Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı."— Sunum transkripti:

1

2 Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı sakın unutmayınız. Verdiğim ödevi a-4 kağıdına düzenli bir şekilde hazırlayıp dosya biçimine getirerek tatil dönüşü sunmanızı istiyorum. Sizleri seviyorum. İyi Tatiller. Gülşah ÇETİNKAYA Türkçe Öğretmeni

3 Tatil başlangıcıyla birlikte, tatil bitimine kadar bir günlük oluşturunuz.

4 Tatilinizde yaşadığınız ya da tanık olduğunuz bir anınızı kompozisyon kurallarını da göz önüne alarak yazınız.

5 Tatil boyunca okuyacağınız kitaplardan bir tanesini tanıtınız. *Kitabın adı *Kitabın yazarı * Kitabın konusu *Konunun geçtiği yer ve zaman *Konuda yer alan kahramanlar *Eser hakkındaki düşünceleriniz.

6 İNSAN VE DÜNYA * Adam,bir haftanın yorgunluğundan sonra Pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü. *Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu. * Sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü: -Ohh be kurtuldum en iyi coğrafya profesörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez. * Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve “baba haritayı düzelttim,artık sinemaya gidebiliriz”dedi. *Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gördüğünde de hala hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk şu cevabı verdi: - Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı. İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ.

7 (*)işaretli ilk üç paragraftaki eylem yüklemlerini bulunuz ve kip çeşitlerini inceleyerek gösteriniz.

8 Okuma Parçasında bulunan ek- fiilleri cümleleri ile yazarak belirtiniz.

9 Metinden,sözcük öbeklerini (sıfat ve isim tamlamaları) bulunuz ve inceleyiniz. (20 sözcük öbeğini inceleyiniz )

10 Metnin ilk üç paragrafındaki sözcüklerden zarf olan sözcükleri bulunuz, çeşitlerini inceleyiniz.

11 Metinde yer alan eylemleri yapısı bakımından inceleyerek örnekler veriniz.

12


"Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları