Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2. ÜNİTE ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,DÜZENLEME VE GÖSTERME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2. ÜNİTE ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,DÜZENLEME VE GÖSTERME"— Sunum transkripti:

1 2. ÜNİTE ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,DÜZENLEME VE GÖSTERME
VERİ ANALİZİ VE YORUMLAMA

2 ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME
Yusuf bir mahalleye eczane açmak istiyor.Ama mahalleye eczanenin gerekli olup olmadığını öğrenmek için mahalle sakinlerine anket yapacaktır.Buna göre,örneklem soruları neler olmalıdır?

3 Yaz kursu için öğrencilere kurs açmak isteyen bir eğitmen hangi kursları açacağı konusunda kararsız kalmıştır.Buna göre,hangi kursu açacağını karar vermek için çocuklara sorulacak örneklem soruları neler olmalıdır?

4 Bir yemek şirketi,bir okul için yemek menüsü oluşturmak istiyor
Bir yemek şirketi,bir okul için yemek menüsü oluşturmak istiyor.Bunun için okulda öğrencilere anket uygulamak istemektedir.Buna göre,örneklem soruları neler olmalıdır?

5 TERİMLER VERİ:Belirli bir amaca yönelik elde edilen ölçüm,sayım veya gözlemlere veri denir. VERİ SIKLIĞI:Bir ölçümde bir özelliğin tekrar etme sayısına o verinin sıklığı denir. SIKLIK TABLOSU:Ölçümdeki tüm verilere ait sıklıklarının bir tablo ile gösterimine de sıklık tablosu denir.

6 VERİ TOPLAMAYI GEREKTİREN ARAŞTIRMA SORULARI OLUŞTURMA
Ulusal düzeyde düzenlenen bir yarışmaya katılsanız hangi dersi seçerdiniz? a) matematik b) fen bilgisi c) ingilizce d) sosyal bilgiler e) almanca

7 VERİ SIKLIK TABLOSU DERSLER SIKLIK TABLOSU SAYILAR MATEMATİK 40
FEN BİLGİSİ 25 İNGİLİZCE 15 SOSYAL BİLGİLER 10 ALMANCA 5

8 ÖRNEK:Türkçe öğretmeni Mustafa Akyol, sınıf kitaplığı için kitap almak istiyor. Alacağı kitap türlerini öğrencileri ile belirlemek istiyor ve aşağıdaki gibi uygulanan anketin sonuçları veriliyor.Buna göre, sayı tablosunu bulalım ve soruları cevaplayalım. KİTAP TÜRÜ SIKLIK TABLOSU SAYI ROMAN X X X X X HİKAYE X X X X X X X / ÇİZGİ KAHRAMAN X X X X X X X X X X X MAKALE X X / POLİSİYE X X X X MACERA X X X X X X X X X /

9 SORULAR En çok hangi kitaba talep vardır?
Siz öğretmen olsaydınız bu ankete göre hangi kitapları alırdınız? 12 sayısının altında istek gelen kitaplar alınmayacaksa hangi kitaplar alınmaz? Sadece 2 kitap alınacaksa hangi kitap türleri alınabilir. Bu sınıfta toplam kaç öğrenci vardır? Roman kitabı isteyen kişi sayısı,macera kitabı isteyen öğrenci sayısından ne kadar azdır?

10 GRAFİK ÇEŞİTLERİ

11 SÜTUN GRAFİĞİ

12 Aşağıda verilen tabloda bir otomobil bayisinin yılın ilk 6 ayında sattığı otomobil sayısının aylara göre dağılımı vardır.Buna göre bu tablodaki değerlere uygun sütun grafiğini çizip soruları cevaplayalım AYLAR SATILAN ARAÇ MİKTARI OCAK 30 ŞUBAT 25 MART 45 NİSAN 60 MAYIS HAZİRAN 80

13 SORULAR 6 ayda satılan toplam araç sayısı kaç tanedir?
Araç satışlarında en fazla artış hangi aylarda olmuştur? Araç satışlarında hangi ayda azalış olmuştur? Hangi ayda satılan araç miktarı en fazladır? Hangi ayda satılan araç miktarı en azdır? Hangi aylarda satılan araç miktarı aynı sayıdadır?

14 Aşağıdaki grafik bir çiftçinin yıllara göre ürettiği arpa ve buğday miktarlarını göstermektedir.Buna göre,aşağıdaki soruları cevaplayınız.

15 SORULAR Hangi yılda üretilen arpa miktarı ile buğday miktarı eşittir?
Hangi yıllarda arpa üretimi buğday üretiminden fazladır? Hangi yıllarda arpa üretimi buğday üretiminden azdır? Hangi yılda buğday üretimi ile arpa üretimi arasındaki fark fazladır? 5 yılda üretilen arpa ve buğday dan hangisi daha fazla üretilmiştir?

16 SORU:Aşağıda verilen tablo, yılları arasında bir ilçede meydana gelen yıllık kaza miktarlarını göstermektedir.Buna göre grafiği çiziniz.

17 AĞAÇ ŞEMASI Türkiye,Ege Bölgesi,Antalya,Doğu Anadolu Bölgesi,İzmir,Marmara Bölgesi,İç Anadolu Bölgesi,İstanbul,Karadeniz Bölgesi,Ankara,Van,Güneydoğu Anadolu Bölgesi,Akdeniz bölgesi,Gaziantep,Trabzon

18 Aşağıda bir araba fabrikasında üretilen arabaların şeması verilmiştir
Aşağıda bir araba fabrikasında üretilen arabaların şeması verilmiştir.Şemayı inceleyerek soruları cevaplayalım. ARABALAR HB SEDAN DÜZ OTOMATİ DÜZ OTOMATİK BEYAZ BEYAZ BEYAZ BEYAZ SİYAH SARI SİYAH SİYAH KIRMIZI MAVİ GRİ MAVİ

19 SORULAR Gri renkli arabayı almak isteyen biri hangi arabayı alabilir?
Düz vites ve kırmızı renkli araba almak isteyen birisi HB mi Sedan mı alabilir? Siyah renkli araba isteyen biri kaç türlü seçim yapabilir? Sarı rengi tercih eden biri bu fabrikadan ne çeşit bir araba alabilir?


"2. ÜNİTE ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,DÜZENLEME VE GÖSTERME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları