Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HEDEF BELİRLEME, VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HEDEF BELİRLEME, VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI"— Sunum transkripti:

1 HEDEF BELİRLEME, VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
BAŞARININ SIRLARI

2 BAŞARININ SIRLARI

3 Kıyıdan Uzaklaşma Riskini Göze Alamayanlar
Okyanusların Ötesindeki Güzellikleri Keşfedemezler Cevizin kabuğunu kırıp özüne inemeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder..

4 Başarının 3 Anahtarı 1.Makul bir hedef belirleme.
2.Zamanı etkin kullanma 3.Sistemli çalışma.

5 Eğer hayallerin yoksa nasıl gerçekleşebilirler ki…
Önce Amaç ve Hedef ... Eğer hayallerin yoksa nasıl gerçekleşebilirler ki… Belirlenmiş olmak Ölçülebilir olmak Yapılabilir olmak Gerçekçi olmak Zaman içinde sınırlanmış olmak İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır. (Yunus Emre)

6 Bir çoğumuz tutkularımızı izlemekten ve istediğimiz işleri yapmaktan korkarız. Çünkü bu risk almayı ve başarısızlığa dayanabilmeyi gerektirir.Ama tüm kalbinizle tutkunuzun izinden gitmek aslında kendi başına bir başarıdır.En büyük yanlış hiç denememektir.

7 Hedefler . . . Açıkça Tanımlanmalı Motive Edici Olmalı
Ödüllendirici Olmalı

8 Zamanı Etkin Kullanmalıyız Çünkü...
İş çok, zaman yok Gecikiyoruz sonra ya bahane buluyor ya da öfkeleniyoruz Strese giriyoruz Kendimizi yenileyemiyoruz Sosyal olamadığımızdan yakınıyoruz Başkalarına hayranlık duyuyoruz biz yapamayız sanıyoruz

9 Öğrenciler İçin Zaman Tuzakları
Televizyon Bilardo İnternet Bilgisayar Oyunları, (msn) ve Atari Aşırılıklar (Gezi , Muhabbet, Spor…)

10 Etkinliği Azaltıcı Davranışlar
Telefon görüşmeleri Ziyaretçiler Hayır diyememe

11 Günlük Dikkat ve Enerji Eğrisi
Dikkat, İlgi 7:00 9:00 11:00 13:00 15:00 17:00 19:00 Zaman

12 21.Yüzyılın cahilleri , okuma-yazma bilmeyenler değil, öğrenmeyi öğrenemeyenler olacaktır.

13 Çok çalışıyorum ama başarılı olamıyorum!
Sınavlarda çok heyecanlandığım için hiçbir şey yapamıyorum! Çalışmak istiyorum ancak bir türlü dersin başına oturamıyorum! Diyorsanız eğer, çalışmayı bilmiyorsunuz demektir… Bizler sizden çok çalışmanızı değil verimli çalışmanızı istiyoruz.

14 P l a n l a m a Çalışmanızı çeşitli dönemler için planlamalısınız
Günlük Haftalık Aylık Yıllık

15 Olumlu düşün! ben yapabilirim... *Kolay olan hiçbir şey yoktur.
Zorluğu oluşturan onu isteksizce yapmaktır.

16 çalışma ortamının özellikleri

17 oda ve masa düzenli olmalı

18 Çalışma masasının kullanım amaçları:
1- uyumak için 2- yemek yemek için 3- ders çalışmak için

19 Çalışma odasında neler yapılmamalı ?
1- Gazete-dergi vb yayınlar okunmamalı 2- Tv-müzik-bilgisayar kullanılmamalı 3- Yeme-içme olmamalı 4- Yatarak-uzanarak ders çalışılmamalı

20 ….PÜF NOKTALARI…. Ara vererek çalışmalıyız. 40 dk. Ders 10 dk. Ara en çok tavsiye edilen çalışma biçimidir. Kendinizi keşfedip gün içinde çalışmak için en verimli zamanı tespit edin. Günlük, haftalık, aylık tekrarlar öğrenme için önemlidir ve en iyi tekrar test çözmektir.

21

22 BAŞARILI OLMAK İÇİN

23 BAŞARININ TEMEL TAŞI ÖZGÜVEN Etkili öğrenme için Not tutmak gerekir
Zamanı Doğru Kullanma Başarı Getirir ÖZGÜVEN Sağlıklı Uyku Başarıyı Artırır

24 VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK 1- Çok çalışmak değil  Etkili Çalışmak Gerekir
2- Endişeleri Düşünürsen  Başarısız Olursun.. 3- Zaferi Düşünürsen  Başarılı Olursun…

25 NOT TUTMAK Okunan bilginin %20’ si,
Okuduktan sonra dinlenen bilginin %40 ‘ı, Okuyup dinledikten sonra yazılan bilginin %60 ‘ı Akılda kalır…. Bilgiyi saklamanın ve ileride anımsamanın en etkili yolu not almak ve daha sonra bu bilgileri tekrarlamaktır….

26 HATA YAPARIM DİYE KORKMAYINIZ
Nedense hata yapmaktan korkarız!.... "Yanlış bir şey söylerim." diye, düşüncelerimizi açıklamak istemeyiz. "Komik olurum." diııe, düşündüklerimizi söylemekten vazgeçeriz. Hata yapmak korkusuyla öne çıkmak istemeyiz. Arkalarda, ortalarda bir yerde dururuz. "Ya hata yaparsam, ya bana gülerlerse Böylece, hata yapmama uğruna birçok şeyden vazgeçeriz. "Amacımız kusursuz olmak değil, başarıya ulaşmak olmalıdır." Onun için, hata yapacağım diye konuşmaktan, yazmaktan ve yeni şeyler öğrenmekten vazgeçmeyiniz. Yaşamının başında olan sizler unutmayınız ki, hiçbirimiz kusursuz olamayız.

27 ÇALIŞMA PLANINI HAZIRLAMAK
1. Aşama; Her Dersten çalışmanız gereken konuları belirleyin Dersler, Konular, Gün veya Saatleri 2. Aşama; Okuldan geliş, uyku, oyun, dinlenme ve ders çalışma zamanını ayarlayınız.

28 Yaşam büyük bir yarıştır, bu yarışta kazanmalarda olur, kaybetmelerde.
Siz hangi tarafta olmak istersiniz? Kazanmak için çaba gerekir. Öyle ise işe çalışma düzeninizi değiştirerek başlayabilirsiniz. Öğrenilen bilginin %70’ i saat içinde %80’ i 24 saat içinde unutulmaktadır.. Unutmamak için Tekrar edin…..

29 TEKRAR YAPMAK Sürekli belli bir aralıklarla tekrar yapın, uykudan önce yada sabah kalkınca tekrar yapın. Haftanın belli günlerini tekrar için ayırın. Tekrardan sonra bol soru ve test çözün…

30 Yanlış Çalışıyorsunuz…
E Ğ E R = Amaçsızsanız, = Plan ve Programsız çalışıyorsanız, = Evin değişik yerlerinde çalışıyorsanız, = Yatarak, uzanarak ders çalışıyorsanız, = Televizyon karşısında yada müzik dinleyerek çalışıyorsanız, = Ezberleyerek öğrenmeye çalışıyorsanız, = Kaynaklardan yararlanmıyorsanız, = Tekrar yapmıyorsanız, = Ders yaparken başka şeyleri düşünüyorsanız, Yanlış Çalışıyorsunuz…

31 Çalışıyorum Geleceğimi Önemsiyorum diyorsanız
Çok çalışıyorum ama başarılı olamıyorum! Sınavlarda çok heyecanlandığım için hiçbir şey yapamıyorum! Çalışmaya başlayamıyorum, Çalışmak istiyorum ancak bir türlü dersin başına oturamıyorum! Kitaba bakarak öylece oturuyorum. Diyorsanız eğer, çalışmayı bilmiyorsunuz demektir… Çalışıyorum Geleceğimi Önemsiyorum diyorsanız = Kendinize bir amaç belirleyin, = Belli bir zaman süreci içinde çalışmayı alışkanlık haline getirin.

32 Zaman ayırdığınız için
TEŞEKKÜR EDERİZ HAZIRLAYAN Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen MAHMUT BİRGİN


"HEDEF BELİRLEME, VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları