Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 İŞ YERİ EĞİTİMİ-I, İŞ YERİ EĞİTİMİ-II DERSLERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 İŞ YERİ EĞİTİMİ-I, İŞ YERİ EĞİTİMİ-II DERSLERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU."— Sunum transkripti:

1 2015-2016 İŞ YERİ EĞİTİMİ-I, İŞ YERİ EĞİTİMİ-II DERSLERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

2 İş yeri eğitimi I ve II dersi, 2. sınıf güz ve bahar dönemi seçmeli derslerindendir. Bu dersin AKTS değeri 12’dir. Bu nedenle 4 seçmeli dersi tek başına karşılamaktadır. Haftalık Ders Programlarında; Pazartesi-Salı Pazartesi-Salı-Çarşamba Perşembe-Cuma günlerine yerleştirilmektedir.

3 Bu dersi seçebilmeniz için 1. sınıftan alttan aldığınız derslerinizin programınızda iş yeri eğitimi dersi ile çakışmaması gerekmektedir. Eğer çakışan dersiniz (alttan aldığınız) başka programda var ise seçebilirsiniz. İkinci öğretimler iş yeri eğitimini örgün öğretimden seçtiği için çakışma olmamaktadır. Eğitim yapılacak İş yerinin asgari koşulları, programların niteliklerine uygun olarak ilgili Meslek Yüksekokulun Bölüm Kurulu tarafından belirlenir.

4 İş Yeri Eğitimi Uygulaması – Otomasyonda kontenjan belirlenebilmesi için İş yeri Eğitimi dersini ortak açan programların isimlerinin öğrenci işlerine bildirilmesi gerekmektedir. Ders programlarına da tüm programların belirtmesi… – İş yeri Eğitimi evrakları 7 Ekim tarihine kadar kabul edilecektir. Ders İçeriği eksikleri Derslerin zamanında yapılması 1. Gündem maddesi

5 Mesleki eğitim derslerinde aşağıda belirtilen formlar kullanılır. Ek 1. Mesleki eğitim rehberi Ek 2. Mesleki eğitim dosyası kapak sayfası Ek 3. İşveren değerlendirme formu EK 4. Mesleki eğitim değerlendirme raporu Ek 5. Mesleki eğitim sözleşmesi

6 2. Gündem maddesi (Danışmanlık Görevi) Ders yoklama listelerini kontrol ederek listede ismi olmayan öğrenciyi mutlaka öğrenci işlerine yönlendirelim. Danışmanı olduğunuz öğrencilerin ders onaylarını Bilgi İşlem gerçekleştirecektir. Ancak öğrencilerimizin eksik veya fazla ders seçimleri ile ilgili bir denetimi mutlaka yapmalıyız. 2 Eylül Cuma gününe kadar ders seçiminde hata yapan öğrencilerin otomasyonda durumları değiştirilebilecektir.

7 Bağıl değerlendirmeyle değerlendirilmeyen mesleki eğitim I ve II derslerinin başarı ölçme kriterleri için aşağıda belirtilen yüzde (%) oranları kullanılır. KriterEtki Oranı Mesleki eğitim raporu % 20 İş yeri değerlendirmesi % 30 Mesleki eğitim sonu sınavı% 50

8 Mesleki eğitim raporu, ilgili Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca ders için belirlenen öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. İş yeri değerlendirmesi, iş yerinden yetkilendirilen uzman kişi tarafından yapılır. Mesleki eğitim dersinin sınavı, sözlü, yazılı, uygulamalı, proje hazırlama ve sunum şeklinde yapılabilir.

9 Bağıl değerlendirmeyle değerlendirilmeyen mesleki eğitim I ve II derslerinin başarı ölçme kriterleri için aşağıda belirtilen yüzde (%) oranları kullanılır. Kriter Etki Oranı – Mesleki eğitim raporu % 20 – İş yeri değerlendirmesi % 30 – Mesleki eğitim sonu sınavı % 50

10 Mesleki eğitim raporu, ilgili Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca ders için belirlenen öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. İş yeri değerlendirmesi, iş yerinden yetkilendirilen uzman kişi tarafından yapılır. Mesleki eğitim dersinin sınavı, sözlü, yazılı, uygulamalı, proje hazırlama ve sunum şeklinde yapılabilir.

11 Öğrenci, tamamladığı mesleki eğitim dersi için “Mesleki eğitim rapor dosyası” hazırlar. Dosya, Mesleki eğitim rapor dosyası rehberinde (ek 1) belirtilen esaslara göre ve Mesleki eğitim süresince yapılan iş ve işlemleri kapsayacak biçimde hazırlanır.

12 Size verilen dosya içerisinde bulunan formların kullanılışı ve ne işe yaradıkları: a. Ek 1. Mesleki eğitim rehberidir. b. Ek 2. Hazırlayacağınız Mesleki eğitim rapor dosyasının kapak sayfasını oluşturmaktadır. c. Ek 3. Mesleki eğitim iş yeri değerlendirme raporu. d. Ek 4. Mesleki eğitim değerlendirme kurulu raporu. e. Ek 5. Mesleki Eğitim Sözleşmesi f. Ek: 6 Öğrenci Başvuru Dilekçesi g. Ek 7. Genel Hükümler Sözleşmesi Bu formları Öğrenci İşleri (C Blok)ofisinden elde edebilirsiniz.

13 Mesleki eğitim dosyasını aldıktan sonra yapılması gereken işlemler: a. İş yeri kaşesi basılı mesleki eğitim sözleşmesi hazırlanacak (2 tane- iş yeri kaşesi, öğrenci, danışman ve yüksekokul sekreteri imzalı olacak) (ek-5) b. Genel hükümler sözleşmesi imzalanacak-iş yeri-öğrenci- program başkanı arasında imzalanmış olacak (3 tane) (ek-7) c. Nüfus cüzdanı fotokopisi d. Dilekçe (sağlık sigortasının olup olmadığını belirten) (ek-6) e.3 tane fotoğraf (1 tane rapor kapağı için, 2 tane mesleki eğitim sözleşmesi için) Mesleki Eğitim dosyasındaki rehberi mutlaka okuyunuz.

14 Mesleki eğitim bitiminde yapılacak işlemler: a. Kapak sayfası olan Form 2 ve hazırlanan raporun her sayfasının sağ alt köşesi, iş yeri sorumlusu tarafından imzalanıp onaylanacaktır. b. Form 3, iş yeri yetkilisi tarafından doldurularak imzalanıp onaylanacaktır. c. Mesleki eğitim raporunun içeriğinde şu konular yer alır: İş yeri tanımı, Yapılan işlerin tanımı, Yapılan işlerle alınan eğitimin örtüşen ve örtüşmeyen yönleri, Alanla ilgili bir konunun teorik, uygulamalı ve planlı olarak açıklanması.

15 Program AdıÖğretim Elemanları Bilgisayar Programlama ProgramıÖgr.Gör. Ebru YILDIRIM, Ögr.Gör. Hatice ÇAVUŞ, Ögr.Gör. Uğur FINDIKOĞLU İklimlendirme ve Soğutma Tek. ProgramıDoç.Dr. Salih ÇOŞKUN, Ögr.Gör.Dr. Nurettin YAMANKARADENİZ Elektrik ProgramıÖgr.Gör. Hasan BAYAZİT, Ögr.Gör. Bürgan TOMAÇ Gaz ve Tesisat Tek. ProgramıÖgr.Gör.Dr. M. Emin Uğur ÖZ, Ögr.Gör. S. Hakan GÜL Mekatronik ProgramıÖgr.Gör. Ercan YAVUZ Elektronik Tek. ProgramıÖgr.Gör. Özcan TEMEL Gıda Tek ProgramıÖgr.Gör. Çiğdem GÜCEYÜ Süt ve Ürünleri Tek. ProgramıÖgr.Gör. Engin YILMAZ Et ve Ürünleri Tek. ProgramıÖgr.Gör.Dr. Nalan ÇIRAK

16 Program AdıÖğretim Elemanları Endüstriyel Kalıpçılık ProgramıÖgr.Gör. İlyas KAYA Otomotiv Tek. ProgramıÖgr.Gör. Cafer KAPLAN, Ögr.Gör. Bekir ERDAĞ, Ögr.Gör. Ömer ÖZKOCA Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ProgramıÖgr.Gör.Dr. Yılmaz DORUK Tekstil Tek. ProgramıÖgr.Gör. Nevin KARAHAN, Ögr.Gör. Sermet ÇELİKÇAPA, Uzm. Nadide KAYA Grafik Tasarım ProgramıYrd.Doç.Dr. A. Mehtap SAĞOCAK,Ögr.Gör. Demet GÜLSEREN, Ögr.Gör. Gültekin ERDAL, Okt. Evrim SIRMALI ŞİRİN İş Sağlığı ve Güvenliği ProgramıÖgr.Gör. H. Gizem AKALP Makine ProgramıÖgr.Gör. Rasim KADERLİ Tarım Makineleri ProgramıÖgr.Gör. Arzu MOR


"2015-2016 İŞ YERİ EĞİTİMİ-I, İŞ YERİ EĞİTİMİ-II DERSLERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları