Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN"— Sunum transkripti:

1 SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN
ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ

2 Saygı düzenin anahtarıdır.
Saygı ve sevgi büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yok eden bir köprüdür. En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir.  Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir

3 Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün
Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün. Saygı ve sevginin bir arada bulunduğu toplumlar uzun ömürlü olur ve hiçbir zaman kargaşa içine düşmez. O toplumda saygı ve sevgi ne zaman kaybolur ise o zaman o toplum çöker. Mevlana Sevilenin kusurlarını hoş görmeyen sevmiyor demektir. Sevgi birliğe, bencillik yalnızlığa götürür.

4

5 Çocuklara, saygıyı öğretmenin en iyi yolu: onlara saygı göstermektir.
Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün.  Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. İlim, kendini bilmektir. Saygı görmek istiyorsan, saygı değer ol.. 

6 Güçsüzlük sevgi üretememektir. (Erich Fromm)
Gerçek sevgi, iyilik gördüğünde artmayan, kötülük gördüğünde eksilmeyendir.  İnsan sevdiğiyle beraberdir. İnsanların saygı ve şerefinin, itaat ve uyumunun kendinden maddeten değil, manen yüksek olanlar için gösterilmesi insan ruhunun gereklerindendir.

7 Sevgin yoksa dost arama. 
Amaç, sevgi uğruna ölmek değil, uğrunda ölünecek sevgi bulmaktır. Saygı ve sevgi büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yok eden bir köprüdür. Saygı düzenin anahtarıdır. Güçsüzlük sevgi üretememektir. Çocuklara, saygıyı öğretmenin en iyi yolu: onlara saygı göstermektir.

8 Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir.
Sevgi ile saygı, yapışık ikizler gibidir. Ayrılırlarsa ölürler.  Sevmek acı çekmektir, sevmemekse ölmek.    Saygı , çok kere korkunun söylenmeyen şeklidir.     Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. Şah bile sevgiye köledir.

9

10 Ey oğul; ananı, atanı say, bereket büyüklerle beraberdir.
Büyüklerimize saygı göstermeyen, küçüklerimize şefkat göstermeyen bizden değildir.  Nehrin kaynağına saygısı, denize doğru akmasıdır. aygılı evlat, iyi koca olur.

11 Ey oğul; ananı, atanı say, bereket büyüklerle beraberdir.
Büyüklerimize saygı göstermeyen, küçüklerimize şefkat göstermeyen bizden değildir.  Nehrin kaynağına saygısı, denize doğru akmasıdır. Saygılı evlat, iyi koca olur. Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir.

12 Sevginin ölçüsü, ölçüsüz sevmektir.
Eski sevgi paslanmaz. Istırabın dağladığı sevgi kuvvetlidir. Sevmek inanmaktır. Sevmek yaşamaktır. Sevdiğini kendisi gibi, kendisinden de çok duyumsamaktır.

13

14 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları