Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLK OLARAK ÖĞRENCİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞALIM.SONUÇTA HER İNSANIN KENDİNE GÖRE BİR TARZI VARDIR. EĞER BİZ ÇOCUĞUMUZUN İLETİŞİM VARDIĞIMIZ ZAMAN ONA DAHA RAHAT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLK OLARAK ÖĞRENCİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞALIM.SONUÇTA HER İNSANIN KENDİNE GÖRE BİR TARZI VARDIR. EĞER BİZ ÇOCUĞUMUZUN İLETİŞİM VARDIĞIMIZ ZAMAN ONA DAHA RAHAT."— Sunum transkripti:

1

2 İLK OLARAK ÖĞRENCİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞALIM.SONUÇTA HER İNSANIN KENDİNE GÖRE BİR TARZI VARDIR. EĞER BİZ ÇOCUĞUMUZUN İLETİŞİM VARDIĞIMIZ ZAMAN ONA DAHA RAHAT YAKLAŞIR ve SAĞLIKLI BİR İLETİŞİM KURMAYI SAĞLARIZ 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ??

3 BİZLER ONLAR İÇİN MODEL NİTELİĞİNDEYİZ. TAVIR, DAVRANIŞ ve KONUŞMA ŞEKLİMİZ vb. KONULARDA BİZİ İZLERLER ve ONLARDA BENZER DAVRANIŞ SERGİLEMEYE ÇALIŞIRLAR. O NEDENLE BİZLER SİGARA İÇERKEN ONA, SİGARA İÇME DEMEMİZ NE KADAR VERİMLİLİK OLUŞTURUR??? DÜŞÜNCELERİNİ ve SÖZLERİNİ ÖNEMSEDİĞİMİZİ HİSSETTİRMELİYİZ

4 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? YERİNE GETİREMİYECEĞİMİZ SÖZLER VERMEYELİM. BU ŞEKİLDE DAVRANIŞLAR SERGİLEDİĞİMİZ TAKTİRDE BİZE OLAN GÜVENLERİ SARSILACAKTIR.BÖYLECE ARAMIZDA Kİ İLETİŞİM KÖPRÜSÜNÜN BİR AYAĞI ÇATLAYACAKTIR. GERÇEKCİ YAKLAŞMALIYIZ. EĞER YERİNE GETİREMEYECEĞİMİZ BİR İSTEKTE BULUNURLAR İSE BU İSTEKLERİNİ NEDEN GERÇEKLEŞTİREMEYECEĞİMİZİ KENDİSİNE AÇIKLAYARAK BELİRTMELİYİZ. BÖYLECE DURUMUN FARKINDA OLMALARI SAĞLANMIŞ OLACAKLARDIR.

5 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? YAPTIĞI HATALARA KARŞILIK BÜYÜK TEPKİLER VEREREK, RENCİDE EDİCİ SÖZLERLE YAPTIKLARI HATALARI YÜZLERİNE VURMAMALIYIZ: BUNUN YERİNE KENDİLERİNİN DÜŞÜNEREK HAREKET EDEBİLECEĞİNİ, NASIL BİR HATA YAPTIĞINI İFADE ETMELİYİZ. HATALARININ KENDİLERİNE NE GİBİ ZARAR VERDİĞİNİ FARKETTİRMELİYİZ. BİZ BAĞRARAK KONUŞUR KATALARI İLE ZEKALARI ARASINDA RENCİDE EDİCİ BAĞ KURARSAK, ‘BEN APTALIM ‘ düşüncesine kapılıp hatalarına devam edeceklerdir.

6 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? OLUMSUZ DAVRANIŞLARINI DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE DÜZELTMEYE ÇALIŞIN. EĞER CEZA VERMENİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ, İlk Olarak Kendisini Dinleyin ve Daha Sonra Hayla Ceza Vermeniz Gerektiğini Düşünüyorsanız ; Sebebini Kendisine Açıklayın. Ayrıca CEZANIN SUÇTAN BÜYÜK OLMAMASINA DİKKAT EDİNİZ

7 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Onu kapasitesinin üzerinde işler yada başaramayacağı işler vermeyiniz. Güveninizi hissettirin. Başarısızlık yaşadıkları anlarda destek olunuz, gelecek sefere başarısızlık yaşadığı durumun üstesinden gelebileceğini hissettirin

8 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Gayret ve çalışmalarını taktir edin. Çevrede ki başka kişilerle Kıyaslama yapmayın. Unutmayın ki her insan kişilik ve olaylara yaklaşım şekli farklılık gösterir.

9 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Ona BAŞARA BİLECEĞİNİ hissettirin. Yapabilirsin, Zor olduğunun farkındayım ama üstesinden gelmemen için bir neden yok. Önceliğini derslere verdiğin taktirde başarabilirsin… vb ifadelerle onu motive ve derse karşı olumlu yaklaşım sergilemeye yönlendirin.

10 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Ona ; öğüt ve tavsiyelere rağmen aynı davranışlarına devam ediyor ise ona ; kıymet verdiğinizi, onun da sözü dinlenir bir şahıs olduğunu ona belli edin. Onu karşınıza alıp büyük bir şahıs gibi muamele edin. Bir şeye karar verirken onun da fikrini alın. Yanlış yaptığında, yanlışının ne olduğunu belirtin, “bir de şöyle bir husus var, dediğin gibi yaparsak şöyle mahsurları olmaz mı?” diyerek alacağınız karara onu da iştirak ettirerek kendi kararıymış gibi benimsettirin.

11 12-19 YAŞLARI ARASINDAKI ÖĞRENCILERE NASIL YAKLAŞABİLİRİZ?? Aile bir ‘BÜTÜN’DüR… Aile içinde birbirinize karşı yaklaşımlarımız önemlidir. Çünkü yaklaşımlarımız aramızda ki bağımızı etkileyen en önemli unsurdur. Birbirimizi dinlemeden bağırarak karşımızdaki parçamızı bastırarak iletişim kurma yoluna gittiğimiz taktirde, adım adım parçalanma yolunda yolmakta olacağımızı unutmayın. HATA HER İNSANA MAHSUSTUR.. Bizim görevimiz karşımızda ki kişinin nasıl bir hatada bulunduğunu hissettirmektir.


"İLK OLARAK ÖĞRENCİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞALIM.SONUÇTA HER İNSANIN KENDİNE GÖRE BİR TARZI VARDIR. EĞER BİZ ÇOCUĞUMUZUN İLETİŞİM VARDIĞIMIZ ZAMAN ONA DAHA RAHAT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları