Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DYNED ÇALIŞMA NOTU (STUDY SCORE-SS )

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DYNED ÇALIŞMA NOTU (STUDY SCORE-SS )"— Sunum transkripti:

1 DYNED ÇALIŞMA NOTU (STUDY SCORE-SS )
NASIL ARTIRILIR?

2 1. ÇALIŞMA SÜRESİ (GÜN OLARAK)
Son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; - 6 gün ve üzeri ise +2 puan, az ise -2 puan - 8 gün ve üzeri ise +3 puan

3 2. ÇALIŞMA SIKLIĞI (SAAT OLARAK)
Yine son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; - Toplam 3 aktif saatten fazlaysa +2 puan, az ise -2 puan - Toplam 5 aktif saatten fazlaysa +3 puan

4 3. TEKRAR BUTONU KULLANIMI
-Kulak dolgunluğu için duyduğu kelime ve cümlelerin TEKRAR butonunun kullanılmasıyla yeniden dinlenmesi DynEd Dil Eğitim Sistemi için çok önemli bir kriterdir. Öğrenci bu butonu istediği kadar kullanabilir. -Duyduğu kelime ve cümlelerin tekrar dinlenme oranı iyi ise +2 puan, oran iyi değilse ya da kullanmıyorsa puan

5 4.MİKROFON VE KULAKLIK TUŞLARININ KULLANIMI
-Duyulan kelime veya cümlenin mikrofon butonu ile kaydedilmesi ve kulaklık butonu ile kaydedilen sesin dinlenmesi de sistem için çok önemli olan kriterlerden biridir. Ses kaydı ve kaydedilen sesin yeniden dinlenmesi birkaç defa yapılabilir.

6 4.MİKROFON VE KULAKLIK -Bu aşamada kendi sesini dinleyen öğrenci karşılaştırma yapmak için orijinaliyle karşılaştırabilir. Bir farklılık varsa yeniden sesini kaydedebilir, dinleyebilir ve karşılaştırabilir. -Birden fazla tekrar dinleme yapıp sesini kaydediyor ve ardından kendi sesini dinleyip karşılaştırmak için yeniden orijinal sesi dinliyorsa sistem bu üçlü arasındaki oran iyiyse +2 puan, değilse -2 puan verir.

7 5. ANLAMA ALIŞTIRMALARI -Her bölümde kısa anlatımlardan sonra sorularla karşılaşılır. Bu sorulara doğru cevap verilmesi son derece önemlidir. Burası sistemin en katı olduğu noktalardan biridir. Burada öğrencinin çok dikkatli olması gerekmektedir. Eğer bir nokta tam olarak anlaşılmamışsa tekrar dinlenilip ondan sonra ilerlenmelidir. -Cevap vermeden önce soru da tekrar tekrar dinleyebilir. Bu noktada Play/Pause butonu kullanılabilir. (Play/Pause butonunu istediği kadar kullanabilir.) -Anlama alıştırmalarına alıştırmaların tam olarak yapılması durumunda +2 puan, düşük olması durumunda -2 puan verilir.

8 6. BECERİ SINAVLARI -Her iki ünite sonunda yer alan Beceri Sınavlarına (MASTERY TESTS) girmek mecburidir. Ünitelerde %80'i geçildiği zaman, o ünitelerle ilgili Beceri Sınavı öğrencilere açılacaktır. Bu sınavlardan 85 ve üzeri not alınmalıdır. Eğer alınan not daha düşük olursa 1 hafta sonra sınav yeniden açılacaktır. Beceri Sınavları öğrencinin düzeyini ortaya koyması adına önemlidir. -Beceri sınavları 85 ve üzeriyse +2 puan, düşükse -2 puan

9 7. 30 GÜNLÜK PERİOD -DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi düzenli çalışan bir öğrenciyi ödüllendiriyor. -Başladığı günden itibaren 30 değişik gün düzenli çalışma yapmışsa sistem bu öğrenciye +2 puan atıyor.

10 8. ALT YAZI VE ÇEVİRİ BUTONLARI
-DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi, bir çocuğun kendi dilini öğrenmesine benzeyen bir yaklaşımla hazırlandığı için, öğrencilerin yaptığı çalışmalar sırasında alt yazı ve çeviri butonlarının mümkün olduğunca kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor. -Alt yazı ve çeviri butonları kullanılması durumunda sistem -1 puan veriyor.

11 Çalışma Notu Çalışma Notunuz ne kadar başarılı çalıştığınızı göstermektedir.  Çalışma Notunuz çalışmaya devam ettiğiniz sürece değişecektir.  Başlangıçta Çalışma Notunuz  0  olacaktır.   6 nın üzerindeki bir sonuç 'Pekiyi'dir.   2 ve 5 arasındaki bir sonuç 'İyi'dir.   -1 ve 1 arasındaki bir sonuç 'Orta'dır.   -5 ve -2 arasındaki bir sonuç 'Zayıf'tır.   -6 nın altındaki bir sonuç 'Çok Zayıf'tır.

12 Nasıl Çalışılmalı? Bu sistemle ilk tanıştığımızda bizler de hemen konuların yüzdelerini arttıralım diye uğraşıyorduk.Burada Dyned’e nasıl çalışacağımızı resimlerle destekleyerek sizlere anlatmaya çalışacağız. Öncelikle FIRST ENGLISH ‘ten 1.ÜNİTEnin LISTENING kısmınından başlıyoruz anlatımımıza. PART 1 i tıklayıp çalışmaya başladık. İlk duyduğumuz cümle This is Ana.Buradan sonrasını resmimizden takip edelim. 

13

14

15 BUNLARI YAPMAYIN! Dyned çalışırken yapılan en büyük hatalardan bir tanesi çalışma sonlanmadan programın veya çalışılan bölümün kapatılmasıdır.Öncelikle part1 i çalışıyorsak sonuna kadar gitmeliyiz.3.Cümleden sonra hadi başka bölüme geçeyim , ya da arkadaşla bir sohbet edeyim derseniz orada tekrarlanması gereken kelimeleri atladığınız için TEKRAR DÜĞMESİNİN DOĞRU KULLANIMI veya  DİNLEME OLANAĞINI İYİ KULLANIYORSUNUZ  gibi her biri +2 puan veren bu güzel cümleciklerden mahrum kalırsınız.

16 En büyük hatalardan diğeri ise MASTERY TEST (BECERİ SINAVI)'nı yarıda bırakıp çıkmaktır.Çünkü geçme notunuz 85'dir ve 90nın üzerinde alacağınız bir not hanenize silinmeyecek bir +2 puan oluşturur. Lakin 5 soru cevaplayıp çıkarsanız tahminen puan gibi bir puan alırsınız.Ve ortalamanızı artık 85'in üzerine çıkarmak hayal olur.Garanti bir +2 puandan olmuş olursunuz.

17 Ve gelelim diğer yanlış çalışma yöntemine
Ve gelelim diğer yanlış çalışma yöntemine.Quizler ve Anlama Alıştırmalarında ses kaydı ve tekrarı yapılmayacaktır.Çünkü sorular sürelidir ve biz hakkımızı ses kaydederek boşa harcamamalıyız.

18 BUNLARI MUTLAKA YAPIN

19 TÜRKOL ERBAY PAMUKKALE İLÇE MEM.DYNED KOOR.YRD.


"DYNED ÇALIŞMA NOTU (STUDY SCORE-SS )" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları