Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CUMMHURİYET VE ATATÜRK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CUMMHURİYET VE ATATÜRK"— Sunum transkripti:

1 CUMMHURİYET VE ATATÜRK

2 Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet Yönetiminin Getirdiği Yenilikler Bayrağımız ve İstiklal Marşı’mız Atatürk Atatürk’ün Hayatı Anne ve Babası Doğum Tarihi ve Yeri Ölüm Tarihi ve Yeri

3 Niçin Bayram Yapıyoruz ?
Cumhuriyetten önce yurdumuz, padişahlıkla yönetiliyordu. Son padişahlar iyi yönetemediği için savaşlarda yenik düştük. Topraklarımız paylaşıldı,

4 Niçin Bayram Yapıyoruz ?
Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattı. Erzurum ve Sivas’ta toplantılar yaptı. Yurdumuzu düşmanlardan temizledi.

5 Niçin Bayram Yapıyoruz ?
29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Her yıl bu günü kutlamak için bayram yapıyoruz.

6 Cumhuriyet Yönetiminin Getirdiği Yenilikler:
Medeni yasa kabul edildi. Giyim kuşamda değişiklik. Arap harfleri yerine Türk harfleri kabul edildi. Ölçülerde, saat ve takvimde yenilikler.

7 Cumhuriyet Yönetiminin Getirdiği Yenilikler:
Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması. Fabrikalar,limanlar, hava alanları, barajlar,kara ve demir yolları yapıldı. Tarımda modern alet ve makineler kullanılmaya başlandı.

8 Bayrağımız ve İstiklal Marşı’mız
Özgür ve bağımsız olan her ulusun bir bayrağı vardır.Bayrak, bağımsızlığın sembolüdür.Türkiye Cumhuriyeti özgür ve bağımsız bir devlettir. Onun için bayrağı vardır. Atalarımız, bağımsızlığımız için savaşmışlardır.Bu uğurda şehit olmuşlardır.

9 Atatürk’ün Hayatı Anne ve Babası Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’dır.
Babası Ali Rıza Efendi’dir. Atatürk’ün kız kardeşinin adı Makbule’dir.

10 Doğum Tarihi ve Yeri Ölüm Tarihi ve Yeri
Atatürk, 1881 yılında Selanik’te doğdu. Ailesi Mustafa adını verdi. Ölüm Tarihi ve Yeri Atatürk, 10 Kasım 1938 yılında İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda saat 09:05’de öldü. Naaşı geçici olarak Etnoğrafya Müzesi’ne kondu.Sonra Anıtkabir’e getirildi.


"CUMMHURİYET VE ATATÜRK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları