Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜZENLİ OLMAK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜZENLİ OLMAK."— Sunum transkripti:

1 DÜZENLİ OLMAK

2 Düzenli olmak; eşyalarımızın yerli yerinde olması demektir
DÜZENLİ OLMAK NEDİR? Düzenli olmak; eşyalarımızın yerli yerinde olması demektir

3 Dağınıklık; eşyalarımızın olması gereken yerlerinde olmamasıdır
DAĞINIKLIK NEDİR? Dağınıklık; eşyalarımızın olması gereken yerlerinde olmamasıdır

4 BİZLER DAĞINIK MI DÜZENLİ ÇOCUKLAR MIYIZ?
PEKİ; BİZLER DAĞINIK MI DÜZENLİ ÇOCUKLAR MIYIZ?

5 HİKAYE Annesi bir gün Damla’yı parka götürecekti. Annesi, Damla’ya evden çıkmadan önce odasını düzenlemesini söylemişti. Damla bir an önce parka gitmek istiyordu. O yüzden odasını düzenlemek istemedi, parktan gelince yaparım diye düşündü..

6 Oyuncakları odanın her tarafına dağılmış, boya kalemleri yerlere dökülmüş, elbiseleri yatağın üzerinde duruyordu. Odası çok dağınıktı. Odasının kapısını kapatıp mutfağa annesinin yanına gitti

7 Öğle yemeklerini yediler
. Öğle yemeklerini yediler. Damla banyoya gidip dişlerini fırçalamaya başladı. O sırada annesi de Damla’nın odasına gitti.

8 Odanın toplanmadığını gördü. Çok üzülmüştü
Odanın toplanmadığını gördü. Çok üzülmüştü. Damla dağıttığı oyuncakları sepete bile koymamıştı. Hazırlanıp evden çıktılar. Güzel bir ilkbahar günüydü. Oyun parkı çok kalabalıktı. Boş salıncak bulup sallanmaya başladı. O sırada kendi yaşlarında bir çocuğun kendisine seslendiğini duydu. Annesi ile birlikte o yöne doğru baktıklarında çok şaşırdılar. Uzun zamandır görmediği arkadaşı Merve ve annesi parktaydı. Koşarak Merve’ye sarıldı.

9 Merve’ler daha önce Damlaların apartmanında oturuyorlardı
Merve’ler daha önce Damlaların apartmanında oturuyorlardı. Babasının işi nedeniyle başka semte taşınmışlar, aylardır da görüşememişlerdi. Bir banka oturup sohbet etmeye başladılar. Damla’nın annesi Nur hanım, onları eve davet etti..

10 Damla da çok ısrar edince, hep birlikte eve doğru yürümeye başladılar
Damla da çok ısrar edince, hep birlikte eve doğru yürümeye başladılar. Damla çok mutlu olmuştu. Arkadaşıyla odasında oyun oynayacak resim yapacaktı. Ama birden aklına odasının dağınık olduğu geldi. Annesi onu uyarmıştı ama Damla annesinin sözünü dinlemeyip evden çıkmıştı. Şimdi ne yapacaktı??

11 . Eve girer girmez Merve’ye görünmeden gizlice odasına girip düzenlerim dedi. Eve girdiklerinde anneleri hemen salona gittiler. Damla ve Merve’de onlarla birlikte salonda oturmaya başladı. Damla yerinden kalkıp odasına her gitmek istediğinde, Merve da peşinden geliyordu.

12  Salonda oturur odama hiç gitmeyiz, diye düşünürken Nur hanım seslendi: - Damla hadi kızım odana gidip biraz oyuncak oynayın, resim yapın dedi. - Hayır anneciğim sizin yanınızda oturmak istiyoruz dedi. Merve bu kez söze karıştı: - Ben oyuncak oynamak istiyorum hadi odana gidelim.

13 Damla, isteksizce yerinden kalktı ve odasına doğru yürümeye başladı
Damla, isteksizce yerinden kalktı ve odasına doğru yürümeye başladı. Merve odasını dağınık görecekti. Kapıdan içeri önce Merve girdi ve Damla odan ne kadar güzel ve ne kadar düzenli dedi. Damla duyduklarına inanamadı. Odasına baktı. Şaşkınlıkla bakakaldı. Odası düzeltilmişti.

14 Arkasını dönüp baktığında annesi ile göz göze geldi
Arkasını dönüp baktığında annesi ile göz göze geldi. Annesi ona gülümsüyordu. Damla hemen annesine koşup sarıldı. -Çok teşekkür ederim anneciğim, dedi. O günden sonra Damla odasını hiç dağınık bırakmadı

15 Bir insan herhangi bir iş yaptığında, Allah o işin en iyi şekilde yapılmasını sever

16 DAĞINIK ÇOCUK, NE GİBİ SIKINTILAR YAŞAR?

17 Gününü verimli planlayamaz ve zamanı iyi kullanamaz.

18 Yapacağı işleri öncelik sırasına koyamaz.

19 Harçlığını verimli kullanamaz.

20 Aradığını bulamaz

21 Kapasitesini tam olarak kullanamaz.

22 DÜZENLİ ÇOCUĞUN AVANTAJLARI NELERDİR?

23 Sorumluluk alır ve sorumluluktan kaçmaz.

24 Bağımsız iş yapma gücünü kendinde görebilir.

25 Zamanı gerektiği gibi ve planlayarak kullanır.

26 Düzenli ders çalışma alışkanlığı oluşturabilir.

27 Düzenli not ve defter tutarak başarısını artırır

28 Odasındaki gerekli tertip ve düzeni sağlar.

29

30 DÜZENLİ- DAĞINIK

31

32 Şarkı NEREYE KOYDUYSAN ORDADIR Annnneeee annnnneeee Nereye koyduysan ordadır Nerdeeeee nerdeeeeee Nereye koyduysan ordadır Anne çorabım nerde Nereye koyduysan ordadır Anne pijamalarım Nereye koyduysan ordadır Sağa baktım sola baktım bulamadım Nereye koyduysan ordadır Evin altını üstüne getirdim Nereye koyduysan ordadır


"DÜZENLİ OLMAK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları