Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Diyabet Temel Bilgiler. Diabetes Mellitus (DM), pankreasın yeterli insulin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Diyabet Temel Bilgiler. Diabetes Mellitus (DM), pankreasın yeterli insulin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması."— Sunum transkripti:

1 Diyabet Temel Bilgiler

2 Diabetes Mellitus (DM), pankreasın yeterli insulin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan ömür boyu devam eden bir hastalıktır.

3 Diyabetle Yaşamak

4 Sağlığımızla ilgili herhangi ciddi bir durum, bizde psikolojik tepkiler oluşmasına neden olabilir. Bu tepkiler tamamen doğal ve sağlıklıdır.

5 Diyabet ve Beslenme

6 Diyabet tedavisinin amacı kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları (komplikasyonları) önlemek veya geciktirmek; böylece yaşam kalitenizi yükseltmektir.

7 Fiziksel Aktivite

8 Egzersiz fiziksel aktivite olarak da bilinir ve sizi harekete sevk eden her türlü aktiviteyi içine alır, örneğin yürümek, dans etmek, bahçenizde çalışmak gibi. Spor ve fitnes merkezine gitmek gibi.


"Diyabet Temel Bilgiler. Diabetes Mellitus (DM), pankreasın yeterli insulin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları