Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Avrupa Birliği Eğitim Programları. Avrupa Birliği ülkelerinde gerek toplumsa değişim ve hareketliliğin sağlanması gerekse eğitim kalitesinin yükseltilmesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Avrupa Birliği Eğitim Programları. Avrupa Birliği ülkelerinde gerek toplumsa değişim ve hareketliliğin sağlanması gerekse eğitim kalitesinin yükseltilmesi."— Sunum transkripti:

1 Avrupa Birliği Eğitim Programları

2 Avrupa Birliği ülkelerinde gerek toplumsa değişim ve hareketliliğin sağlanması gerekse eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çeşitli eğitim programları yürütülmektedir.

3 İşbirliğine dayanan bu programlarla bilginin paylaşılarak çoğaltılması ve yeniliklerin transfer edilmesi amaçlanmaktadır.

4 Avrupa Birliği tarafından yürütülen eğitim programlarının başında “Socrates” gelmektedir. 1995 yılında faaliyete geçen program genel eğitimle ilgilidir. “Lenardo da Vinci” ve “Gençlik Programı”, topluluk bünyesinde yürütülen diğer programlardır.

5 Genel olarak bu programlar ile eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin teşvik edilmesi, bilgi değişiminin sağlanması, farklı sistemler arasındaki diploma ve eğitim süreleri bakımından tanınırlığın sağlanması, farklı kültürlerin anlaşılmasının sağlanması hedeflenmektedir.

6 Ülkemizden de binlerce yönetici, uzman ve öğrenci Avrupa Birliği eğitim programlarına katılarak çeşitli ülkelerle işbirliği içinde çalışmalar yapmıştır.

7 Avrupa Birliğinde yürütülen eğitim programları şunlardır: Comenius: Eğitim personeline yönelik Erasmus: Üniversiteler arası işbirliğine yönelik Grundvig: Yetişkin eğitimine yönelik Lingua: Dil öğretimine yönelik Minerva: Eğitimde bilişim teknolojilerinin kullanımına yönelik Leonardo da Vinci: Mesleki eğitime yönelik Gençlik Programı: Üyeler arası ortak faaliyetlere yönelik Arion: Eğitim yönetici ve uzmanlarının çalışma ziyaretlerine yönelik


"Avrupa Birliği Eğitim Programları. Avrupa Birliği ülkelerinde gerek toplumsa değişim ve hareketliliğin sağlanması gerekse eğitim kalitesinin yükseltilmesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları