Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!"— Sunum transkripti:

1 ÖĞRENCİLERİN DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALARINDA ANNE BABALARA DÜŞEN GÖREVLER 

2 ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
Profesör diyor ki: “Liselerde ne öğretiyorlar, bu öğrenci düşünemiyor bile...” Lise öğretmeni diyor ki: “Ne bekleyebilirsiniz, ortaöğretim öğretmeni işini yapmıyor...” Branş öğretmeni diyor ki: “Sınıf öğretmeni bu çocuğa hiçbir şey öğretmemiş ...“ Sınıf öğretmeni diyor ki: “Anaokulu öğretmeni çocuğu okula hazırlamamış...” Anaokulu öğretmeni diyor ki: “Bu çocuğa ulaşmak çok zor, anne babası nasıldır acaba?” Ve anne diyor ki: “Beni suçlamayın babasının ailesini gördünüz mü?”

3 Evet gördüğünüz gibi bireyin başarısızlığında herkes birbirinde suç arıyor ama sonunda yine dönüp dolaşıp aileye geliyoruz. AİLE AİLE AİLE… Her alanda olduğu gibi çocuk eğitiminde rol oynayan sizsiniz, okul ve çevre üçgeninde de her şeyin başı sizsiniz, çünkü anne ve baba çocuğun ilk öğretmenleridir.

4 İLK GÖREV: Aile ortamında çocuğun, sevgiyi yaşamasını,
Her anne-baba çocuğunun başarılı bir öğrenci olmasını ister ve bunun için de elinden geleni yapmaya çalışır... Fakat! Başarının ön planda tutulduğu, toplumumuzda, başarılı bireyler yetiştirmek için siz ailelere düşen İLK GÖREV: Aile ortamında çocuğun, sevgiyi yaşamasını, huzuru hissedebilmesini, sorunu olduğunda rahatça, iyi bir iletişimle paylaşabilmesini sağlamaktır.

5 Yapılan araştırmalar huzurlu ve mutlu bir aile ortamına sahip çocukların okulda daha başarılı olduklarını, mutsuz ve sorunlu çocukların ise huzursuzluk yaşanan aile ortamlarında yetiştiklerini ortaya koymaktadır. Sağlıklı bir aile ortamında çocuk kendine güven veren, sorunlarıyla yakından ilgilenen, başarısızlığı durumunda nedenlerini araştırarak mantıklı çözümler bulmasına yardım eden bir anne babaya sahiptir.

6 “Bir memleketin yükselmesi ev ve aile muhabbetine bağlıdır.”
CHARLES DICKENS

7      ÖĞRENCİLERİN DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALARINDA ANNE BABALARA DÜŞEN GÖREVLER    
Çocuğunuza ders çalışması için evde; ısı, ışık bakımından yeterli, gürültüsüz, çocuğu ders çalışmaya motive edecek uygun bir ortam hazırlayın.           

8 ÖĞRENCİLERİN DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALARINDA ANNE BABALARA DÜŞEN GÖREVLER    
Çocuğunuzdan ders çalıştığı sürece, onun dikkatini dağıtacak başka işler yapmasını istemeyin.           

9 Çocuğunuzun başarısında önemli etkenlerden bir tanesi de düzenli ve uyumlu bir aile hayatıdır.
Çocuğunuzun düzenli yemek yemesine ve uykusunu almasına özen gösterin. 

10 Çocuklarınıza sürekli ders çalışmaları için baskı yapmayın
Çocuklarınıza sürekli ders çalışmaları için baskı yapmayın. Çocuklarınızı resim, müzik ve spor gibi diğer sosyal faaliyetlere de yönlendirin.

11 ÖĞRENCİLERİN DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALARINDA ANNE BABALARA DÜŞEN GÖREVLER    
Çocuğunuz derslerle ilgili bir şey sorduğunda onu iyi dinleyin ve alaycı, aşağılayıcı, hor görücü olmadan yumuşak bir ses tonu ile cevap verin.

12 ÖĞRENCİLERİN DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALARINDA ANNE BABALARA DÜŞEN GÖREVLER    
Anne baba olarak, çocuğunuz ders çalışırken ya da sınava hazırlandığı sırada, onun çalışma isteğini artırmak ve onu çalışmaya teşvik etmek için kaygı yükseltici yaklaşımlardan kaçının. “Bu kadar çalışmayla kazanamazsın...”, “Bu kafayla gidersen zor kazanırsın...” gibi ifadeler kullanmakla çocuğunuzun daha çok çalışmasını sağlayamayacak aksine onun kendine olan güvenini azaltacaksınız.

13 Çocuklarınızı başka çocuklarla ve kardeşleriyle kıyaslamayınız
Çocuklarınızı korkutmayınız. Anne baba olarak değişik davranışlar göstermeyin, aynı şekilde davranın.

14 Ders çalışırken çocuğunuzu ev işi, çarşı, pazar işi için kaldırmayınız.
Çocuğunuzu sık sık eleştirmeyin, hele de bunu başkalarının yanında asla yapmayın.

15 Beğendiniz, takdir ettiğiniz taraflarını çocuğunuza söyleyin.
Bilmediklerini çekinmeden öğretmenlerine sormaları gerektiğini anlatın. Çocuklarınızın yanında tartışma, kavga, münakaşa etmeyin. Sorunlarınızı çocuklarınızın yanında konuşmayınız.

16 Çocuğunuzun evde ders çalışmasını kontrol ediniz
Çocuğunuzun evde ders çalışmasını kontrol ediniz. Ancak sürekli şekilde “ders çalış” ikazı olumsuz etki yapmaktadır. Okula devam durumu ile yakında ilgileniniz.

17 Öğüt vermek yerine örnek davranışlar yapın, gösterin.
Aile ve evle ilgili konularda ve sorunlarda çocuğunuzun düşünce ve önerilerini alıp onunla konuşun.

18 1. Oturum: Ergeni Tanımak 2. Oturum: İletişim Kurmak
SEVGİLİ VELİLER Okulumuzda, çocuğunuzla yürüdüğünüz yolda daha keyif alabilmeniz amacı ile II.dönemin başında okulumuzda “7 – 19 Yaş Aile Eğitim Programı” başlatılacaktır.                            Program 8 hafta süreyle gerçekleştirilecektir OTURUM KONU BAŞLIĞI 1.       Oturum:   Ergeni Tanımak 2.       Oturum:   İletişim Kurmak 3.       Oturum:   Birlikte Büyümek 4.       Oturum:   Aile Tutumları 5.       Oturum:   Riski Yönetmek 6.       Oturum:   Olumlu Davranış Kazandırma 7.       Oturum:   Uzlaşabilmek 8.       Oturum:   Geleceği Planlamak                                     

19 TEŞEKKÜRLER… GÜLAY SARIOĞLU Psk.Dan.ve Reh. Öğrt.


"ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları