Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Marmara’ya Hoş Geldiniz MEB YLSY/2015 Grubu İçin Tanıtım Sunumu Aralık 2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Marmara’ya Hoş Geldiniz MEB YLSY/2015 Grubu İçin Tanıtım Sunumu Aralık 2015."— Sunum transkripti:

1 Marmara’ya Hoş Geldiniz MEB YLSY/2015 Grubu İçin Tanıtım Sunumu Aralık 2015

2 Niçin Marmara Üniversitesi?  Yabancı dil eğitimlerini Marmara Üniversitesi’nde almayı düşünen MEB YLSY kapsamındaki personelin tercih yapma konusunda yardımcı olmak için hazırladığımız bu sunuma başlarken hepinizi kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz.  Kuruluşu 1883 yılına dayanan Marmara Üniversitesi ülkemizin en saygın üniversiteleri arasında yer almaktadır. Eğitim dili Arapça, Almanca, Fransızca ve İngilizce olan bölümleriyle dikkat çeken üniversitemiz uluslararası kalitesiyle de isminden söz ettirmektedir.  Siyaset, ekonomi, bürokrasi, kültür ve sanat alanları başta olmak üzere her alanda tanınmış mezunlar yetiştiren Marmara Üniversitesi sizin en iyi bir şekilde hizmet alacağınız kurumlardan biridir.

3 Nerede eğitim alacaksınız?  Eğitiminizi, Marmara Üniversitesi’nin güçlü birimleri arasında yer alan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda alacaksınız.  Dersler İstanbul Anadolu Yakası’nda Kadıköy ilçesi sınırlarında bulunan Göztepe Kampüsü’nde yapılacaktır.  2009 yılından beri MEB YLSY ve ÖYP Projelerinde yer alan MÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bu konuda engin deneyime ve bilgi birikimine sahiptir.  MÜ YADYO’da yabancı dil eğitimlerini alan ve lisansüstü eğitim alma hakkı kazanan önceki dönem personelinin başarı durumlarını sunumun son sayfalarında görebilirsiniz.

4 Arapçayı tercih edenler nerede eğitim alacaklar?  Arapça eğitimi alacak MEB Personeli Altunizade’de bulunan MÜ İlahiyat Fakültesi’nde eğitimlerini sürdürecektir.  MÜ İlahiyat Fakültesi benzer fakülteler arasında en ön sırada yer alan bilimsel ve akademik alt yapıya sahiptir.  Kendi alanlarında yetişmiş, ana dili Arapça olan akademik personelin ve yabancı uyruklu öğretim elemanlarının vereceği dersler nezih sınıflarda gerçekleştirilecektir.  MEB Personeli, Marmara Üniversitesi akademik personelinin yararlandığı her tür imkandan yararlanabilecektir.

5 Ulaşım imkanları nasıldır?  Göztepe Kampüsü’nün önünde yer alan Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, «minibüs caddesi» olarak bilinir. Caddeden sıklıkla geçen minibüs ve otobüslerle İstanbul içinde her yere rahatça ulaşabilirsiniz.  Üniversitemize başvurduktan sonra belediyenin «İndirimli Ulaşım Kartı»na sahip olabilirsiniz.  Kampüse yürüme mesafesi on dakika uzaklıkta olan Metrobüs sayesinde kolayca Avrupa yakasına geçebilirsiniz.  Yine otobüsle on dakika süren Kadıköy’e ulaşıp istediğiniz her istikamete giden vapur, otobüs, dolmuş vb. nakil vasıtalarından yararlanabilirsiniz.  İmkanlar dahilinde üniversitemiz personel servislerinden yararlanabilirsiniz.  http://imidb.marmara.edu.tr/hizmetler/personel-servisi http://imidb.marmara.edu.tr/hizmetler/personel-servisi  Kampüse yakın konaklama imkanı bulup yürüyerek gidip gelebilirsiniz.

6 Derslikler nerededir?  MEB YLSY eğitim projesine çok önem veren üniversitemiz bu kapsamdaki personelin rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için Göztepe Kampüsü’nde donanımlı sınıflar oluşturmuştur.  Dr. İbrahim Üzümcü derslikleri ve Enstitüler binasında yer alan dersliklerde projektör, internet bağlantılı bilgisayar, beyaz tahta ve ses düzeni bulunmaktadır.  TOEFL grupları için özel bilgisayar laboratuvarları vardır.

7 Kütüphaneden yararlanabilir miyiz?  MÜ YADYO’ya gelen MEB Personeline bir iki gün içinde vereceğimiz kimlik kartını göstererek kütüphane hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.  7/24 açık olan kütüphanemiz oldukça zengin eserlerle doludur. Ayrıca çeşitli linklerden yararlanarak farklı hizmetlerden istifade etmeniz mümkündür.

8 Üniversitenin kablosuz ağından faydalanabilir miyiz? Programda yer alan personel kendi dizüstü bilgisayarları, tabletleri ve akıllı telefonları ile üniversitemizin kablosuz ağına bağlanabilirler.

9 Nerede yemek yiyebiliriz?  Göztepe Kampüsü merkezi bir konumda bulunduğu için kampüs içinde ve dışında yemek yiyebileceğiniz veya çay-kahve içebileceğiniz çok geniş seçenekler mevcuttur.  Kimlik kartınıza yükleyeceğiniz para ile personel yemekhanesinden öğün fiyatı 2.85 TL’ye yararlanabilirsiniz.  Kampüs içinde yer alan TERAS Restoranda ucuz fiyatla yemek yiyebilirsiniz.  Yine kampüs içinde yer alan kantinlerden istifade edebilirsiniz.

10 Nerede kalabiliriz?  Göztepe Kampüsü’ne yakın özel yurt, pansiyon ve apart daireler bulunmaktadır, bunlardan yararlanabilirsiniz.  Bazı devlet kurumlarının misafirhane, yurt ve konuk evlerinde kalabilirsiniz.  Eğitimlerini sürdürmekte olan diğer personelle anlaşıp onların yanında kalabilirsiniz.  Konaklama ve yer bulma konusunda Şef Buket ÇİÇEK’ten daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz (Tlf: 0216 338 20 87 veya 348 76 33’ten 1111).

11 Spor yapacağımız yer var mıdır?  Kartınızı kullanarak kampüs içinde yer alan spor tesislerinden yararlanabilirsiniz.  Kampüs dışında Anadolu Hisarı’nda bulunan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun koşu, futbol, yüzme, fitness, basketbol vs. dallarında sunduğu hizmetlerden kartınızı gösterip randevu alarak yararlanabilirsiniz.

12 Kampüste başka hangi imkanlar vardır?  PTT bürosu  Bay-bayan kuaförleri  Kantinler ve kafeler  Mediko-Sosyal (Hemşire-Doktor)  Fotokopi  Lisanslı giyim ve hediyelik eşya mağazası.

13 Öğretim elemanlarının özellikleri?  MEB ve ÖYP gibi projelerde performansları yüksek, eğitim-öğretim tecrübeleri yeterli ve alanlarında uzman öğretim elemanları görev almaktadır.  Her sınıfta belli bir seviyeden itibaren yabancı uyruklu öğretim elemanları konuşma derslerine girmektedir.  Seviye tespit sınavından sonra oluşan düzeylere göre sınıfları belirlemekte ve YADYO Yönetim Kurulu tarafından görevlendirmeler yapılmaktadır.

14 Yönetimle iletişim kurabilir miyiz?  MÜ-YADYO’da MEB ve ÖYP bürosu bulunmaktadır. Bu büroda görevli bulunan Şef Buket ÇİÇEK sizinle ilgili her konuda bilgi verecek düzeyde yetişmiş bir personeldir.  Bunun dışında MEB Koordinatörü ve YADYO Müdürü açık kapı yöntemiyle çalışmaktadır. İstediğiniz zaman görüşme imkanı mevcuttur. Prof. Dr. Harun DUMAN Müdür Prof. Dr. Leyla COŞAN Müdür Yrd. Doç. Dr. İ. Mahmut TEKÇE Müdür Yrd. Dr. Işıl RUACAN SİLAHTAROĞLU MEB Koordinatörü Şef Buket ÇİÇEK MEB Bürosu

15 MEB Personeli İçin Düzenlenen Gezi ve Toplantılar  MÜ-YADYO’da MEB Personeli için bilgilendirme toplantıları, kültürel geziler, kaynaşma yemekleri de düzenlenmektedir. Bu tür etkinlikler ile eğitim motivasyonunun daha da artacağına inanmaktayız.

16 Önceki yıllarda Marmara’da eğitim alan MEB YLSY personelinin başarı durumu nedir? 2011 BAŞARI ORANLARI DİL SINAVLARI (IELTS/TOEFL/KPDS/ÜDS/YDS) BELİRSİZ PROGRAMDAN AYRILANLAR TOPLAM 326-38

17 Önceki yıllarda Marmara’da eğitim alan MEB YLSY personelinin başarı durumu nedir? 2011 BAŞARI ORANLARI DİL SINAVLARI (IELTS/TOEFL/KPDS/ÜDS/YDS) BELİRSİZ PROGRAMDAN AYRILANLAR TOPLAM 201223

18 Önceki yıllarda Marmara’da eğitim alan MEB YLSY personelinin başarı durumu nedir? 2012 BAŞARI ORANLARI DİL SINAVLARI (IELTS/TOEFL/KPDS/ÜDS/YDS) BELİRSİZ PROGRAMDAN AYRILANLAR TOPLAM 332944

19 Önceki yıllarda Marmara’da eğitim alan MEB YLSY personelinin başarı durumu nedir? 2013 BAŞARI ORANLARI DİL SINAVLARI (IELTS/TOEFL/KPDS/ÜDS/YDS) BELİRSİZ PROGRAMDAN AYRILANLAR TOPLAM 45-146

20 Önceki yıllarda Marmara’da eğitim alan MEB YLSY personelinin başarı durumu nedir? 2014 BAŞARI ORANLARI DİL SINAVLARI (IELTS/TOEFL/KPDS/ÜDS/YDS) BELİRSİZBAŞARISIZ PROGRAMDAN AYRILANLAR TOPLAM 2423231

21 Yabancı Dil Eğitiminde Marmara’yı tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarılarınızın devamını dileriz… MÜ YADYO Müdürlük


"Marmara’ya Hoş Geldiniz MEB YLSY/2015 Grubu İçin Tanıtım Sunumu Aralık 2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları