Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533."— Sunum transkripti:

1 VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533

2 VİTAMİNLER YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
A,D,K VE K VİTAMNLERİ SUDA ERİYEN VİTAMİNLER B GRUBU VİTAMİNLERİ VE C VİTAMİNİ

3 YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER
Eğer vücutta yağ metabolizması bozulursa veya besinlerde yağ bulunmazsa , vücut bu vitaminlerden yararlanamaz. yağda eriyen vitaminler fazla alındıklarında özellikle karaciğerde depo edilirler.

4 A Vitamini D Vitamini Görme pigmentlerinin yapısına katılırlar.
Büyüme, üreme, ve diş gelişimi için gereklidir. A vitamini eksikliğinde gece körlüğü veya kseroftalmi ortaya çıkar. D Vitamini D vitamininin ön maddesi besinlerle vücuda alınır ve güneşin ultraviyole ışınları ile deride D vitaminine dönüştürülür. Kalsiyum ve fosforun ince bağırsaktan emilimi için gereklidir.

5 K Vitamini E Vitamini A vitamini için koruyucu etkiye sahiptir.
Antioksidan özelliği vardır. Bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendirir. K Vitamini Bağırsak bakterileri K vitamini sentezler. Protrombin, kanın pıhtılaşmasında rol oynayan bir maddedir.K Vitamini karaciğerde protrombinin meydana gelmesini sağladığından kanın pıhtılaşmasında rol oynar.

6 SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
Vücutta uzun süre depolanamayan(B12 hariç) bu vitaminlerin fazlası idrarla atılır. B grubu olarak bilinen vitaminler genellikle besinler içinde birlikte bulunurlar.

7 B2 Vitamini(Riboflavin)
B1 Vitamini(Tiyamin) Karbonhidrat metabolizmasında görev yaparak enerji üretiminde rol oynar. Sinir sisteminin işlemesine yardımcı olur. Kalp ve sindirim sistemi kaslarının çalışmasında rol oynar. B2 Vitamini(Riboflavin) Besinlerden enerji elde edilmesinde rol oynar. Demirin bağırsaklardan emilmesini sağlar. Normal büyümeye ve gelişmeye yardımcıdır.

8 B5 Vitamini(Pantotenik asit) B6 Vitamini(Piridoksin)
B3 Vitamini(Niyasin) Karbonhidrat. Yağ ve proteinlerden enerji elde edilmesinde rol oynar. B5 Vitamini(Pantotenik asit) Karbonhidrat, protein ve yağ metabolizması için gerekli B grubu vitaminlerindendir. B6 Vitamini(Piridoksin) Amino asit metabolizmasında rol oynar. Bağışıklık sistemi için gereklidir.

9 B9 Vitamini(Folik asit) B12 Vitamini
B7 Vitamini(Biotin) Yağ üretimi ve yağ asitlerinin yapılması için gereklidir. Eksiklikleri nadir görülür. B9 Vitamini(Folik asit) Alyuvar yapımında görev alır. Nükleik asitlerin yapımı için gereklidir. B12 Vitamini Kırmızı kan hücrelerinin yapımı için gereklidir. Bağışıklık sisteminde görev yapar.

10 C Vitamini Antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bağ dokusunda kollagen adı verilen liflerin oluşumu için gereklidir. Kansızlığı önler.


"VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları