler 7 tanedir. Uzunluk Kütle Zaman Termodinamik Sıcaklık Elektrik Akımı Işık Şiddeti Madde Miktarı (Mol Sayısı)

6

7

8 Temel büyüklüklerden türerler (çoğalırlar). Hız, ivme, basınç, iş, güç, mağnetik alan şiddeti, moment, momentum, ışık akısı, akım şiddeti….

9 Fizikte her ölçüm her zaman aynı sonucu vermez. Ölçüm aletinin duyarlılığı, ölçen kişinin duyarlılığı ve ölçüm ortamının fiziksel koşulları ölçümdeki sistematik hataların ortaya çıkarır.

10 Skaler ve vektörel büyüklükler: Bir vektörel büyüklük 4 elemanı ile tanımlanır:

11 Bileşke vektör: Vektörlerin toplanması ve çıkarılması:

12 Vektörlerin farkını bulmak:

13 Vektörleri dik bileşenlerine ayırmak (trigonometrik yöntem):

14 Vektörlerin çarpımı: Birim vektörler:

15 Hız ve ivmenin boyut denklemini ve birimini yazınız. Elektriksel sıga (kapasite) ile ısı sıgası (ısı kapasitesi) nın boyut denklemlerini ve birimlerini yazınız. Moment ve momentumun boyut denklemlerini ve birimlerin bulunuz.

16 179,9439 sayısını 6, 5 ve 4 anlamlı sayı olacak şekilde ayrı ayrı yazınız. 4,1.10 3 ve 4.10 3 sayılarını anlamlı sayılar kuralına göre yazınız. Farklı duyarlılıkta olan üç terazi ile üç ayrı kütle 18,76 gram, 80,472 gram ve 0,8 gram olarak bulunuyor. Bu üç kütlenin toplamı için doğru yaklaşım nedir?

17 110 m. Engelli koşu yapan atletin rekorunu saptamak için 4 kez zaman ölçümü yapılmış ve aşağıdaki değerler bulunmuştur. a)Atletin koşu zaman kaç saniyedir. b)Ortalama sapmayı bulunuz. c)Ölçme sonucunu anlamlı şekilde belirtiniz.

18

19 Aşağıda 10'un üssü olarak verilmiş olan sayıları anlamlı olarak yazınız.

20 Aşağıdaki toplama ve çıkarma işlemlerini yapınız.

21 Şekildeki eşit boydaki iki vektörün bileşkesinin boyunu ve yatayıla yaptığı açıyı bulunuz.

22 Şekildeki vektörler için; A = |10| birim, B = |20| birim, C = |30| birim ise A+B-C=D olması için D kaç birim olmalıdır? Yönü ne olmalıdır?

23


"Fiziksel Büyüklükler: Nicel bir bilim olan fizikte bir doğa olayını incelerken: düşünme (hayal etme), kurgulama, tasarım, planlama ve gözlemleme aşamalarından." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları