Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan."— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan

2 Başarılı olmak için nasıl bir ders çalışma planı yapabilirim?

3 Bir Öğretmen Anlatıyor: Derslerinde başarılı olan öğrencilere yıllarca şu soruyu hep sordum ; “Nasıl çalışıyorsun, ne yapıyorsun da başarılı oluyorsun ?

4 ve her defasında aynı cevapları aldım ; Dersi derste anlamam yeterli oluyor. Bunun için de derse önceden hazırlanarak geliyorum ve dersi derste iyi dinliyorum ve anlıyorum. Eve gidince de mutlaka, o günkü gördüğüm derslerin tekrarını ve ödevlerini yapıyorum.

5 Yapamadığım soruları da ertesi gün arkadaşıma ya da öğretmenime soruyorum. Üstelik bu çalışmalar benim fazla zamanımı almıyor. Çünkü, bunları her gün yapıyorum, biriktirmiyorum.”

6 Başarılı öğrencilerin söylediklerinden de anlaşılacağı üzere; başarılı olmak için öyle gece gündüz çalışmak gerekmiyor. Az ama her gün çalışmak yeterli olabiliyor.

7

8 Derslerinde başarılı olan öğrencilerin çalışmalarını şu dört adımda özetleyebiliriz :

9 1. Adım : Ön hazırlık yaparak derse girmek.

10 2. Adım : Dersi derste iyi dinlemek.

11 3. Adım : Günlük tekrarları ve ödevleri yapmak.

12 4. Adım : Yapılamayan soruları ertesi gün arkadaşa ya da öğretmene sormak.

13

14 Bu işin tek bir zorluğu var ki, o da ; düzenli ders çalışma alışkanlığı yerine erteleme alışkanlığınızın olmasıdır.

15 Yani siz, az ama her gün çalışarak yüksek başarılar elde edebilecekken, çalışmalarınızı erteleyerek biriktiriyorsunuz, sonra da çok çalışsanız dahi istediğiniz oranda başarılı olamıyorsunuz.

16 Bu nedenle çalışmalarınızın kolay ve zevkli olmasını istiyorsanız günü gününe, az ama her gün çalışmanız gerektiğini asla unutmayın.

17 “Damlayan su taşı deler. Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.”

18 YANİ DERSLERDE BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL VERİMLİ ÇALIŞMAK GEREKİR.

19 O ZAMAN DERS ÇALIŞMANIN ÖĞRENİLMİŞ OLMASI İÇİN HER GÜN YAPILMASI GEREKİR

20 Öğrenmek için istekli ve kararlı olmalısınız.

21 ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRACAK YÖNTEMLER:

22 1. AMACINIZI BELİRLEYİNİZ. *Daha az düş kurmanıza, *Dikkatinizin dağılmamasını sağlar; *Planlı ve programlı çalışmanıza yardım eder.

23

24 2. ÖĞRENME ORTAMINIZI DÜZENLEYİNİZ. *Öğrenme ortamınızda dikkatinizi dağıtacak resim, afiş, poster gibi şeyler bulundurmayınız. *Çalışmaya başlamadan önce gerekli araç ve gereçleri hazırlayınız. *Ders çalışırken cep telefonunuzu mutlaka kapatınız. *Mutlaka masada çalışınız

25

26 3. ZAMANIMI EVDE NASIL KULLANMALIYIM? Evde ders çalışma sürenizi, öteki etkinliklerinizi de göz önünde bulundurarak, belirleyiniz. Ders çalışmaya, eve girer girmez değil; dinlendikten sonra başlayınız.

27 Aynı günde birden çok ders üzerinde çalışmanız gerektiğinde hangi dersten başlayacağınıza karar veremediğiniz anlar oluyor mu? Çalıştığınız ders üzerinde yoğunlaşmak istiyorsanız programlı çalışmalısınız. Bu soruya yanıtınız EVET’se sizin planlı çalışmayı bilmediğiniz söylenebilir. Zaman kaybını önlemek, üzerinizdeki baskı ve kararsızlıktan kurtulmak,

28 4. PROGRAMLI ÇALIŞINIZ.

29 5. DİKKATTİNİZİ TOPLAYINIZ.

30 6. ÖNCELİKLERİNİZİ BELİRLEYİNİZ.

31 Başarılı insanların her zaman bir programı, başarısız insanların ise her zaman bir mazereti vardır.

32

33

34 YAŞAMDA BAŞARILI OLMAK İSTİYORSUNUZ. BAŞARIYA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ BİLİYORSUNUZ. BUNLARI NİÇİN YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ DE BİLİYORSUNUZ. YAPMAZSANIZ NELER KAYBEDECEĞİNİZİ BİLİYORSUNUZ. YAPARSANIZ NELER KAZANACAĞINIZI DA BİLİYORSUNUZ. BİR BAŞLASANIZ BAŞARILI OLABİLECEĞİNİZİ DE BİLİYORSUNUZ

35 O ZAMAN, NE BEKLİYORSUNUZ…

36 başarılar… KIRŞEHİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi


"VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları