Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yardımlaşma ve iş birliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yardımlaşma ve iş birliği"— Sunum transkripti:

1 Yardımlaşma ve iş birliği
SOSYAL BİLGİLER

2 YardImlaşma ve İş bİrlİğİ
HAYAT BAYRAM OLSA Şu dünyadaki en mutlu kişi mutluluk verendir, Şu dünyadaki sevilen kişi sevmeyi bilendir, Şu dünyadaki en bilge kişi kendini bilendir, Şu dünyadaki en güçlü kişi güçlükten gelendir Şu dünyadaki en zengin kişi gönül fethedendir, Bütün dünya buna bir inansa, bir inansa, Hayat bayram olsa. İnsanlar el ele tutuşsa, Birlik olsa, uzansak sonsuza. Sosyal Bilgiler

3 YARDIMLAŞMA ve iş birliği
Sosyal Bilgiler

4 yardImlaşma ve İş bİrlİğİ
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, New York’ta düzenlenen bakanlar düzeyindeki toplantıda Pakistan’daki sel felaketine, dünya çapında acil olarak yardım edilmesi gerektiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı dahil, 25 ülkenin bakanlarının katıldığı Pakistan’a yardım için düzenlenen uluslararası toplanlantının açılışında konuşan, Ban ACİL YANIT BEKLİYORUM ifadesini kullandı. Sosyal Bilgiler

5 yardImlaşma ve İş bİrlİğİ
Sosyal Bilgiler

6 Toplumlar arasI etkİleşİm
Sosyal Bilgiler

7 TOPLUMLAR ARASI ETKİLEŞİM
Ülkemizde her yıl düzenlenen uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne birçok ülkeden yüzlerce çocuk katılır. Farklı ülkelerden gelen bu çocuklar farklı dili konuşsalar da farklı kültüre sahip olsalar da öyle güzel dostluklar kurarlar ve kaynaşırlar ki şenlik bittiğinde herkes hüzünlenir. Dostlarından ayrılmak bütün çocuklara zor gelir. Sosyal Bilgiler

8 Toplumlar arasI etkİleşİm
Sosyal Bilgiler

9 Toplumlar arası etkileşim
Formula 1, Kış olimpiyatları, Dünya Futbol Şampiyonu gibi organizasyonların şehir ve ülke ekonomilerine sağladığı katkı, ekonomik kriz döneminde ülkelere daha da cazip gelmeye başladı. Yapılan bir araştırmaya göre, bu organizasyonların şehir ve ülke tanıtımına sağladığı katkı ve sosyal gelişim kadar ekonomik etkileri de büyüktür. Sosyal Bilgiler

10 Toplumlar arasI etkİleşİm
Sosyal Bilgiler

11 SILA SAMDA 454 ZARA GÖÇMEN 471 6-D

12 Yardımlaşma ve iş birliği
Bütün dünyada hayatın bayram olması için insanlara ve ülkelere düşen görevler nelerdir ? İnsanlar birlik olursa, ihtiyaçları olduğunda birbirleriyle yardımlaşırlarsa, iş birliği yaparlarsa bütün zorlukları ortadan kaldırabilir, sorunları çözebilirler.

13 Yardımlaşma ve iş birliği

14 Yardımlaşma ve iş birliği
Ülkeler arasında doğal afetlerde dayanışma ve yardımlaşma neden önemlidir ? Ülkeler, doğal afetlerde olduğu gibi çevre kirliliğinin önlenmesinde dayanışma içinde olmalıdırlar. Çevre kirliliği gibi bir küresel sorun ile mücadele bu ülkelerin iş birliği içinde hareket etmesini gerektirir.

15 Yardımlaşma ve iş birliği

16 YardImlaşma ve İş bİrlİğİ
Sizce ülkemizin, diğer ülkelerle Karadeniz’i kurtarmak için dayanışma ve iş birliği içinde çalışmalar yapması neden önemlidir ? Karadeniz Türkiye’nin yaşam kaynaklarından birisidir. Deniz yemeklerinin çoğu o denizden çıkmaktadır. Bu yüzden Karadeniz’i kurtarır.

17 YardImlaşma ve iş birliği

18 toplumlar arası etkileşim
Sizce, bu şenlik toplumlar arası etkileşime hangi katkılar sağlayabilir ? Ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde uluslararası kültür, sanat, fuar ve spor etkinlikleri yapılmaktadır. Bu etkinliklere, kültür farkı gözetilmeksizin birçok ülkeden insanlar katılmaktadır. Böylece hem insanlar hem ülkeler daha iyi tanımaktadırlar.

19 toplumlar arası etkileşim

20 TOPLUMLAR ARASI ETKİLEŞİM
İEF’ de onur konuğu ülke ve kent belirlenmesinin amaçları neler olabilir ? Seçilen ülke ile ülkeler arası ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde önemli katkı sağlar.

21 Toplumlar arası etkileşim

22 Toplumlar arası etkileşim
Uluslararası etkinliklerin toplumlar arası etkileşimdeki rolünü açıklayınız. Bu etkinliklerde yurt içinde ve yurt dışından bir çok katılımcı gelmektedir. Etkinliklerin amacı gelenlerin birbirlerinin tanıması ve sanat, spor ve teknoloji alanında bilgi alışverişinde bulunmaları ve yeni projelerin temeli atılmaktadır.

23 Toplumlar arası etkileşim

24 Sıla SAMDA 454 6-D Zara GÖÇMEN 471


"Yardımlaşma ve iş birliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları