Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HENTBOL TEKNİKLERİ TOP TUTMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HENTBOL TEKNİKLERİ TOP TUTMA"— Sunum transkripti:

1 HENTBOL TEKNİKLERİ TOP TUTMA
Toplu oyun hareketlerinin hızlı ve amaca yönelik bir şekilde uygulayabilmek, öncelikle iyi bir top tutma tekniği ile mümkündür.Top tutma genellikle çift elle tutulur.Ancak oyuncu pozisyonlara göre tek elle de topu tutma yetenek de olmalıdır.

2 TOP TUTMADA DİKKAT EDİLECEKLER
Top tutulurken kollar dirsekten bükülü olarak topa doğru uzanır. Parmaklar açık ve bombeli olup,baş parmaklar topun aradan geçmesine engel olacak şekilde yaklaşık ve birbirine bakar. Baş parmak ve işaret parmakları sanki üçgen şekli teşkil ediyor. Bu şekilde topun en büyük tutma yüzeyini ulaşır.

3 Topun hızı kolların yumuşak hareketi ile frenlenir,top vücuda doğru çekilir.
Top tutma tekniği topun geliş yüksekliğine büyük ölçüde bağlıdır.

4 TOP TUTMA YÜKSEKLİKLERİ
Yüksekten gelen topların tutulması. Baş ve göğüs yüksekliğinden gelen topların tutulması. Kalça yüksekliğinden gelen topların tutulması. Yere akın ve yerden gelen topların tutulması Alçak topların tutulmasında parmak uçları yeri,yüksek topların tutulmasında parmak uçları yukarıyı gösterir.

5 PAS Pas yardımıyla top,kale atışı için en elverişli pozisyona getirilir. İyi bir paslaşma takımın güç düzeyini aksettirir. Takım içinde paslar gerekli yerlerde ve zamanında veriliyorsa sonuca gitmek kolaylaşır Zamanında ve emniyetli olarak verilen pas en hızlı oyuncudan daha çabuk mesafe kat eder.

6 PASLARI UYGULARKEN ŞU NOKTALARA DİKKAT EDİLMELİDİR
Paslar yerini bulmalıdır. Pozisyona göre ve zamanında verilen paslarla etkin hücum olanağı doğar. Sertlik,orta ve uzak mesafeye verilen paslar sert olarak verilmeli ve direkt oyuncuyu bulmalıdır. Paslar tutulabilir olmalı.tutulabilen pas iyi pastır.

7 Paslar uygulanırken bakışlarla anlaşılmalıdır.
Çabuk paslaşma oyunda başarıyı arttırır ve ancak bu şekilde savunma çözülebilir. Paslar sade ve pozisyona yönelik olmalıdır. Pasların büyük bir kısmı kale atışları ile uyuşur.Ancak sertlik ve hedef yönünde ayrıcalık vardır.

8 PAS Pas atarken el topun arkasında ,parmaklar ile top kavranır,kollar açılarak,kol omuzdan geriye doğru alınır,ayaklar adım durumunda,ayak uçları atış koluna doğru biraz çevrilir. Hentbol oyununda çeşitli pas şekilleri vardır.

9 HENTBOL OYUNUNDA PAS ÇEŞİTLERİ
Temel pas:Hentbolun en önemli emniyetli pasıdır. Bu pas şekli aynı zamanda kale atışı olarak kullanılır,Temel pas, A)Dayanma adımlı ve B)Dayanma adımsız olarak iki şekilde uygulanır.

10 2- Bilekten pas 3- Tek elle yerden pas 4- Arkadan pas 5- Çift elle baş üstünden itme pas 6- Çift el göğüsten pas 7- Alttan pas 8- Sıçrayarak pas(üç adım)

11 TOP SÜRME ALDATMALAR (Tekli ve çiftli aldatmalar) İKİLİ ÇAPRAZ GEÇİŞ ÜÇLÜ ÇAPRAZ GEÇİŞ(Üçlü örme) HENTBOLDA ALAN SAVUNMASI SAVUNMA ÇEŞİTLERİ(6:0, 5:1, 4:2, 3:3 3:2:1) HÜCUM OYUNCULARININ SAHA İÇİNDE DAĞILIMLARI VE TOP ÇEVİRMALERİ(Orta oyun kurucu,sağ oyun kurucu,sol oyun kurucu,sağ kanat,sol kanat,pivot DÜŞEREK ATIŞ HIZLI HÜCUM KURALLAR DAHİLİNDE MAÇ YAPILMASI

12 TEŞEKKÜRLER… OKT.SEMRA ÇETİN SEVGİLERLE…


"HENTBOL TEKNİKLERİ TOP TUTMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları