Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca."— Sunum transkripti:

1 İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca

2 “Doğru” sözcüğü hangi cümlede terim anlamıyla kullanılmıştır? A) Yaşlı adam evine doğru gitti. B) Bu konuda doğru söylediğine inanıyorum. C) İki noktadan yalnız bir doğru geçer. D) Doğru yoldan hiçbir zaman şaşma.

3 “Enkaz altından 9 yaralı çıkardılar.” Cümlesinde altı çizili sözcüğün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) depremB) duvar C) köprüD) yıkıntı

4 Adam, ………. bize ………. için elinden geleni yapıyordu.” cümlesindeki boş yerlere aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisinin getirilmesi en uygundur? A) üzüntüsünü - hissettirmemek B) korkularını - unutmak C) heyecanını - fakat D) saygısını - göstermemek

5 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi yoktur? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi yoktur? A) Çalışmaktan belim ağrıdı. B) Tatile gideceğimizi öğrenince çok sevindi. C) Çok çalışınca sınavı başarılı geçti. D) Kızacağımı bildiği halde yapacağını yaptı.

6 Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonundaki noktalama işareti yanlış kullanılmıştır? A) Sabah, okulda annemi gördüm. B) Bu binanın işi ne zaman biter? C) Aman ne güzel. D) Türk çocuğu Atatürk’ü çok sever.

7 Aşağıdakilerin hangisinde öznel bir anlatım yoktur? Aşağıdakilerin hangisinde öznel bir anlatım yoktur? A) Harika bir resim olmuş. B) Bu akşamki film saat 20.00’da başlayacak. C) Ne tembel adam bu! D) Bu belgeler suçu kanıtlıyor bence.

8 Tomruklar büyür gül olur bir gün, Saniyeler geçer yıl olur bir gün; Üç kuruş, beş kuruş deyip geçmeyin, Damlaya damlaya göl olur bir gün. Yukarıdaki mısraların sahibi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) TutumluB) Çalışkan C) SavurganD) Yardımsever

9 Aşağıdaki kelimelerden hangisi diğer üçünden farklıdır? A) öyküB) paragraf C) şiirD) roman

10 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A) Ulaşım için Türk Hava Yollarını tercih edin.. B) Duygu, kedimiz boncuğu çok severdi. C) Atalarımız, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazmışlar. D) Şiir, en sevdiğim yazı türüdür.

11 “Ben boş durmayı hiç sevmem………sıkılıyorum.” Cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmez? A) bu nedenleB) o yüzden C) her şeye rağmenD) onun için

12 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir varlığı niteleyen sözcük yoktur? A) Okuldaki heykeli yenisiyle değiştirdiler. B) Evlerin çatılarını kırmızı boya ile boyayacağım. C) Kapıdan içeriye utangaç yüzlü bir çocuk girdi. D) Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.

13 Aşağıdakilerin hangisinde “ki” bağlaç olarak kullanılmıştır? A) Akşamki eğlencede seni göremedim. B) Öylesine yoruldum ki anlatamam. C) Yatarken salondaki ışığı söndürün. D) Dağlardaki çiçekler rengârenk olmuş.

14 Aşağıdakilerin hangisinde eylemin zamanı farklıdır? A) Bu kış Uludağ’a gitmeyeceğiz. B) Bu tören çok güzel olacak. C) Ziyarete sen de gelecek misin? D) Öğretmen sınav yapmayacağını söyledi.

15 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma yapılmamıştır? A) Onur’un uçurtması Oğuz’un uçurtmasından güzeldir. B) Bu yıl geçen yıla göre daha kurak geçecek. C) Bu şehirde, güneşin batışını seyretmeyi seviyorum. D) Bursa’da sanayi, Bilecik’e göre fazla gelişmiştir.


"İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları