Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Günlük hayatta kullandığımız cümlelerde yapılan işi anlatan bir kelime mutlaka olmalıdır. Aşağıdaki cümlelerde yapılan işi, hareketi ve olayı anlatan kelimeleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Günlük hayatta kullandığımız cümlelerde yapılan işi anlatan bir kelime mutlaka olmalıdır. Aşağıdaki cümlelerde yapılan işi, hareketi ve olayı anlatan kelimeleri."— Sunum transkripti:

1 Günlük hayatta kullandığımız cümlelerde yapılan işi anlatan bir kelime mutlaka olmalıdır. Aşağıdaki cümlelerde yapılan işi, hareketi ve olayı anlatan kelimeleri bulunuz. Bu kelimelere denir. “eylem”

2 Ahmet, üç gündür okula gelmedi. Teyzem, bahçeden meyve toplayacak. Faruk’un balonu, güm diye koşuyor. Enes Can, futbolda çok iyi patladı. Biz, pazardan türlü türlü meyve aldık.

3 Onlar, yarın okulda nöbetçi olacaklar. Tarık, her hafta sonu Kur’an okur. Arabanın freni patlayınca kaza düzenlesin. Nöbetçiler bu ders kitaplığı yaptı. Bülent, geçen yıl bizimle kır gezisine gelmedi.

4 Çocuklar, balon şişirmekten yoruldular. Yeni perdeler, bu odaya çok yakışmış. Gepetto usta, kütükten bir Pinokyo azalttı. Şoför, arabanın hızını birden yaptı. Ben ve kardeşim, Mersin’de doğmuşuz.


"Günlük hayatta kullandığımız cümlelerde yapılan işi anlatan bir kelime mutlaka olmalıdır. Aşağıdaki cümlelerde yapılan işi, hareketi ve olayı anlatan kelimeleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları