Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kaybetsem de Vazgeçmem

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kaybetsem de Vazgeçmem"— Sunum transkripti:

1 Kaybetsem de Vazgeçmem
İlk defa oynadığınız bir oyunda başarısız olduğunuzda ne yaparsınız?

2 Eren, gitar çalmayı öğrenmek istiyordu. Bunun için ailesi onu
kursa gönderdi. Bakalım Eren kursta neler yaşamış?

3 Sonra cesaretini toplayıp tekrar tekrar denedi.
Önce öğretmeni gitarı nasıl tutacaklarını anlattı. Gitar üzerinde notaların yerlerini gösterdi. Eren Başlangıçta notaların yerlerini birbirine karıştırıyordu. Acaba öğrenemeyecek miyim diye bir an endişelendi. Sonra cesaretini toplayıp tekrar tekrar denedi.

4 Nihayet notaların yerlerini öğrendi
Nihayet notaların yerlerini öğrendi. Sıra geldi bir müzik parçası çalmaya. Eren ilk denemede başarısız oldu. İkinci denemede yine başaramadı. Çok mutsuz görünüyordu. Bunu fark eden öğretmeni onunla konuşmaya karar verdi.

5 Ona Sezen Aksu'nun başarı öyküsünü anlattı.

6 "Sezen Aksu, çocukluğundan beri sanata ilgi duyarmış
"Sezen Aksu, çocukluğundan beri sanata ilgi duyarmış. Ancak ziraat mühendisliğinde okumaya başlamış. Hayalinde hep tiyatro ve müzik olduğu için İstanbul‘a gitmiş. İstanbul'da müzik dersleri almaya başlamış yılında "Haydi Şansım" adlı ilk plağını çıkarmış. Bu plaktan kaç tane satılmış biliyor musunuz? Sadece elli tane. Plak şirketlerini bir bir dolaşmış. Kendini ve sesini tanıtmaya çalışmış. Plak şirketi sahipleri ona "Olmaz!", demiş.

7 Sezen Aksu yılmamış. Çalışmalarına devam etmiş
Sezen Aksu yılmamış. Çalışmalarına devam etmiş. Yeni şarkı sözleri yazmış, yeni besteler yapmış. Sonunda başarıya ulaşmış. Bugün milyonlarca kişinin sevdiği, saygı duyduğu ünlü bir sanatçımız olmayı başarmıştır. Ayrıca birçok Sanatçının yetişmesini de sağlamıştır."

8 Bu öyküden sonra Eren çalışma ve denemenin önemini daha iyi anladı
Bu öyküden sonra Eren çalışma ve denemenin önemini daha iyi anladı. Sonunda ilk parçasını çalmayı başardı. Ara sıra bazı notaları yanlış çalıyordu. Başarısız olma ihtimalini göze alarak öğrendiği parçayı okulda arkadaşlarına çaldı. Bundan büyük zevk aldı.

9

10 Kaybetme veya başarısız olma ihtimaline rağmen yenilikleri dener misiniz?
Neden?

11 Kaybetsem de Vazgeçmem
Edison ampulü icat eden bilim adamıdır. O, ampulü icat ederken binlerce başarısız deneme yapmasına rağmen vazgeçmemiş, sonunda amacına ulaşmıştır. Sizce Edison aşağıdaki özelliklerden hangilerine sahiptir? Yenilikleri denemeye cesareti vardır. Başarısız olacağını düşünerek yenilikleri denemez. Başarısızlık onu yıldırmaz. Çalışkandır, zorluklarla mücadele eder. Çalışmak ve yenilikleri denemek ona zevk vermez.

12 Tabloda verilen etkinliklerle ilgili okulunuzda kurs açılacağı duyuruldu. Bu etkinliklerden hangilerine katılmak istersiniz? Satranç Halk oyunları Saz kursu Dans Voleybol Futbol

13 Satranç Halk oyunları Saz kursu Dans Voleybol Futbol Yukarıdaki tablodan seçtiğiniz kursta başarısız oldunuz. Ne yaparsınız? Neden? Size uygun seçeneği belirterek aşağıdaki cümleyi tamamlayınız. Kursu bırakırım çünkü Kursu bırakmam çünkü


"Kaybetsem de Vazgeçmem" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları