Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şubat 2016. 1. Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Konya Tarımının Yapısı 3. Faaliyetler 4. Desteklemeler 5. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şubat 2016. 1. Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Konya Tarımının Yapısı 3. Faaliyetler 4. Desteklemeler 5. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI."— Sunum transkripti:

1 Şubat 2016

2 1. Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Konya Tarımının Yapısı 3. Faaliyetler 4. Desteklemeler 5. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI

3

4 Şube Personel Bilgisi

5

6 Konya Tarımının Yapısı Yüzölçümü ha Tarım Alanı ha (%47) Orman-Funda ha (%12) Çayır Mera ha (%19) Diğer ha (%23) Nüfusu Yıllık Nüfus Artış Hızı binde 14,1 ÇKS’ye Kayıtlı Çiftçi Tarım Alanı ha Tarla Bitkileri ha (%68) Nadas ha (%29) Sebze ha (%1) Meyve ha (%2) Süs Bitkileri 167 ha (%0,009)

7 Konya Tarımının Yapısı (Öne Çıkan İlk 5 Ürün)  Tarla Bitkileri Ürün adı 2014 Ekilen alan (da)Üretim (ton)Verim (kg/da) Buğday Arpa Şekerpancarı Ayçiçeği (Yağlık) Mısır (Dane) Kaynak: TÜİK, 2014  Sebze Ürünleri Ürün adı 2014 Ekilen alan (da)Üretim (ton) Havuç Domates Kavun Kabak Karpuz

8  Meyve Ürünleri Ürün adı 2014 Toplu meyveliklerin alanı (da) Üretim (ton) Ağaç başına ortalama verim (kg) Elma Üzüm Kimyon Kiraz Vişne Kaynak: TÜİK, 2014  Organik Bitkisel Üretim 2014 Çiftçi SayısıEkilen alan (da)Üretim (ton) Konya Tarımının Yapısı (Öne Çıkan İlk 5 Ürün)

9 Kaynak: TÜİK, 2014  Örtüaltı Üretimi  Süs Bitkileri Üretimi Konya Tarımının Yapısı Ürün adıEkilen alan (m 2 )Üretim (Adet) Dış Mekan Süs Bitkileri Lale Ürün adıEkilen alan (da)Üretim (Ton) Biber (Salçalık, Kapya) 575 Domates Fasulye (Taze) 38 Hıyar Marul (Göbekli) 1139 Soğan (Taze) 11 Toplam Biber (Salçalık, Kapya) 575

10

11 Faaliyetler BU BÖLÜM : ŞUBENİZ TARAFINDAN YAPILAN TÜM FAALİYETLER SLAYT İLAVE EDİLEREK YAPILACAK.

12

13 Tarımsal Destekler (Bitkisel Üretim) Destekleme Konuları Mazot, Gübre, Toprak Analizi Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Hububat Baklagil Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Yağlı Bitkiler Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Dane Mısır Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Sertifikalı Tohum Üretim Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Sertifikalı Fidan Kullanım Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Organik Tarım Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) İyi Tarım Uygulamaları (İTU) Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Biyolojik Mücadele Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Toplam İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL)

14 Tarımsal Destekler (ÇATAK) İşletme Alan (da) Destek Tutarı (TL)  Alan Bazlı Destekler Anıza Ekim Makinası Çiftlik Gübresi Dağıtma Makinası Taş Toplama Makinası Sulama Sistemleri  Makine Destekleri

15 Tarımsal Destekler (ÇATAK-2015) İlçe Bitkisel Üretim Destekleri ÇATAK Toplamİlçe Bitkisel Üretim DestekleriToplam Alan Bazlı Destekler Makine Destekleri Alan Bazlı Destekler Makine Destekleri AhırlıHalkapınar AkörenHüyük AkşehirIlgın AltınekinKadınhanı BeyşehirKarapınar BozkırKaratay CihanbeyliKulu ÇeltikMeram ÇumraSarayönü DerbentSelçuklu Derebuca k Seydişehir Doğanhisa r Taşkent EmirgaziTuzlukçu EreğliYalıhüyük GüneysınırYunak HadimTOPLAM

16

17 Hedefler Tarımsal Üretim ve Arz Güvenliği Doğal Kaynakları Korumak ve Sürdürülebilirliğini Sağlamak Doğrudan Ekim Organik Tarım İyi Tarım Uygulamaları Mera Alanları Bitkisel Üretimde Verim ve Kaliteyi Artırmak Süneyle Mücadele Buğdayda Protein Oranı Hububatta İzli Ekim Sertifikalı Tohum Kullanımı Toprak Analizi Hayvansal Üretimde Verim ve Kaliteyi Artırmak Yem Bitkileri Ekilişi Gıda Güvenliğini Sağlamak Ayçiçeği Üretimi Kuru Fasulye Üretimi Kiraz Üretimi Üzüm Üretimi Taze Fasulye Üretimi

18 Hedefler Performans Göstergesi HedefGerçekleşenHedefGerçekleşenHedefler Doğrudan ekim alanı (da) Organik tarım yapan üretici sayısı (Kişi) İyi tarım uygulamaları yapan üretici sayısı (Kişi) Mera ıslah ve amenajman alanı (da) Hedef 1: Doğal kaynakları korumak ve sürdürülebilirliği sağlamak Performans Göstergesi HedefGerçekleşenHedefGerçekleşenHedefler Buğdayda süne emgi oranın düşürülmesi (%) 111 Buğday protein oranın artırılması (%) 13 Hububatta izli ekim uygulamasının artırılması (da) Hedef 2: Bitkisel üretimde verim ve kaliteyi arttırmak Tarımsal Üretim ve Arz Güvenliği

19 Hedefler Hedef 3: Hayvan ve hayvansal üretimde verim ve kaliteyi arttırmak Performans Göstergesi HedefGerçekleşenHedefGerçekleşenHedefler Yem bitkileri ekiliş alanı (da) Hedef 4: Gıda güvenliğini sağlamak Performans Göstergesi HedefGerçekleşenHedefGerçekleşenHedefler Ayçiçeği üretimi (ton) Kuru fasulye üretimi (ton) Kiraz üretiminin artırılması (ton) Üzüm üretiminin artırılması (ton) Taze fasulye üretiminin artırılması (ton) Tarımsal Üretim ve Arz Güvenliği

20 Hedefler Bitki Sağlığı, Hayvan Sağlığı ve Refahı Bitki Koruma Ürünleri Kontrol ve Denetimi Denetlenen BKÜ Üretim Yerleri Denetlenen BKÜ Satış Yerleri Bitki Sağlığında Entegre ve Biyolojik Mücadele Entegre Mücadele Alanı Biyoloji Mücadele Alanı Sertifikalı Tohum Üretim Miktarı

21 Hedefler Bitki Sağlığı, Hayvan Sağlığı ve Refahı Hedef 1: Bitki sağlığı hizmetlerinde entegre ve biyolojik mücadele çalışmalarını geliştirilmek ve yaygınlaştırmak Performans Göstergesi HedefGerçekleşenHedefGerçekleşenHedefler Biyolojik mücadele yapılan alan (da) Sertifikalı tohum üretim miktarı (ton) Hedef 2: Bitki koruma ürünleri ile uygulama ekipmanların kontrol ve denetim hizmetlerini geliştirmek Performans Göstergesi HedefGerçekleşenHedefGerçekleşenHedefler Denetlenen bitki koruma ürünü üretim yerlerinin toplam üretim yeri sayısına oranı (%) 100 Denetlenen bitki koruma ürünü satış yerlerinin toplam satış yeri sayısına oranı (%) 100

22 Hedefler Tarımsal Altyapı ve Kırsal Kalkınma Tarım Ürünleri Katma Değerinin Artırılması, Yöresel Ürünlerin Ticarileştirilmesi Kiraz Üretiminde Geçci Çeşit Oranı Ekşikara Üzümü Üretimi Hedef 2: Tarım ürünlerinin katma değerinin artırılmasını sağlamak, yöresel ürünleri ticarileştirilmesine yönelik faaliyetleri yapmak Performans Göstergesi HedefGerçekleşenHedefGerçekleşenHedefler Kiraz üretiminde geçci çeşit oranını %2’den %5’e çıkarmak 334 Ekşikara üzümü üretimi (da)

23 ARZ EDERİM


"Şubat 2016. 1. Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Konya Tarımının Yapısı 3. Faaliyetler 4. Desteklemeler 5. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları