Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)"— Sunum transkripti:

1 PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)

2 PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ
Pakistan İslam Cumhuriyeti kısaca Pakistan, Güney Asya'da bir ülkedir. Umman Denizi'ne 1046 km. kıyısı vardır. Batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin, doğusunda Hindistan vardır. Nüfus bakımından dünyada 6.'dır. 1947'de İngiliz sömürgesindeki Hindistan'dan, yaşanan kanlı bir mücadele sonrası ayrılarak 14 Ağustos 1947'de kurulmuştur. Daha sonrasında yine bir bölünme yaşayıp, batısı bugünkü Pakistan doğusu da Bangladeş olmuştur. Pakistan'da Pencap, Sind, Kuzeybatı Sınır Eyaleti ve Belucistan olmak üzere 4 eyalet vardır. Federal başkent İslamabad'dır.

3 TARİHÇESİ Müslümanlığın Güney Asya'da kitlesel yayılışı 11. yüzyılda Gazneliler Devleti'nin kurulması ile başlamıştır yıllarında Pencap'a yaptığı akınlarla İslamiyeti Alt-kıtaya sokan Gazneli Mahmud döneminde, özellikle Sufi düşüncesine bağlı İslam bilginleri bölgede İslamiyetin yayılmasında etkili olmuşlardır. Alt-kıtadaki Babür İmparatorluğu ’nun kurucusu Babür Şah, 1526'da Delhi yakınlarında Penipat'da Delhi Sultanlığı’nın son yöneticisi İbrahim Lodi'yi yenerek Delhi Sultanlığına son vermiştir.

4 TARİHÇESİ DEVAMI 17. yüzyıldan itibaren İngilizler bölgeye öncelikle Doğu Hindistan Şirketi (East Indian Company) aracılığıyla girmeye başlamışlardır. Şirket, ilk fabrikasını 1612 yılında açmıştır yıllarında ilk bağımsızlık savaşı olarak da tanımlanan geniş çaplı bir ayaklanma, şirketin yönetimindeki toprakların İngiliz Krallığı yönetimine geçmesi ile sonuçlanmıştır yılında İngiltere Parlamentosu Hindistan'ın İngiliz Krallığı yönetimine alındığına dair bir kanunu kabul etmiştir.

5 1971’DE PAKİSTAN

6 BAŞKENTİ:İSLAMABAD İslamabad, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin başkentidir. Şehir, 1960'lı yıllarda Karaçi'nin yerine başkent olması için inşa edilmiştir. Şehrin inşa edilmesinin birkaç nedeni vardır: Ülkenin gelişimi Karaçi'nin gelişimi ile doğru orantılıydı ve bu yüzden Başkan Eyüb Han bunu eşit şekilde dağıtmak istiyordu. Aynı zamanda, Hindistan'la yapılabilecek bir savaşta Karaçi, denizden gelecek saldırılara karşı zayıf bir noktadaydı. İslamabad ise tersine dağlarla çevrili olduğundan, güvenli bir konumdaydı. Ayrıca, İslamabad'da iklim, Karaçi'ye oranla daha iyiydi.

7 MERKEZ BİNASI

8 BAYRAĞI

9 KENTİN PAKISTAN’DAKİ KONUMU

10 ARMASI

11 EN BÜYÜK ŞEHRİ Karaçi, Pakistan'ın en büyük nüfuslu şehri ve Sindh bölgesinin başkentidir. Nüfusu yaklaşık 14 milyondur. Hint Okyanusu kıyısındadır.

12 KARAÇİ TERMİNALİ

13 HAZIRLAYAN İREM KARLI 6/B 1074 SOSYAL BİLGİLER PERFORMANS ÖDEVİ
ÖĞR.ADI:AYGÜN BIYIKSIZ


"PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları