Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU"— Sunum transkripti:

1 KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU

2 KONGRE İLE İLGİLİ TANIMLAR
Toplantı türleri Kongre tanım Kongreciliğin tarihi Kongreler ve turizm ilişkisi Kongre turizminin diğer turizm türleri ile ilişkisi

3 giriş II.Dünya Savaşından sonra büyük gelişme göstermiştir.
Üretimin artması,yeni pazarlama teknikleri,bilimsel ve teknolojik alandaki gelişmeler artmasında etkili olmuştur.

4

5 Neden ihtiyaç duyulmuştur?
Bilgi alış-verişinde bulunmak,tartışmak vs. için bir araya gelen insanların seyahat,konaklama toplantı vs. ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir sektör ortaya çıkmış ve bir turizm türü olmuştur

6 Katılan kişi sayısına göre toplantıların sınıflandırılması
Katılımcı sayısı-50 delegeye kadar delege 300 delege üzeri Seminer Kolokyum Works hop Panel Komisyon Top Denetim Kur.T Genel kurullar Konferanslar Sempozyumlar Zirve Kongreler Genel Kurullar

7 En sık yapılan toplantı türleri,
Toplantı;Birden fazla insanın ortak amaçlarla bir araya gelmesidir. Meeting, Konferans, Forum, Sempozyum, Seminer, Sempozyum, Seminer, Workshop, Panel, Zirve, Kolokyum, Konvansiyon,

8 Meeting;Grup ya da sendikaların bir olayı kınamak veya kutlamak gibi amaçlarla düzenledikleri toplantılar. Siyasi parilerin ve liderlerin düzenlediği açık hava toplantısı. Departman yöneticilerinin personeli bilgilendirmesi Konferans; Mesleki veya teknik (bilim, sanat, ekonomi vb.) alanda herhangi bir konuda, alanında uzman bir kişi tarafından dinleyicilere bilgi vermek amacıyla yapılan uzun, bilgilendirici konuşma türüdür.Daha çok bilimsel ve teknik alanda yapılan ve düzenli bir periyot göstermeyen toplantılardır.

9

10 Panel;İki veya daha fazla konuşmacının uzmanlık alanlarını yada görüşlerini anlattıkları toplantıdır. Amaç karar vermekten ziyade sorunu çeşitli yönleriyle sohbet havasında tartışmak. Forum;Bir yönetici başkanlığında panelistlerin bir konu hakkında enine boyuna yaptıkları tartışmalardan oluşan toplantılar Sempozyum;Bir çok uzmanın bir konu ile ilgili tebliğler sunmasıdır. Bir sempozyum, belirli bir konuda birden fazla panelin yapılmasıyla gerçekleşir. Forumla arasındaki fark şekil şartları açısındandır. Dinleyici katılımı daha az.

11

12 Seminer;Bilgi ve deneyimin herkes tarafından paylaşılması fikrini kapsar.Büyük boyutlu olduğunda,Forum ya da Sempozyum adını alır. Works hop;Spesifik bir problem için bir araya gelen küçük gruplar.

13

14 Zirve;Yüksek seviyedeki resmi görevlilerin katıldıkları toplantılar.
Kolokyum;Uzman akademisyenlerin belirli bir konuda konuşmalar yaptıkları ve soruları cevaplandırdıkları toplantılardır. Konvansiyon;İnsanların içlerinde yaşadıkları toplumdan ayrılarak bireysel veya gruplar halinde ortak bir amaç için bir araya gelmeleridir. Bir konu ile ilgili ayrıntılar, kurallar belirlenir.

15 NOT:Kongre bunların en geniş kapsamlı olanıdır
NOT:Kongre bunların en geniş kapsamlı olanıdır.Büyük bir organizasyonu gerektirir.

16 Kongre Tanımı Unsurları, Konu:Belirli bir konuda
Amaç:Bilgi alış verişi Zaman:kısa ve sınırlandırılmış Çerçeve:kesin bir program

17

18 Kongreciliğin Tarihi Kayıtlara göre yapılan ilk kongre 1681 yılında Roma’da Tıp alanında yapılmıştır. Modern anlamda ilk kongre politik alanda tarihleri arasında Viyana’da yapılmış ve en uzun kongre olarak tarihe geçmiştir.

19 Kongreler ve Turizm İlişkisi
Kongre Turizmi: Kişilerin daimi konakladıkları veya çalıştıkları yerler dışında,uzmanlık gerektiren bilimsel alanlar veya meslek kollarında, belirli bir konuda, bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelmelerinden ortaya çıkan seyahat, konaklamanın yanı sıra etrafı görmek, öğrenmek, dinlenmek, eğlenmek gibi eğilimleri de taşıyan olay ve ilişkilerin tümüdür.

20 Kongre Turizmi ile Klasik turizm arasında farklar bulunur;
Kongre merkezleri, gelişmiş şehir merkezleri veya yakın bölgeleridir. Klasik turizm deki gibi belli zamanlarda yoğunlaşma görülmez., Ekonomik bakımdan da normal turiste göre delegenin geliri daha yüksektir

21 Kongre Turizminin Diğer Turizm Türleri ile Etkileşimi
Kongre Turizmi ve Tatil Turizmi;Normal turizmden sezonları ayrıdır.Kongre turizmi ve tatil turizmi İlkbahar ve Sonbahar ayları tercih edilmektedir.

22 Kongre Turizmi ve Kültür Turizmi;
Bilimsel fikir alışverişi,tecrübe ve bilgi transferi,yeni bir medeniyet tanıma ”kültür alışverişi” en başta gelen yararlar arasında sayılmaktadır.Kültür bakımından zengin merkezler daha şanslıdır.

23 Kongre Turizmi ve Politik Turizm;
Diplomatların ve politikacıların değişik amaçlarla yaptıkları seyahatler.Ekstra yaptıkları harcamalar turizm olarak adlandırılmıştır.

24 Kongre Turizmi ve Lüks Turizm, Hafta Sonu Turizm, Ekonomik Turizm
Ekonomik turizm içerisinde yer alan faaliyetler; İş turizmi, İncentive turizm

25

26 İş turizmi;Bir iş yeri sahibi veya temsilcisinin işle ilgili anlaşmalar yapmak sergi,fuar,kongre gibi toplantılara katılmak üzere en az 24 saatlik kendi şehrinden ya da ülkesinden bir başka şehir veya ülkeye seyahat etmesi sonucunda yeme içme konaklama gibi harcamalarla gittiği ülkenin ekonomisine katkıda bulunmasıdır.

27 En çok tercih eden faaliyet kolları; Sigorta,
İncentive Turizm; Şirket çalışanları veya şirkete hizmet edenler için bütün masrafları karşılanmak koşuluyla iş ve dinlence amaçlı olarak düzenlenen turistik amaçlı seyahatlerin tümüdür. En çok tercih eden faaliyet kolları; Sigorta, Elektrik-Elektronik malzeme üretimi, Oto, Yedek parça ofis, İnşaat,

28

29 İncentive seyahatinde organizasyon boyunca amaç, şirket imajı oluşturmak ve bu imajı pekiştirmek.


"KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları