Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünya Çocuk Bilim Derneği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünya Çocuk Bilim Derneği"— Sunum transkripti:

1

2 Dünya Çocuk Bilim Derneği
Proje Sahibi: Dünya Çocuk Bilim Derneği Proje Ortakları: 1- Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (ASML) 2- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (YYÜ SHMYO)

3 Dünya Çocuk Bilim Derneği ve Proje Ortakları
Projemizin sahibi Dünya Çocuk Bilim Derneği’dir. Derneğimizin kurucularının ve üyelerinin çoğunluğu YYÜ Tıp Fakültesi dekan dahil, öğretim üyeleridir. Bu nedenle ortaklardan biri olan SHMYO aynı üniversite içinde bir kuruluştur ve Tıp Fakültesi ile yakın işbirliği halindedir. ASML ise MEB’e bağlı olup, sağlık sektörüne insan gücü yetiştiren bir okuldur. Dolayısıyla bu üç kuruluş da mesleki birlik ve dayanışmaya projeden sonra da devam edecektir.

4 Genel hedef(ler): Türkiye’de mesleki sağlık eğitiminin kalitesinin artırılmasına katkı sağlamak.
Özel hedef(ler) : Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda görev yapan yöneticilerin, meslek dersleri öğretmenlerinin, öğrencilerin, Van hastanelerinde görevli usta öğreticilerin mesleki becerilerini arttırmak, öğrenme ortamlarını iyileştirerek mesleki sağlık eğitiminin kapasitesini güçlendirmek.

5 Hedef Guruplar: Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (ASML) ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda (YYÜ SHMYO) görev yapan Meslek dersleri öğretmenleri, rehber öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler ile Van’da bulunan hastanelerde görev yapan usta öğreticiler.

6 YAPILACAK FAALİYETLER…
Projeyi tanıtmak, duyurmak ve halkın sağlık mesleğine dikkatlerini çekmek amacıyla etkinliklerin düzenlenmesi 1: Özel ve kamu hastanelerindeki usta öğreticiler, ASML ve SHMYO'daki meslek dersleri öğretmenleri ve sağlık eğitim yöneticilerinin eğitilmesi 2: SHMYO'nda Kariyer Merkezinin Kurulması ve kariyer günleri organizasyonun yapılması

7 YAPILACAK FAALİYETLER…
3: Hollanda-Rotterdam’da bulunan Erasmus Üniversitesine eğitim ziyaretinin gerçekleştirilmesi 4: Özel ve Kamu Hastaneleriyle Protokol imzalanması 5: Van ASML' eğitimci ve öğrencileri için Antalya/Döşemealtı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Ankara Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesine eğitim ziyareti düzenlenmesi

8 YAPILACAK FAALİYETLER
6: ASMLve SHMYO'da var olan her bir kütüphaneye mesleki yayın satın alnıması, süreli yayınlara abone olunması 7: Van ASML'de Ambulans Uygulama Odasının kurulması 8: Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda (SHMYO) Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği Bölümü laboratuvarında eksik olan ekipman/malzemelerin alınması

9 Eğitim / Seminer ve Kurslar
No Eğitim / Seminer ve Kurslar Süre Taraflar Amaç 1 Uygulamalı İlkyardım kural ve ilkeleri 40 Saat ASML ve SHMYO, İştirakçi kurumlar, ATT Bölümü meslek dersleri öğretmenleri, öğretim elemanları ve usta öğreticiler ATT’de son gelişmeleri takip etmek 2 Obezite 16 Saat Tüm taraflar Genel olarak beslenme ve obezite üzerine yoğunlaşmak 3 Madde ve Madde Bağımlılığı 10 Saat Van ilinin sınıra yakın olmasından doğan riskler hakkında bilgilenmek 4 Akılcı İlaç Kullanımı 2 saat Bilinçsiz ilaç tüketimini ve israfını önlemek 5 Adli Tıp 6 saat Sağlık sektörünün hukuksal açıdan karşılaştığı sorunlar ve çözümlerin öğrenilmesi 6 Stres ve Stres Yönetimi Mesleki stresi önlemek veya yönetmek 7 İletişim Becerileri Hastalarla sağlıklı iletişim kurma becerilerini artırmak 8 Kanser ve Yaşam 4 saat Hedef kitleye kanserin erken tanısı ve kanserden korunma konularında son gelişmeleri aktarmak 9 Anne ve Çocuk Sağlığı Hedef kitleyi anne ve çocuk sağlığı konusunda bilgilendirmek 10 Temel Afet Bilinci Temel afetler konusunda hedef kitleyi bilinçlendirmek

10 Eğitim / Seminer ve Kurslar
No Eğitim / Seminer ve Kurslar Süre Taraflar Amaç 11 Yeniden Canlandırma Uygulamaları 9 saat Tüm taraflar Hedef kitleyi Yeniden Canlandırma konusunda bilgilendirmek 12 Motivasyon ve Mesleki Doyum 4 saat Sağlık çalışanlarına motivasyon ve mesleki doyum ilkelerini öğretmek 13 Alternatif Tıp 6 saat Akupunktur, biyoenerji, herbal tedavi, vb. yöntemleri aktarmak 14 Organ ve Doku Bağışı Organ ve Doku Bağışı konusunda bilgilenmek 15 Hastane Enfeksiyonları 2 saat Hayati öneme haiz olan Hastane Enfeksiyonları konusunda bilgilenmek 16 Tür Atlayan Hastalıklar Tür Atlayan Hastalıkları konusunda bilgilenmek 17 Sağlık ve Sağlık Eğitiminde liderlik ve Yönetim ASML ve SHMYO Yöneticileri Sağlık eğitimi yöneticliği ve liderlik becerilerini artırmak 18 Modern Yaşam ve Sağlık Teknolojinin sağlığa olumsuz etkilerini ve önlemler hakkında bilgilenmek 19 Yaşlı ve Hasta Bakımı Yaşlı ve Hasta Bakımı konusunda bilgilenmek 20 Sağlıkta Şiddet ve Mobbing Sağlıkta Şiddet ve Mobbing konusunda bilgilenmek

11 2: SHMYO'nda Kariyer Merkezinin Kurulması ve kariyer günleri organizasyonun yapılması
ASML öğrencilerinden 100 (son sınıf öğrencisi) SHMYO'ndan 300 (2. sınıf öğrencileri) ve Van'da bulunan ortaokulların 8. sınıfına devam eden 500 öğrenciye "Sağlıkta Kariyer" konulu seminer/konferans ve söyleşiler düzenlenecektir. Meslek seçimi ülkemizdeki öğrencilerin oldukça zorlandıkları bir konudur. Eğitimde yönlendirme olmadığı için meslek seçimi rastgele yapıldığından kariyer merkez hem ortaokuldan liseye geçen öğrencilere ve hem de ileriki sınıflarda sağlık mesleğine ilişkin eğitim alan öğrencilerin gelecekelrine bir yatırım olarak düşünülmüştür.

12 3: Hollanda-Rotterdam’da bulunan Erasmus Üniversitesine eğitim ziyaretinin gerçekleştirilmesi
AB ülkesi olarak Hollanda’da sağlık eğitimi veren bu kuruluşa ziyaret gerçekleştirilecektir. Hem bilgi tarnsferi yapılması ve hem de gelecekte işbirliği imkanlarına dair kapıyı açık tutrmak amacıyla böyle bir faaliyet düşünülmüştür.

13 4: Özel ve Kamu Hastaneleriyle Protokol imzalanması
ASML ve SHMYO mezunlarının iş bulma pariteelrini artırmak ve okul döneminde staj ortamlarının okulla uyumlu olmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

14 5: Van ASML' eğitimci ve öğrencileri için Antalya/Döşemealtı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Ankara Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesine eğitim ziyareti düzenlenmesi Van ASML’nin Türkiye’de en iyi sağlık meslek okulları arasında gösterilen bu iki okula yönetim ve öğretmen düzeyinde ziyareti iyi örneklerin transferi anlamında yarralı olacaktır

15 6: ASMLve SHMYO'da var olan her bir kütüphaneye mesleki yayın satın alnıması, süreli yayınlara abone olunması Var olan kütüphanelere kaynak yayıonların satın alınarak ve aboneliği zor olan periyodiklere abone olunarak, öğrencilerin ve öğretmenlerin erişmesini sağlamak amçlanmaktadır.

16 7: Van ASML'de Ambulans Uygulama Odasının kurulması
ASML’de ATT bölümü öğrencilerinin teorik öğrenimden uygulamalı öğrenime geçmeleri sağlanarak bu konuda öğrenme becerileri hızla gelişecektir.

17 8: Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda (SHMYO) Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği Bölümü laboratuvarında eksik olan ekipman/malzemelerin alınması Şu anda eğitime destek veren uygulama labaratuvarındaki eksik malzemeler satın alınarak laboratuvar amaca daha uygun bir şekilde hizmet verecektir.

18


"Dünya Çocuk Bilim Derneği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları