Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sınav Anne Babaya Öneriler. Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı Bu sınav elbette çok önemli Ama sizden daha önemli değil Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sınav Anne Babaya Öneriler. Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı Bu sınav elbette çok önemli Ama sizden daha önemli değil Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın."— Sunum transkripti:

1 sınav Anne Babaya Öneriler

2 Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı Bu sınav elbette çok önemli Ama sizden daha önemli değil Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın Sadece kendinizi sınava verin

3 Öğrenciler için sınav demek : kriz demektir. Sınavlar korkutucu birer canavardır.

4 Sınav öncesi son 2 - 3 hafta Sık sık deneme sınavı olunuz. Son 10 yılın ÖSS sorularını çözünüz. ÖSYM kılavuzunu mutlaka okuyunuz. Öğrenmekten daha çok pekiştiriniz. Ağır sporlar yapmayınız.

5 Sınav öncesi 2 - 3 gün Sınavdan ve başarısızlıktan korkmayınız. Unutmayın ki korku başarıyı azaltır. Sınav salonunuzu daha önceden görünüz. Mümkünse sıranıza oturunuz Uyku düzeninizi oturtunuz.

6 Çünkü: Sen hele bir kazanama görürsün! Arkadaşlarının yüzüne nasıl bakarsın! Aile dostlarına akrabalara ne deriz! Yazık oldu paralara! Bu son şansın!… Tembelsin zaten çalışmadın ki! Bak komşunun çocuğuna!. Tehdit ve aşağılayıcı sözcüklerden kaçının!

7 Olması gereken: Kazanırsın! Başarırsın! Sınava hazırsın! Elinden geleni yaptın! Sana güveniyorum!

8 Sınav: Amaç değil amaç için araç olmalıdır! Öğrencinin gözünde kriz değil fırsata dönüştürülmelidir! 20 yıl sonra kimse testten kaç puan aldığını hatırlamayacaktır! Başarısızlık yoktur, sadece sonuçlar vardır.

9 Sınavdan önce: Psikolojik olarak rahatlatın! Yorucu ortamlardan uzak tutun! Açık hava göl kenarı vb yerlere götürün! Sınavı başaramamanın herşeyin sonu olmadığını bilin ve hissettirin! Sınava hazırsın sana güveniyorum mesajını verin! Sınava girilecek okulu görün!

10 Sınav akşamı: Ağır şeyler yedirmeyin! Geç saatlere kadar tv izletmeyin! Akşamdan kalem, silgi, kimlik hazır olmalı! Yatağının kenarına odasına elbiselerini hazırlatın! Normal yatış saatinde yatmalı! Dua edin!

11 Sınav günü: Sabah ılık duş aldırın! Normal her günkü kahvaltıyı yaptırın! Yarım saat önce sınav yerinde hazır olun! Sınava çok kalabalık gitmeyin!

12 Sınavla ilgili taktikler Sınıfta yerini bulup otursun! Lavabo ihtiyacını sınav başlamadan gidersin! Yedek kalem silgi vb. olsun! Yanına su verin! Saati olsun! Sınav yönergesini okusun kitapçığı kontrol etsin! Cevaplarken acele etmesin! Kolay sorulardan başlasın zorlarla oyalanmasın! Sınavdan erken çıkmasın! Vermeden tekrar gözden geçirsin!

13 SINAVDAN SONRA: HEMEN EVE KAPANMAYIN! TV VEYA İNTERNETTEN CEVAPLARA BAKMAYIN! RAHATLATICI SOSYAL FALİYETLER YAPIN (GEZİ, PİKNİK)! ÖĞRENCİLERİ DİNLENDİRİN!

14 ÖGRENCİLERİMİZİN BAŞARISI İÇİN HEP BİRLİKTE DUA EDELİM!


"Sınav Anne Babaya Öneriler. Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı Bu sınav elbette çok önemli Ama sizden daha önemli değil Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları