Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ben öldüm ağlamaktan Yarama su bağlamaktan Bağda yaprak kalmadı Yarama bağlamaktan” 1- Bu dizelerde çekimli kaç eylem vardır? A)2 B)3 C) 4 D) 5.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ben öldüm ağlamaktan Yarama su bağlamaktan Bağda yaprak kalmadı Yarama bağlamaktan” 1- Bu dizelerde çekimli kaç eylem vardır? A)2 B)3 C) 4 D) 5."— Sunum transkripti:

1

2 Ben öldüm ağlamaktan Yarama su bağlamaktan Bağda yaprak kalmadı Yarama bağlamaktan” 1- Bu dizelerde çekimli kaç eylem vardır? A)2 B)3 C) 4 D) 5

3 CEVAP : A

4 2- “Anlamaz mıyım” eyleminin özellikleri hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) Geniş zaman – olumsuz – 1. tekil kişi B) Şimdiki zaman – soru – 3.tekil kişi C) İstek kipi – olumsuz – 1.çoğul kişi D) Geniş zaman – olumsuz soru – 1. tekil kişi

5 CEVAP : D

6

7 CEVAP : A

8

9 CEVAP : 1/3

10 5 ) What is Sally like ? sorusunun cevabı hangisi olamaz? a)She is honest. b)She is helpful c)She is tall and thin with black eyes and black hair. d)She is a reliable girl.She never tells lie.

11 CEVAP : C

12 6 )“We ………………….to hairdresser’s yesterday but we didn’t ………to cinema. Boşluklara gelecek kelimeler hangi şıkta verilmiştir? a)go/went b)go /goed c)went/go d)go / go

13 CEVAP : C

14 7-) Mustafa Kemal’in girişimleri ile Sivas Kongresi sırasında çıkarılmaya başlanan ve milli mücadele sırasında da çıkarılmaya devam eden, Mustafa Kemal Paşa’nın ‘’benim gazetem’’ dediği gazetenin adını yazınız.

15 CEVAP : İrade-i Milliye

16 8-) Gazete dergi gibi basın yayın organlarındaki yazı, resim, karikatür gibi unsurların devlet makamları tarafından incelenerek yasaklanmasına ne ad verilir? A- Tekzip B- Sansür C- RTÜK D- TÜİK

17 CEVAP : B

18 9-)

19 CEVAP : D

20 10-)

21 CEVAP : D

22 11-) Ruh çağırma, falcılık ve türbelerde mum yakma gibi gerçek olmadığı halde sonradan uydurulan, yaygınlaştırılan aslı esası olmayan inançlara ne denir?

23 CEVAP : Batıl İnanç (Hurafe)

24 12-) Oruca başlama vaktine ne denir?

25 CEVAP : İmsak

26 13-) Dinamiti icat eden ve her yıl adına çeşitli dallarda ödüller verilen ünlü bilim adamı kimdir?

27 CEVAP : Alfred NOBEL

28 14-) Yerçekimini bulan bilim adamı kimdir?

29 CEVAP : Isaac Newton

30 15-) Geçtiğimiz günlerde Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen savaş uçağı hangi ülkeye aittir ?

31 CEVAP : Rusya

32 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiili niteleyen bir kelime vardır? A) 19 Mayıs sevinçle kutlandı. B) Zavallı kadını içeriye almamışlar. C) Her şey mutlu bir hayat için. D) Bu boş laflarla kimseyi kandıramazsın.

33 CEVAP : A

34

35 CEVAP : 30

36 She is a…………….girl. She is never late. a)lazy b)stingy c)shy d)punctual

37 CEVAP : D

38 Ülkemizde Cumhuriyet döneminde ilk nüfus sayımı hangi tarihte yapılmıştır?

39 CEVAP : 1927 yılında

40 Sude sindirim sistemi organlarındaki kimyasal sindirim ile ilgili araştırma yapıyor. Araştırma sonuçlarını 3 farklı grafik ile gösteriyor. Grafiklerdeki sonuçlara göre Sude hangi sindirim sistemi organındaki kimyasal sindirim ile ilgili araştırma yapmıştır? 30s A) Ağız B) Mide C) İnce Bağırsak D) Kalın bağırsak

41 CEVAP : C

42 Ramazan ayına özgü bir ibadet olan ve Ramazan Bayramı sabahına kadar gücü yeten herkesin hem kendisi hem de bakmakla sorumlu olduğu kişiler için vermekle yükümlü olduğu sadaka hangisidir?

43 CEVAP : Fıtır Sadakası (Fitre)


"Ben öldüm ağlamaktan Yarama su bağlamaktan Bağda yaprak kalmadı Yarama bağlamaktan” 1- Bu dizelerde çekimli kaç eylem vardır? A)2 B)3 C) 4 D) 5." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları