Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞEKİL 8.4 Bir kuş, uygun habitat ve besin arama yerini, yerel bir seviye (sol üst), bir ara peyzaj seviyesi (bir ağaç üzerinde tüneme, ortada)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞEKİL 8.4 Bir kuş, uygun habitat ve besin arama yerini, yerel bir seviye (sol üst), bir ara peyzaj seviyesi (bir ağaç üzerinde tüneme, ortada)"— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7

8 ŞEKİL 8.4 Bir kuş, uygun habitat ve besin arama yerini, yerel bir seviye (sol üst), bir ara peyzaj seviyesi (bir ağaç üzerinde tüneme, ortada) ve daha geniş bir peyzaj seviyesi dahil (sağ alt) seviyeler arasında değiştirir.

9

10

11

12

13

14

15

16 Geri Dönme

17

18 Yol Bütünleştirme

19 Pusula Yönelimi

20

21

22 Güvercinlerde Yuvaya Dönme

23

24 Kuş Göçü

25

26 Somon Balığında Göç

27 Kral Kelebeklerde Göç

28 Afrika Toynaklılarında Göç

29 Kim Dağılış Gösterir?

30

31 Bazı hayvanlar için, navigasyon ihtiyaçları bu yeteneklerinin ötesindedir. Navigasyon bazen, temel olarak genetik kaynaklı bilgiye dayanır, genetik kaynaklı bilgi nesillerin evrimsel olarak deneme yanılma ile üretilmesine bağlıdır. Diğer durumlarda, öğrenme navigasyonda önemli rol oynar; hayvanın mevcut konumunu tespit etmek ve populasyonun diğer bireylerinden elde ettiği bilgiyi kendi yararına kullanmak için esneklik sağlar. Yol bütünleştirme ve pusulalar genellikle yuvaya dönmede kullanılır. Yuvayı bulmak için yol bütünleştirme, nirengi noktaları ve anlık hafıza gibi karmaşık mekanizmaların kullanılmasını gerektirir.

32


"ŞEKİL 8.4 Bir kuş, uygun habitat ve besin arama yerini, yerel bir seviye (sol üst), bir ara peyzaj seviyesi (bir ağaç üzerinde tüneme, ortada)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları