Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI."— Sunum transkripti:

1 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TRH2.1.IAREFG-II-P03-606 17 Aralık 2015 Fatsa OKULUMA DEVAM EDİYORUM, GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUM… PROJESİ AÇILIŞ VE TANITIM TOPLANTISI

2 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin Tanıtımı Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fatsa Halk Eğitim Merkezinin ortaklığında hazırlanan, Ordu Valiliği, Fatsa Belediyesi ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iştirakçisi olduğu Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum Projesi’nin açılış ve tanıtım toplantısına hoş geldiniz.

3 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin Tanıtımı 01/11/2015 tarihinde başlayan Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum Projesi 12 ay sonra 30/10/2016 tarihinde sona erecektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu bu projede, Milli Eğitim Bakanlığı faydalanıcı olarak rol almaktadır.

4 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Neden Böyle Bir Proje Yazıldı ? Tuik verilerine göre ortaöğretim kademesinde ulusal çapta bir okullaşma sorunu olduğu açıktır. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Türkiye çapındaki ortaöğretim için net okullaşma oranı %69.33’dür. Bu okullaşma oranında erkek öğrencilerin okullaşma oranına (%72.35) kıyasla, kız çocuklarının okullaşma oranı daha düşüktür (%66.14).

5 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Neden Böyle Bir Proje Yazıldı ? Biz de bu verilerden yola çıkarak, Genelde Ordu İlinde, Özelde ise Fatsa İlçesi ve Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarını artırmayı hedefledik. Bunu gerçekleştirmek için, bir takım faaliyetler planladık.

6 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin Hedefleri;  Genel Hedefi; Ordu ilindeki kız çocuklarının okula devam oranlarını artırmak.  Özel Hedefi; Fatsa ve çevresinde yaşayan ailelerin kız çocuklarını okula gönderme isteklerini artırmak ve okullarımızda devamsızlık gösteren ve okulu bırakma riski bulunan kız öğrencileri okula devam konusunda daha istekli hale getirmek.

7 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin Hedef Grupları:  1) Öğrenciler 690 kişi (Projede 300 kişi),  2) Anne ve Babalar 300 kişi,  3) Meslek Dersleri ve Rehber Öğretmen 32 kişi,

8 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin Uygulama Faaliyetleri:  Okulumuzu Kız Öğrencilerine Uygun Hale Getirmek.  Öğrencilere Yönelik YGS, LYS Kursları Düzenlemek,  Barınma Sorunu Yaşayan Kız Öğrencileri Yurtlara ve Evlere Yerleştirmek,  Ailelere Yönelik Ev Ziyaretleri Gerçekleştirmek,  Ailelere Farkındalık Artırma Seminerleri Düzenlemek,  Kız Öğrencilerine Yükseköğretim Kurumlarını Tanıcı Geziler Düzenlemek,  Kız Öğrencileri Kariyer Meslek Gruplarıyla Tanıştırmak, 

9 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projeden Beklenen Sonuçlar:  Okulun Kız Öğrencilere Uygun Hale Getirilmesi.  100 Kız Öğrenciye yönelik LYS, YGS Kursu düzenlenmesi,  100 Kız Öğrencinin Barınma Yurtlarına/Evlerine Yerleştirilmesi,  300 Aileye Ev Ziyareti Gerçekleştirilmesi,  300 Aileye Farkındalık Artırma Semineri Düzenlenmesi,  4 Tanıtıcı Gezi Düzenlenmesi,

10 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin Bütçesi:  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programında,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı sözleşme makamı olup, Milli Eğitim Bakanlığı ise projenin faydalınıcısıdır.  Hibe Programının toplam bütçesi 10.000.000 Avro olup bu tutarın 1.500.000 Avro’su Türkiye Cumhuriyeti, 8.500.000 Avro’su ise Avrupa Birliği katkısıdır.

11 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin Bütçesi:  Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum Projesinin toplam bütçesi 268.735,00 Avro olup,  Bu tutarın 240.535,00 Avrosu AB katkısı,  28.200,00 Avro’luk kısmı, Fatsa Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin eş finansman katkısıdır.

12 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.


"Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları