Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VESTEL TeKNoLOJİNİ Türkçesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VESTEL TeKNoLOJİNİ Türkçesi."— Sunum transkripti:

1 VESTEL TeKNoLOJİNİ Türkçesi

2 Tarihçe: Vestel, 1984 yılında Türkiye'de kurulmuş, fabrikası Manisa'da bulunan beyaz eşya ve elektronik şirketidir. 1994 yılında Vestel Elektronik A.Ş'nin Zorlu Holding bünyesine katılmasının ardından kurulan Vestel Şirketler Grubu; beyaz eşya, bilgi teknolojileri ve elektronik sektörlerinde faaliyette bulunan üretim ve pazarlama şirketlerine sahiptir.

3 Yönetim Yapısı : Şirketin Sahibi ve Ortaklık yapısı:
Vestel’in yönetim yapısı yönetim kurulu başkanı , başkan yardımcısı ve yönetim üyelerinden oluşmaktadır. Şirketin Sahibi ve Ortaklık yapısı: Vestel’in Yönetim Kurulu Başkanı Şirketin sahibi Ahmet Nazif Zorlu’dur

4 Vestel’in Yönetim Kurulu Başkanı
Ahmet Nazif Zorlu  Yönetim Kurulu Başkanı ( Denizli) Ahmet Nazif Zorlu, kariyerine tekstil sektöründe aile şirketinde başladı. İlk şirketi olan Korteks'i 1976 yılında kurdu. İzleyen yıllarda tekstil sektöründe yeni yatırımlara imza atan Ahmet Nazif Zorlu, 1990 yılında Zorlu Holding'i kurdu yılında Vestel markasını satın alan Ahmet Nazif Zorlu, Vestel Beyaz Eşya San. ve Tic. A.Ş ile Vestel Elektronik San. ve Tic. AŞ’de başta olmak üzere, halen farklı sektörlerde hizmet veren Zorlu Grubu bünyesinde yer alan birçok şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı veya Başkan Vekilliğini sürdürmektedir.

5 Vestel’in CEO’su Enis Turan Erdoğan  İcra Kurulu Başkanı ( Mersin) Enis Turan Erdoğan İ.T.Ü. Makina fakültesini 1976 yılında bitirdi. 1979’da İngiltere’de Brunel Üniversitesi’nde İşletme Master’ı yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra özel sektördeki çeşitli şirketlerde yöneticilik yapan Turan Erdoğan 1988 yılında Vestel’e katıldı. 1988‘ten bu yana Vestel’de çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev yapan Turan Erdoğan, 2013 yılına kadar Vestel Dış Ticaret Başkanlığı ve Vestel Elektronik İcra Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1 Ocak 2013‘ten itibaren Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Turan Erdoğan yılları arasında 2 dönem TURKTRADE Başkanlığı görevinde bulunmuştur yılları arasında ise Avrupa’nın en büyük ICT Konfederasyonu DIGITALEUROPE’a seçilmiş ilk Türk Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

6 Ortaklık Yapısı: Zorlu Holding A.Ş %64,41
Ortaklık Yapısı: Zorlu Holding A.Ş %64,41 Zorlu Holding A.Ş (Halka Açık) %13.13 Diğer Ortaklar (Halka Açık) %22.46

7 Misyon ve Vizyon: Türkiye’nin dayanıklı tüketim malları sektöründeki teknoloji devi olarak, faaliyetlerimizi müşterilerimize “en kaliteli olanı” ulaşabilir kılma ve faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde lider olma misyonuyla sürdürüyoruz. Sektörümüzde dünyanın en güçlü üretim ve teknoloji grubu olmayı, yüksek kaliteli tüketici ürünleri üretmeye odaklanarak sürdürülebilir ve kontrollü bir gelişme elde etmeyi amaçlıyoruz: Pazardaki üstün konumumuzu güçlendirmek amacıyla araştırma ve geliştirmeye sınırsız yatırım yapıyoruz. Bu alandaki kararlılığımızı bugün olduğu gibi gelecekte de sürdüreceğiz.  

8 Avrupa, bizim için ana hedef pazar olmayı sürdürüyor
Avrupa, bizim için ana hedef pazar olmayı sürdürüyor. Bu nedenle yeni trendlere cevap vermek ve hâlihazırda var olan portföyümüze yeni ürünler eklemek için bu pazara yakınlığımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Başarılı ihracat faaligenişletmeye yetleriyle sadece kendimizin değil, Türkiye’nin de ihracat haritasını devam ederken, özellikle Ortadoğu, Güney Amerika, Avustralya ve Kuzey Afrika’daki satışlarımızın şirketimizin büyüme hedefine önemli katkı sağlamasını bekliyoruz. Öte yandan iç pazar da bütün iş faaliyetlerimizde çok önemli bir rol oynamaya devam ediyor.  Yüksek üretim kalitemiz, yenilikçi ürünlerimiz ve artan marka bilinirliğimizle dünya pazarlarından aldığımız payı istikrarlı biçimde artırmayı hedefliyoruz. Bütün ürün portföyünde "A" markalarındaki ürünlerimizin payını genişletmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde ODM ve ilgili hizmetlere daha fazla önem vermeyi sürdüreceğiz.

9 Şirketin Ürünleri: Tüketici Elektroniği Televizyonlar,
Televizyonlar, Aydınlatma ürünleri Uydu sistemleri Telefonlar Ses ve görüntü sistemleri

10 Beyaz Eşya Buzdolabı ve Derin Dondurucular Çamaşır ve Kurutma Makineleri Bulaşık Makineleri

11 Küçük Ev Aletleri Kahvaltı Hazırlama Yiyecek Hazırlama Ütü Grubu Kişisel Bakım Elektrikli Süpürge

12 Ankastre Ürünler Ankastre Bulaşık Makineleri Ankastre Fırınlar Ankastre Mikrodalga Fırınlar Ankastre Ocaklar Ankastre Davlumbazlar

13 Isıtıcılar ve Klimalar
Isıtıcı ve Termosifon

14 Bilişim Ürünleri Hp Dizüstü Bilgisayarlar Diğer Bilişim Ürünleri Dizüstü Bilgisayarlar

15 Mobil Cihazlar Tabletler Aksesuarlar Akıllı Telefonlar

16 Sosyal Sorumluluk Projesi:
Sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir şirket olarak faaliyet gösterdiğimiz çeyrek asrı aşkın süredir kendi gelişimimizi toplumun gelişiminden ayrı tutmuyoruz. Bugüne kadar imza attığımız kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarını işimizden ayrı görmeyerek, işimizde gösterdiğimiz hassasiyeti, performansı ve inancı sosyal sorumluluk projelerine de yansıtıyoruz. Bu minvalde, 2003 – 2009 yılları arasında, tüm sporların referans noktası olarak kabul edilen atletizme destek vererek bu yaklaşımımızı gerçeğe döktük. 2008’den bu yana ise Bir Dilek Tut Derneği’nin dilek sponsorluğunu üstleniyoruz.

17 Türk Atletizminin Yanındayız
2003 yılından 2009’a kesintisiz sürdürdüğümüz "Vestel Türk Atletizminin Yanında" sosyal sorumluluk projesi, atletizmin ülkemizde gelişerek uluslararası düzeye erişmesi ve Türk gençliğinin atletizme ilgisinin artırılması hedeflerine yönelik çalışmalardan oluşuyordu. Bu çerçevede, bugüne kadar bireysel sporcu ve antrenör sponsorluklarının yanı sıra öğrenci atletizm aktivitelerinden yarışma sponsorluklarına, atletizm konulu eğitim seminerlerinden web sitesine ve yıllık atletizm istatistik kitabına kadar pek çok çalışma gerçekleştirdik. Proje kapsamında verdiğimiz kesintisiz destekle bugüne kadar 26 farklı atlete ve 24 farklı antrenöre sponsorluk sağladık. Vestel tarafından desteklenen atletler, uluslararası turnuva ve şampiyonalarda 87’si altın olmak üzere toplam 197 madalya kazanırken, yarışlarda bir atletin birden fazla yaş kategorisinde kırdığı rekorlarla birlikte tam 131 Türkiye rekoruna imza attılar.

18 Bir Dilek Tut Derneği'ni Destekliyoruz
Toplumun gelişmesinde umut, dayanma gücü ve sevinç duygularının güçlendirilmesinin büyük etkisi olduğu inancıyla 2008 yılından beri Bir Dilek Tut Derneği’nin dilek sponsorluğunu üstleniyoruz. Bir Dilek Tut Derneği, Türkiye dâhil 36 ülkede hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 3-18 yaş arası çocuklara umut vermek amacıyla faaliyet gösteriyor. Hayata tutunmaya çalışan çocukların dileklerinin gerçeğe dönüşmesini sağlayan bu derneğe, Mehmet Zorlu Vakfı’nın katkısıyla her ay bir dileğin gerçekleştirilmesi için ayni ve maddi destek sağlıyoruz.

19 Ödüller ve Başarılar: Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojileri alanlarının güçlü oyuncuları arasında yer alan Vestel, her yıl elde ettiği yeni başarılar ve kazandığı ödüllerle bulunduğu konumu sağlamlaştırırken, bugünden geleceğin dünya şirketleri arasında yer aldığını gösteriyor.  Yurt içindeki ve yurt dışındaki birçok denetim ve araştırma şirketinin, programın, enstitünün, medya ve meslek kuruluşunun değerlendirmeleri sonucunda elde ettiğimiz başarı ve ödüllerimizle Ar-Ge’ye, tasarıma, yenilikçiliğe, kaliteye, marka değerine, hıza ve büyümeye verdiğimiz önemi ortaya koyuyoruz.

20 Ödüller: *2014 yılında katıldığımız A Design Award 2014, Plus X Award , Red Dot Design Awards, IF Design Awards, Good Design, Plus X Awards ve Design Turkey 2014 yarışmalarından aldığı 59 ödülle tasarımdaki başarısını bir kez daha göstermiş oldu. *2014 yılında lansmanını yaptığımız Venus markalı akıllı telefonlarımızdan Glasson Smart Phohe modeli ile Platinium A Design Award ödülüne layık görüldük. Yeni ürünümüz LaCourbe Curved Led TV ile Gold A Design Award ödülünü kazandık. Yine Curved Led TV, Smartphone, Kahvaltı Seti ürünlerimiz ile Silver tasarım ödülünü, Venus Tablet ürünlerimizle Bronze A Design Award ödülünü elde ettik. Plux X Award 2014’te Best Product of the Year kategorisinde Chopin 4K UHD Media Player, LED TV ve RC 1600 Remote Control ürünlerimiz yılın en iyi ürünleri seçildi. *Vestel Beyaz Eşya ürünleri, IF Design Awards (3), Red Dot Design Awards (2) ve Plus X Awards (18) yarışmalarından 23 ödüle layık görüldü. Avrupa’nın en prestijli tasarım yarışmalarından alınan bu ödüller, buzdolabı, ocak, klima ve bulaşık makinesi ürün gruplarına verildi.

21 *Puzzle Frenchdoor buzdolabı IF Design ödülüne layık görülürken, Exclusive 6D büyük hacimli buzdolabı hem IF Design Awards, hem de Red Dot Design Awards’ten ödül kazandı. Yakın zamanda lansmanı yapılacak akıllı Ankastre serisi fırın, Bellis ve T-line bulaşık makinesi Plus X Awards’tan tasarım ve kullanım kolaylığı alanlarında ödül elde etti. Klima ve davlumbaz ürünleri tasarım, fonksiyonellik, ekoloji ve kullanım kolaylığı alanlarında ödülün sahibi oldu. Plus X Awards ayrıca yılının “En İyi Tasarım Markası” ödülü için de alanında Vestel Beyaz Eşya’yı layık gördü yılının sonuna doğru açıklanan Good Design yarışmasından 5 ödül Vestel’in olurken, Design Turkey 2014 Tasarım yarışmasında Vestel Beyaz Eşya 3, Vestel Elektronik 2 iyi tasarım ödülü alarak toplamda kazanılan 5 ödülle “TURQUALITY “ özel ödülü Vestel’in olmuştur.  *Vestel Zorlu Grubu 2012 yılında toplam 92 tasarım ödülüne ulaştık. Uluslararası prestije sahip Plus X Award, A Design Award, Red Dot Design Award ve IF Product Design Award tasarım yarışmalarından toplam 92 ödülle döndük. Plus X Award’da kazandığımız 59 ödülü Vestel'in layık görüldüğü ‘2012 yılının en yenilikçi markası’ ve üç ürün kategorisinde ‘yılın en iyi ürünü’ ‘ödülleriyle taçlandırdık. 

22 *2011’de elektronik ve beyaz eşya modellerimizle Plus X Award’da toplam 31 ödül toplarken, Odysseus model bulaşık makinemizle Red Dot Design Award ödülünü aldık. İki TV, bir digital media controller ve bir uzaktan kumandayla Good Design ödülüne layık görülürken IF Design’dan da bir buzdolabı ve iki bulaşık makinesi modelimizle ödüle hak kazandık. DesignTurkey’den ise üç LED TV, bir buzdolabı ve iki uzaktan kumanda modelimizle ödül aldık.  *2010’da dünyaca ünlü tasarım yarışması IF Product Design Award’da 2 çamaşır makinemizle ödül alırken 2 LCD TV, uzaktan kumanda ve TV arayüzü olmak üzere dört ürünümüzle de Good Design Award ödülünü kazandık. Aynı yıl Plus X Award’da üç TV, üç uzaktan kumanda, iki TV arayüzü, bir bilgisayar ve iki çamaşır makinesi modelimiz, kullanım kolaylığı, ergonomi ve tasarım özellikleriyle ödüle layık görüldü. 

23 *2009’da Slim and Thin LCD TV ile Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzesi’nin verdiği dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden Good Design Award’ı kazandık, aynı yıl Red Dot Design Award’da iki uzaktan kumanda ile tasarım ödülü aldık.  *2008 yılında iki LCD TV, bir dizüstü bilgisayar, bir klima ve bir çamaşır makinesi olmak üzere tam beş ürünümüz Design Turkey Endüstriyel Tasarım yarışmasında İyi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.  *Beyaz LCD modelimiz 2006 yılında Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tasarım ödülünü kazandı.

24 Rakipleri: Beko Arçelik Siemens Bosch Profilo Samsung Sony LG


"VESTEL TeKNoLOJİNİ Türkçesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları