Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Lync; Microsoft tarafından 2007 yılında ofis paketlerine dahil edilmiş anlık mesajlaşma yazılımının adıdır. Lync yazılımı Microsoft Office yazılımlarıyla.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Lync; Microsoft tarafından 2007 yılında ofis paketlerine dahil edilmiş anlık mesajlaşma yazılımının adıdır. Lync yazılımı Microsoft Office yazılımlarıyla."— Sunum transkripti:

1 Lync; Microsoft tarafından 2007 yılında ofis paketlerine dahil edilmiş anlık mesajlaşma yazılımının adıdır. Lync yazılımı Microsoft Office yazılımlarıyla birlikte gelmektedir. Lync yazılımını Skype'ın kurumsal versiyonu olarak değerlendirebiliriz. Anlık ileti gönderimi, sesli konuşma, görütülü iletişim gibi özellikleri bulunan Lync yazılımı ücretli olarak sunulmaktadır. Lync kullanıcıların ağ bağlantısına sahip oldukları her yerde güvenli bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlar ve ağ koşullarına otomatik olarak uyum sağlar.ağ Lync ile şirket için toplantılar düzenleyebilir, şirket dışındaki toplantılara katılabilirsiniz.şirket

2 Microsoft Lync Nedir? Microsoft Lync, yazılım tabanlı birleşik iletişim platformudur. Lync sayesinde kullanıcılar temas halinde oldukları kişilerin çevrimiçi durumlarını bir bakışta görebilir, anlık ileti gönderebilir, sesli görüşme başlatabilir, bir sesli/video/web konferans görüşmesine başlatabilir ve başlamış bir konferansa katılabilir veya alışık oldukları arayüzü kullanarak telefon görüşmesi yapabilirler. Lync, Microsoft Office ile bütünleşiktir.

3 1. Dosya paylaşımı 2. Toplu konuşma 3. Anlık ileti gönderimi 4. Sesli görüşme 5. Görüntülü görüşme 6. Masaüstü paylaşımı

4 1-Maliyetleri düşürme - Mesajlaşma maliyetlerini düşürme - Seyahat masraflarını azaltma - Telefon ve sesli konferans masraflarını düşürme - Emlak ve tesis masraflarını azaltma - İletişim Sistemleri Giderlerini azaltma 2-İş Sonuçlarını İyileştirme - Birey ve ekip üretkenliğini geliştirme - Projeleri daha hızlı tamamlama - Hizmet döngüsünü kısaltma - Talep ve sorunlarını daha hızlı çözme

5 Lync’in sağladığı kolaylıklar  Sağladığı Kolaylıklar - Lync ile kullanıcıların durum ve yer bilgilerini görebiliriz.. - Contact card ile kullanıcının bütün iletişim bilgilerini görebiliriz. - Her kullanıcı hangi iletişim bilgilerini kimlerle paylaşabileceğini seçebilmektedir. - Anlık mesajlaşmalar sürekli loglanmakta, ve trafik https üzerinden yapılmaktadır. - İletişim geçmişi görüntülenebilip, kalındığı yerden devam edebilmektedir. - Sesli e-posta alıp – gönderebiliyoruz. - Çağrı iletme imkanımız bulunmaktadır. Cep telefonumuza gelen bir çağrıyı lync aramasına yönlendirebiliyoruz. Aynı şekilde lync aramalarını cep telefonuma yönlendirebiliyoruz. - Gelen bir çağrıyı birisini davet ederek konferans araması haline getirebiliyoruz.

6 1. Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda 2. iPad 3. iOs akıllı telefonlarda 4. Android akıllı telefonlarda

7 Microsoft Lync, aynı anda hem mevcut IP tabanlı telefon santralinizle ve hem de Microsoft Office programlarınızla bütünleşik çalışabilen bir birleşik iletişim platformudur. Bu bütünleşme, işletmenizdeki verimliliği ve hareket kabiliyetini arttırır. Müşterilerinizle, tedarikçilerinizle, iş ortaklarınızla ve çalışanlarınızla bilgi paylaşımınızı kolaylaştırır. Ayrıca kolay hayata geçer, kolay yönetilir ve sahip olma maliyeti düşüktür.

8 Setup dosyasına tıkladığımızda kurulum başlıcak

9 Karşımıza böyle bir ekran gelecek yükle diyoruz

10 Yükleme başlıyor

11 Yüklendikten sonra kapat diyoruz

12 Lync ayarlamaları Kurulum yaptıktan sonra ayarlamalara geçebiliriz.

13 Sağ üst tarafta bulunan seçenekler kısmından, araçlar, seçenekler takip edilerek

14 Genel ayarlar penceresine ulaşılır.

15 Lync seçeneklerinden en önemli kısımlardan birisi Arama İletmedir.

16  Gerek lync 2010 ve gerekse de lync 2013 client uygulamalarının IOS ve Android uygulamaları vardır. Bu uygulamalar cep telefonlarına yüklendiğinde kişiler cep telefonları arasında sesli,görüntülü ve mesajlı iletişime geçebilirler. Santral entegrasyonu yapılan ortamlarda kişiler ortamdaki masa telefonlarına gelen aramaları cep telefonlarından yanıtlayabilirler. Cep telefonlarındaki Lync uygulaması açık olduğu sürece iş yerlerindeki bütün aramalarını cepten cevaplayabilirler.  Cep telefonundaki lync uygulamasından Bakanlık merkezdeki birisinin masa telefonunu arayabilmek için 4 haneli telefonun numarasının çevrilmesi yeterlidir. Örneğin 5000

17 Lync ekranında telefon sekmesinde bakanlıkta yada santral ektegrasyonu yapılmış başka bir yerdeki kişi numarası çevrilerek aranabilir.

18 Lync ile toplantı yapma. Aynı şekilde kontak listesindeki bir kişi direk olarak sesli ve görüntülü görüşme yapılmak üzere aranabilir.

19 Lync 2013 to Lync2013 aramalarda sesli ve görüntülü görüşülebilir istenirse mail ile istenilen kişilerde görüşmeye katılabilirler.

20 Görüşmelerin yapılabilmesi için her iki bilgisayarda da ses kartı, mikrofon ve kamera sisteminin olması gereklidir. Lync 2013 ile toplantı da yapılabilir. Bunun için Microsoft Outlook’tan yeni öğeler kısmından Lync Toplantı seçilerek devam edilir.

21 Lync Toplantı seçeneğinden devam edildiğinde kime toplantı isteği göndermek istediğimiz, hangi saatler için istediğimiz şeklinde bilgiler sorulur. Gönderilen toplantı isteğinde kişiye bir mail gider. Mailde toplantının olduğu odaya yönlendirilen bir link bulunur.

22 Toplantı yapılmak üzere kişiye gönderilen maildeki linki tıklayan kişinin bilgisayarında eğer daha önceden kurulu Lync 2013 varsa direk olarak açılıp ilgili toplantı salonuna bağlanılır. Toplantı salonuna bağlanmadan önce lobiye giriş yapılarak toplantı isteğini gönderen kişinin toplantı odasına kabul etmesi beklenir. Eğer toplantı isteği organizasyon dışında bir kişiye gönderilmiş ise ve kişinin bilgisayarında Lync 2013 yüklü değilse toplantı linki tıklandığında bilgisayarına yaklaşık 7 mb’lık bir program yüklenerek toplantı için gerekli ortam oluşturulur.

23 Bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim


"Lync; Microsoft tarafından 2007 yılında ofis paketlerine dahil edilmiş anlık mesajlaşma yazılımının adıdır. Lync yazılımı Microsoft Office yazılımlarıyla." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları