Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜLCE’ NİN DOĞUM GÜNÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜLCE’ NİN DOĞUM GÜNÜ."— Sunum transkripti:

1 GÜLCE’ NİN DOĞUM GÜNÜ

2 Meyveler Gülce’nin doğum gününü kutlamaya karar verdiler
Meyveler Gülce’nin doğum gününü kutlamaya karar verdiler.Gülce hepsini severek yiyordu.Onlarda Gülce’yi seviyorlardı.Muz gereken hazırlıları yapmaya gönüllü oldu.

3 Salondaki uzun masaya beyaz örtüler serildi
Salondaki uzun masaya beyaz örtüler serildi.Orta yerine kocaman doğum günü pastası yerleştirildi. Değerli konuk için, masanın başına süslü bir koltuk kondu. Yanlara sandalyeler dizildi.

4 Muz gelenleri kapıda karşılıyordu. Salona ilk elma girdi
Muz gelenleri kapıda karşılıyordu.Salona ilk elma girdi. Tombul yanakları allanmıştı -Gülce bana bayılır.Sanırım o koltuk benim için hazırlandı, dedi.Koltuğa doğru yürüdü.Hemen arkasındaki şeftali: -Hey dur bakalım!Oraya ben oturacağım. Tadımı kokumu sevmeyen çocuk mu var? Armut öne geçmeye çalışarak: -Sarıyım,suluyum.O koltuk hepinizden çok bana yaraşır.

5 Siyah üzümle beyaz üzüm kolkola koltuğa yürüdüler:
-Gülce bizim kurumuzuda sever. O koltuk bizim olmalı, dediler Karpuzla kavun hızla kapıdan girdiler.Ötekileri ite ite koltuğa doğru yuvarlandılar: -Aranızda en iri bizleriz.Baş köşeyi biz hak ediyoruz.

6 Vişneyle kiraz, onlara burun kıvırdılar:
-Hıh!Bizler iriliğimizle değil, tadımızla,yararlarımızla övünürüz.Bizim koltukta gözümüz yok,dyerek önlerindeki sandalyelere oturdular. Meyveler onlara şaşırarak baktı

7 Meyveler koltuğa yürüyen narla ayvanın önünü keserek :
-Hey!Durun bakalım!Sizler sonbahar meyvelerisiniz.Öyleyse yeriniz sonlarda olmalı, dediler. Ayva buna çok kızdı.çilek öne fırlayarak: -Ben ilk yaz meyvesiyim Gülce sizden önce beni yer.Öyleyse koltuğa ben oturacağım, dedi.

8 Portakal ile mandalina çalımla öne geçtiler:
-Ne olmuş yani!Bizlerde kış meyveleriyiz.Gülce,kışın sağlıklı kalmak için bol bol bizleri yer.O koltuğa bizden başkası oturamaz.

9 Tartışmaları üzülerek izleyen muz:
-Arkadaşlar lütfen bir dakika beni dinler misiniz diyerek meyvelere döndü. -Bu gereksiz tartışmalar bize hiç yakışmıyor.Gülce’ye hepimiz yararlıyız.Oda hepimizi severek yiyor.Koltuğa gelince;biliyorsunuz onu sevgili konuğumuz için hazırladık. Şimdi lütfen yerlerimize oturalım dedi. Meyveler muza hak verdiler,sandalyelerine oturdular.

10 Gülce kapıda göründü.Meyveler sevgili konuklarını coşkuyla karşıladılar
Gülce çok mutlu oldu. Meyvelerde mutluydular.


"GÜLCE’ NİN DOĞUM GÜNÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları