Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ."— Sunum transkripti:

1 MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ.
İZMİR-KARABAĞLAR VALİ NEVZAT AYAZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. RG DEĞİŞİKLİK SAYI : TARİH: 01 TEMMUZ ÇARŞAMBA HALİL KORKMAZ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

2 1-Etkinlik faaliyetlerine katılacak öğrencilere süre kondu
1-Etkinlik faaliyetlerine katılacak öğrencilere süre kondu .(yurt içinde ve yurt dışında bilim,tiyatro,spor,müzik,folklor,beceri yarışması ve benzeri eğitici-kültürel faaliyetler v.s. FAALİYET İÇİN VERİLEN İZİNLERİN TOPLAMI BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ YARISINDAN FAZLA OLAMAZ. 2- Ortaöğretim kurumlarına devam zorunluluğu getirilerek, özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 30 günle sınırlandırılmıştır. Velinin yazılı beyanı ( Özür gününü takip eden en az -5-iş günü içerisinde okul yönetimine elden teslim etmesi gerekir.) özür belgesi kapsamında değerlendirilerek devamsızlıkta velinin takip ve sorumluluğunun önemi artırılmıştır. a)ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIĞINDA KURAL DEĞİŞTİ. b) Günlük toplam ders saatinin 2/3’ü ve daha fazlasına derse gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.

3 3- Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az (İKİ) yazılı sınav yapılır. Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde; sözlü ve ödevle değerlendirme yerine proje ve performans çalışmasına yer verilmiştir. (Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde her dersten en az 1 performans çalışmasına en az 1 dersten proje çalışmasına yer verilmiştir.) b) Öğrenciler;raporlu ve izinli oldukları günlerde yazılı ve uygulamalı sınavlara alınmazlar.Ortak sınavlara katılmayan ve özrü okul yönetimince kabul edilen öğrenci okulun belirleyeceği bir zamanda önceden haber verilerek bir defaya mahsus telafi sınavına alınır.

4 4- Başarı puanı 50’dir. Buna göre iki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olan öğrencilerin başarılı sayılmasına dair hükümlere yer verilmiş, okul türlerine göre ortalama ile sınıf geçilmesine ilişkin farklılık kaldırılarak bütün okul türleri açısından yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrencilerin başarılı sayılmalarına ve sınıf geçmelerine imkân verilmiştir.

5 LİSELER ARASINDA ÖĞRENCİNİN NAKİL TALEBİ AYIN SON İŞ GÜNÜNDE ÇALIŞMA SAATLERİ İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRİLECEK.HAFTANIN İLK 4 GÜNÜNDE BAŞVURULMASI SINIRLAMASI KALKTI NAKİLLER ,PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE VE OKULLARIN AÇIK KONTENJANLARINA GÖRE OLACAK nakil ve geçiş başvurusu,her ayın ilk iş gününden son iş gününe kadar veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile yapılır.

6 MEB’DEN ÖĞRENCİLERE FACEBOOK DİSİPLİNİ-OKULDA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAFLARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞAN ÖĞRENCİLER,DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK. OKUL DEĞİŞTİRME CEZASI ALAN ÖĞRENCİ GERİ DÖNEMEYECEK . ( önceden en az bir öğretim yılı geçtikten sonra eski okuluna dönebiliyordu.) DİSİPLİN CEZALARI : Öğretmenin bilgisi ve kontrolü dışında bilişim araçları ile meşgul olmak ve dersin akışını bozmak (KINAMA CEZASI) Sosyal medya eklenmiş: Kişilere,arkadaşlarına ve okul çalışanlarına;söz ve davranışlarla sarkıntılık yapmak,iftira etmek,başkalarını bu davranışa kışkırtmak, veya zorlamak,yapılan bu fiileri “SOSYAL MEDYA” yoluyla paylaşmak,yaymak (OKULDAN 1-5 GÜN ARASINDA KISA SÜRELİ UZAKLAŞTIRMA)

7 DAVRANIŞ PUANI 10 PUANDAN FAZLA İNDİRİLEN ÖĞRENCİ OKUL BİRİNCİSİ OLAMAYACAK.
BİR YAZILI SINAVLA DÖNEM PUANI VERMEK KALDIRILDI.SADECE ÖZRÜ OLANLARA ,BİR YAZILI SINAV PUANI İLE DÖNEM PUANI VERİLEBİLECEK. Özürleri nedeni ile 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hallerde bir yazılı sınav eksiğiyle verilebilecek. Doğrudan sınıf geçebilmek için ders yılı sonunda “her bir dersten iki dönem puanı “ bulunma şartı getirildi.

8 5- Tüm derslerden başarılı olan dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden a) 70,00-84,99 arasındakilere Teşekkür Belgesi b) 85,00 ve daha yukarı olanlara Takdir Belgesi verilir. Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir belgesi alan öğrencilere üstün başarı belgesi verilmesine ilişkin hükme yer verilerek, iftihar listesine işlerlik kazandırılmıştır. 6- Ortaöğretim sisteminde sınav sayısı ve çeşidi azaltılarak ortalama yükseltme sınavları kaldırılmış, komisyon marifetiyle yapılan sorumluluk sınavları ise ilgili dersin öğretmeni tarafından yılda iki kez (BİRİNCİ DÖNEMİN İLK HAFTASI VE İKİNCİ DÖNEMİN İLK HAFTASI) yapılacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.

9 7- Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, sınıf bazında başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar ile alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten başarısız olanların sorumlu olarak sınıf geçmelerine imkân verilerek, sınıf tekrarının azaltılması, başarının artırılması hedeflenmiştir. 8- Zorunlu ortaöğretim kapsamında; sınıf tekrarına, öğrenim hakkının kullanılmasına, kayıt şartlarının yitirilmesine ve disiplin cezasına bağlı olarak örgün ortaöğretimle ilişiği kesilen öğrencilerin Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine yönlendirilmesine ilişkin hükümlere yer verilmiştir.

10 9- Uygulamadaki puan ve notla değerlendirme esasına dayanan ikili ölçme değerlendirme sistemi, sadece puanı esas alan tekli değerlendirme sistemine dönüştürülmüştür. Artık 5’lik not sistemi değil 100’lük not sistemi geçerli olacaktır. Puan Derece Pekiyi İyi Orta Geçer 0-49 Geçmez

11 -DERS SEÇİMLERİ 2. DÖNEMİN BAŞINDA YAPILACAK
-DERS SEÇİMLERİ 2.DÖNEMİN BAŞINDA YAPILACAK. SEÇMELİ DERS EN AZ –10- ÖĞRENCİNİN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA ÖĞRETİME AÇILIR.DERS YILI İÇERİSİNDE ÖĞRENCİ SAYISI AZALSA BİLE O DERSİN OKUTULMASINA DEVAM EDİLİR.ORTAK DERSLERDE İSE SINIF BÜTÜNLÜĞÜ ESASTIR.


"MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları