Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GİZLİ SINAVA DOĞRU Konuyu hitap ettiği kitleye göre farklı iki şekilde takdim etmek gerekmektedir. Lise 1 veya 2 öğrencileri için tertiplenmiş bir programda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GİZLİ SINAVA DOĞRU Konuyu hitap ettiği kitleye göre farklı iki şekilde takdim etmek gerekmektedir. Lise 1 veya 2 öğrencileri için tertiplenmiş bir programda."— Sunum transkripti:

1 GİZLİ SINAVA DOĞRU Konuyu hitap ettiği kitleye göre farklı iki şekilde takdim etmek gerekmektedir. Lise 1 veya 2 öğrencileri için tertiplenmiş bir programda ÖSS’yi yıllık bir süreç olarak ele almakta, öğrencinin sınav sırasındaki rahatlığı ve başarısını bu şiirin bir kafiyesi olarak tanımlamakta yarar vardır. Eğer programın muhatapları 3-5 gün sonra sınava girecek öğrencilerse ve program moral takviyesi amacıyla yapılmışsa konuya yaklaşımımız farklı olacaktır. Gazete, TV gibi iletişim araçlarıyla konu takdim ediliyorsa hem ara sınıf, hem de sınava girmek üzere olan öğrencilere hitap edilmiş olur. Size konuyu iki bölümde sunarken birinci bölümde ÖSS’yi iki yıllık bir süreç olarak ele almayı, ikinci bölümde ise sınav haftasında öğrencilerin dikkat etmesinde fayda görülen hususları arz etmeyi düşünüyorum.

2 Seminer planı 1. Bölüm: YGS ve LYS, iki yıllık bir süreç
GİZLİ Seminer planı 1. Bölüm: YGS ve LYS, iki yıllık bir süreç 2. Bölüm: Sınav yaklaştı Genel Bilgiler Sınav Öncesi Son Haftalar Sınav Anı

3 YGS ve LYS : 2 YILLIK BİR SÜREÇ

4 YGS ve LYS herkes için sınav
GİZLİ YGS ve LYS herkes için sınav YGS ve LYS, sadece öğrenciler için değil, çok sayıda şahıs ve kurum için sınav niteliğindedir.

5 Alan belirleme İlk önemli kilometre taşı Lise 2’nin ilk günleri
GİZLİ Alan belirleme İlk önemli kilometre taşı Lise 2’nin ilk günleri Lise 1’in son haftalarında öğrenciler “Alan Seçimi ve Sınav Sistemi” konusunda bilinçlendirilmelidir. Söz konusu öğrencilere meslekler, üniversiteler, mesleklerin gerektirdiği kabiliyetler konularında eğitim verilmelidir.

6 Güven Duygusu Sorularıyla ilgileneceğim derslerde teorik bilgim yeterli mi? Yeterince bol test çözerek, bu bilgileri test mantığı ile yoğurarak nete dönüştürebiliyor muyum?

7 Güven duygusunu kazanmak
GİZLİ Güven duygusunu kazanmak Üstesinden gelemediğiniz soruların cevaplarını öğrenseniz bile bir bloknota kaydediniz. Bütün bu sorularla sınava 1 ay kala tekrar ilgileniniz. “Ben toplam test kitabından civarında test sorusunu çözebildim ve bu birikimim ile sınava gireceğim”. Güven duygusu kazanma konusunda faydalı olabilecek bir başka davranış şudur: Üniversiteye hazırlık sürecinde (1 veya 2 yıl) ünitesini öğrendiğiniz halde kendi mantık dokunuzla üstesinden gelemediğiniz soruların cevaplarını öğrenseniz bile bir bloknota kaydediniz. Sınava bir ay kala bir kütüphaneye girerek bütün bu sorularla tekrar ilgileniniz. Muhtemelen kendinizi başarılı bulacak, daha önce niçin çözememiş olduğunuza şaşacaksınız. Her dersten ortalama 2-3 test kitabı çözerek sınava hazırlanmış olan bir öğrenci bu uygulamayı yapıp, %70-80 başarılı olduğunda moral bulacak; “Ben toplam test kitabından 2000 civarında test sorusunu çözebiliyorum ve bu birikimim ile sınava gireceğim” diyecektir.

8 GİZLİ 2. BÖLÜM SINAV YAKLAŞTI

9 Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı. Bu sınav elbette çok önemli.
GİZLİ Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı. Bu sınav elbette çok önemli. Ama sizden daha önemli değil. Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın. Sadece kendinizi sınava verin. ÖSS’ye az kaldı. Bu sınav elbette çok önemli. Ama sizden daha önemli değil. Geçmişin olumsuzluklarını bir tarafa bırakın. Kendinizi sınava verin. Siz daha avantajlısınız; Çünkü;Başkalarına göre daha iyi hazırlandınız. Hangi dersten kaç soru gelir biliyorsunuz. Soruların karakterini, zorluk derecesini kestirebiliyorsunuz. Hem bilgi birikiminiz iyi hem de bol test çözdünüz. Öyleyse sınavdan siz korkmayın başkaları korksun

10 Siz daha avantajlısınız..
Başkalarına göre daha iyi hazırlandınız. Hangi dersten kaç soru gelir, biliyorsunuz. Soruların karakterini, zorluk derecesini kestirebiliyorsunuz. Hem bilgi birikiminiz iyi hem de bol test çözdünüz. Öyleyse sınavdan siz korkmayın başkaları korksun.

11 Sınav öncesi son 2 - 3 hafta
GİZLİ Sınav öncesi son hafta Sık sık deneme sınavı olunuz. Son 10 yılın ÖSS sorularını çözünüz. ÖSYM kılavuzunu mutlaka okuyunuz. Öğrenmekten daha çok pekiştiriniz. Ağır sporlar yapmayınız. Sık sık deneme sınavı olunuz. ÖSYM kılavuzunu mutlaka okuyunuz. Son 10 yılın ÖSS sorularını çözün Yeni konular öğrenmek yerine, öncekileri pekiştirin. Sakatlanmaya yol açabilecek ağır sporlar yapmayın

12 Sınav öncesi 2 - 3 gün Sınavdan ve başarısızlıktan korkmayınız.
GİZLİ Sınav öncesi gün Sınavdan ve başarısızlıktan korkmayınız. Unutmayın ki korku başarıyı azaltır. Sınav salonunuzu daha önceden görünüz. Mümkünse sıranıza oturunuz. Uyku düzeninizi oturtunuz. Başarısızlıktan korkmayın. Unutmayın ki korku başarıyı azaltır. Sınav salonunuzu önceden görün. Mümkünse sıranıza oturun Uyku düzeninizi oturtun

13 Sınav öncesi son gün Her gün kalktığınız saatte kalkınız.
GİZLİ Sınav öncesi son gün Her gün kalktığınız saatte kalkınız. Rahat ortamları tercih ediniz. Akşam yemeğinin hafif olmasına dikkat ediniz. Ders çalışmayın, sadece hatırlatıcı bazı konulara bakabilirsiniz. Heyecan verici konuşmalar yapmayınız Son günlerde kendinizi alıştırdığınız saatte yatınız. Yatmadan önce son olarak götüreceğiniz belgelerinizin kontrolü yapınız. Her gün kalktığınız saatte kalkın. (7-8 uygun) Rahat ortamları tercih edin Arkadaşlarınızla hoş sohbetler yapabilirsiniz Ders çalışmayın, sadece hatırlamak için bazı konulara göz gezdirebilirsiniz Heyecan verici konuşmalar yapmayınız. Akşam yemeğini uygun vakitte yiyiniz. (19:00 uygun) Son hafta kendinizi alıştırdığınız saatte yatın. (22-23 uygun) Yatmadan önce son belge kontrolü yapınız.

14 Sınav Sabahı İmkan varsa duş alınız.
GİZLİ Sınav Sabahı İmkan varsa duş alınız. Sabah kahvaltısını mutlaka yapınız. Kahvaltının fazla sulu olmamasına, glikoz ağırlıklı olmasına dikkat ediniz. Elbisenin yeni olmasından çok, rahat olmasına dikkat ediniz. Evden çıkmadan sınavla ilgili belgelerinizi son kez kontrol ediniz. Her türlü ihtimale karşı yanınızda bir miktar para bulundurunuz. İmkan varsa duş alınız. Sabah kahvaltısını mutlaka yapınız. Kahvaltının fazla sulu olmamasına, glikoz ağırlıklı olmasına dikkat ediniz. Elbisenin yeni olmasından çok rahat olmasına dikkat ediniz. Evden çıkmadan sınavla ilgili belgelerinizi son kez kontrol ediniz. Kalem, silgi, su, plastik bardak, fındık, kuru üzüm, gibi yanınıza almayı düşündüğünüz şeyleri el çantanıza yerleştiriniz. Her türlü ihtimale karşı yanınızda bir miktar para bulundurunuz.

15 GİZLİ SINAV ANI

16 GİZLİ Sınav başlamadan Sınav salonunda ve çevresinde, sınava gelirken yolda karşılaştığınız olumsuzlukları bir kenara bırakınız. Her şeyden önce sakin ve soğukkanlı olunuz. Telaşlanmanıza gerek yok, unutmayın; siz bu sınava çok iyi hazırlandınız, rahat olunuz. Oturduğunuz sıraya alışmaya çalışınız. Sınavda gerekli olan eşyalarınızı sıranızın üzerine yerleştiriniz. Kalemlerinizi ve silginizi kontrol ediniz. Sınav salonunda ve çevresinde, sınava gelirken yolda karşılaştığınız olumsuzlukları bir kenara bırakınız. Her şeyden önce sakin ve soğukkanlı olunuz. Orta seviyede bir heyecanın zararı yoktur. Aksine faydalı bile olabilir. Moral unsurunu lehinizde kılınız. Telaşlanmanıza gerek yok, unutmayın; siz bu sınava çok iyi hazırlandınız onun için rahat olunuz. Oturduğunuz sıraya alışmaya çalışınız Sınavda gerekli olan eşyalarınızı sıranızın üzerine yerleştiriniz Kalem, kalemtıraş ve silginiz kaliteli olmalıdır. Kaleminiz kolay yazabilen ve kolay silinebilen nitelikte olmalıdır. Yazısı koyu ve yumuşak kalemler daha çok tavsiye edilir. Yedek kalem ve silgi edinmeyi unutmayınız.

17 Sınav kitapçıkları dağıtıldı
GİZLİ Sınav kitapçıkları dağıtıldı Kitapçığınızın sayfa kontrolünü yapınız. Kitapçık türünü ilgili bölüme kodlayınız. Soru kitapçığınızın ilgili bölümüne size ait kişisel bilgilerinizi yazmayı unutmayınız Motivasyon süresi; ilk dakikadır. Bu süreyi en az kayıpla atlatmanın çaresi; size basit gelen derslerden başlamak Kitapçıkta eksik veya boş sayfa olup olmadığına hızlıca bakınız. Kitapçık türünü cevap kağıdındaki ilgili bölüme kodlayınız. Soru kitapçığınızın ilgili bölümüne size ait kişisel bilgilerinizi yazmayı unutmayınız. Motivasyon süresi sınavın ilk dakikasıdır. Bu sürede zihin yeterince verimli çalışmaz. Motivasyon süresini en az kayıpla atlatmanın çaresi: çabuk adapte olduğunuz, size basit gelen derslerden başlamaktır.

18 GİZLİ Kodlamaya dikkat Sözeli sözel bölüme, sayısalı sayısal bölüme kodlayınız Size ait ilgili bölümleri kodlamayı unutmayınız. Kitapçık türünü cevap kağıdınıza kodlayınız. Kodlamayı gruplar halinde yapınız. Kaydırma yapmamak için işaretleyinceye kadar içinizden nakarat yapınız. İlk planda çözemediğiniz soruların yanına bazı şekiller yaparak atlayınız. Mesela; !: ilk hamlede çözemedim, ama konuyu biliyorum. !!: Zaman alıcı soru, ama herhalde çözerim. !!! : Zor soru, herhalde çözemem. Bunu yaptığınız takdirde sınavın sonlarına doğru, artan vakitte önce !’li soruları, sonra !!’li soruları, daha sonra da !!!’li soruları çözmeye çalışınız.

19 GİZLİ Sınav anı Soruları çözme sırasını belirlerken denemelerde kendinizi alıştırdığınız düzende ısrar ediniz Soruları atlamadan çöze çöze gitmeniz size moral kazandıracaktır. Doğru seçeneği bulamadığınız durumlarda mantıklı düşünme yolunu tercih ediniz. Şık sayısını 3 veya 2 ye indirebilirseniz, birini işaretlemeniz yararınıza olabilir. Soruları çözme sırasını belirlerken daha önceki denemelerde kendinizi alıştırdığınız ve başarılı olduğunuz düzende ısrar ediniz. Her bir soruyu 3-4 saniye içerisinde gözünüzle süzerek bir kanaat edinebilirsiniz. Teşhis süresi dediğimiz bu 3-4 saniyeyi bir kayıp olarak görmeyiniz. Tespitinizde en çok saniye içerisinde soruyu çözmeye gözünüz kesiyorsa var gücünüzle yüklenmelisiniz. Soruları atlamadan çöze çöze gitmeniz size moral kazandıracaktır. Sorular size kolay geliyorsa zaten gözünüz aydın. Ama zor geliyorsa, üzülmeyin rakipleriniz için de zor sorular bunlar. 35. soruyu çözemediniz. Moralinizi bozmayın, 36. sorunun günahı yok Yanıltıcı ve çeldirici sorulara dikkat ediniz. Çok uzun şıklarda dikkatinizi yoğun tutmaya çalışınız. Paragraf sorularında önce soru cümlesini okuyunuz. Doğru seçeneği tam bulamadığınız durumlarda mantıklı düşünmeyi işleterek, seçenekler üzerinde tek tek durunuz. Cevap olabilecek şık sayısını 3 veya 2 ye indirebilirseniz, birini işaretlemeniz yararınıza olabilir. 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini unutmayınız. Sınavda önemli olan doğru cevabı bulmaktır. Bulduğunuz şeyin, size sorulan olup olmadığını bir kere daha kontrol ediniz. Mesela bir yaş bulma probleminde x’i 8 buldunuz. Acele edip hemen işaretlemeyiniz. Belki size küçük değil, büyük kardeşin yaşı soruluyordu. Sadece 5 ilave ederek sonucu bulacaktınız, yazık oldu Bu bir yarıştır, belki de bir savaş. Son ana kadar yarışa devam etmelisiniz.

20 Zorlandığınız sorular
Her soru için 3-4 saniye sarf ederek soruyu teşhis ediniz. İlk planda çözemediğiniz soruların yanına bazı şekiller yaparak atlayınız. Mesela; !: İlk hamlede çözemedim, ama konuyu biliyorum. !!: Zaman alıcı soru, ama herhalde çözerim. !!! : Zor soru, herhalde çözemem. Bunu yaptığınız takdirde sınavın sonlarına doğru, artan vakitte önce !’li soruları, sonra !!’li soruları, daha sonra da !!!’li soruları çözmeye çalışınız.

21 Sınav anı Çok uzun şıklara dikkat ediniz.
Paragraf sorularında önce soruyu okuyunuz. Sınavda önemli olan doğru cevabı bulmaktır. Bulduğunuz şeyin, size sorulan olup olmadığını bir kere daha kontrol ediniz. Örnek: Yaş problemi..

22 GİZLİ Sınav anı Art arda aynı şıkkı 4’ten fazla işaretlediyseniz cevaplarınızı bir daha kontrol ediniz. Çözemediğiniz sorularla moralinizi bozmayınız. Sınavlarda doğru seçenekler genellikle eşit olarak dağıtılır. Ancak doğru şıklar belli bir sıra takip etmez. Kolay sorulara dikkat..! YGS ve LYS de öyle sorular var ki; Sayısalcılar Sözel sorularını, Sözelciler Sayısal sorularını çözebilirler. Böyle sorular hiç de az değil. 4’lü zincire dikkat. Art arda aynı şıkkı 4 veya daha fazla işaretlediyseniz cevaplarınızı bir daha kontrol ediniz. Sınavlarda doğru seçenekler genellikle eşit olarak dağıtılır. Ancak doğru şıklar belli bir sıra takip etmez. Aslında ÖSS de öyle sorular var ki; Sayısalcılar Sözel sorularını, Sözelciler Sayısal sorularını çözebilirler. Ne kadar kolay olduğunu bir bilseler... Böyle sorular hiç de az değil.

23 Soruları çözerken, Soruyu anlamak aslında çözümün yarısıdır.
GİZLİ Soruları çözerken, Soruyu anlamak aslında çözümün yarısıdır. Sayısal sorularda mutlaka işlem yapınız. Cevabı hatırlayamadığınızda telaşlanmayınız. Bir bölümden diğer bir bölüme geçerken zaman kaybetmeden zihninizi ve bedeninizi dinlendiriniz. Yorulduğunuz zaman bedensel egzersiz yapın. Doğru cevaba ulaşmak için yanlış şıkları eleyin. Soruyu anlamak aslında çözümün yarısıdır Sayısal sorularda mutlaka işlem yapınız Bir bölümden diğer bir bölüme geçerken zaman kaybetmeden zihninizi ve bedeninizi dinlendiriniz Yorulduğunuz zaman küçük bedensel egzersizler yapınız Doğru cevaba ulaşmak için yanlış şıkları eleyiniz

24 Tuzak sorulara dikkat Yanıltıcı cümle veya kelimelere dikkat.
GİZLİ Tuzak sorulara dikkat Yanıltıcı cümle veya kelimelere dikkat. Bazı cevaplar sorunun içerisinde gizlidir. “Uzun soru”, “zor soru” demek değildir. Altı çizili veya koyu yazılı kelimeye dikkat. Bütün seçenekleri okumadan doğru cevabı işaretlemeyiniz. Yanıltıcı cümle veya kelimelere dikkat ediniz. Aşırı acelecilik yapmayınız. (Bilhassa olumsuzluk eklerine) Altı çizili veya koyu yazılı kelimeye dikkat ediniz. Bazı cevaplar sorunun içerisinde gizlidir. “Uzun soru”, “zor soru” demek değildir. Bazı kısa görünen sorular vardır ki zaman katilidir. Bütün seçenekleri okumadan cevabınızı işaretlemeyiniz. Şekil ve grafik içeren sorulardan korkmayın, ma çakılıp kalmayın da. Aynı türden olan soruların puan değerleri aynıdır. Süreyi adaletli kullanınız.

25 Zamanı iyi kullanın Sınav bilgiyi kullanma hızınızı ölçer.
GİZLİ Zamanı iyi kullanın Sınav bilgiyi kullanma hızınızı ölçer. Önemli olan bildiklerinizi en kısa sürede kullanmanızdır. Yanınızda mutlaka bir saat bulundurunuz. Bölümler arası geçişlerde hızınızı ayarlayınız. Etrafınızla ilgilenip zaman kaybetmeyiniz. Sınava en iyi bildiğiniz bölümden başlamanız moral ve zaman açısından fayda sağlar. Son ana kadar yarışa devam ediniz. Sınav bilgiyi kullanma hızınızı ölçer Önemli olan bildiklerinizi en kısa sürede kullanmanızdır. Yanınızda mutlaka bir saat bulundurunuz Bölümleri hangi sırayla çözeceğinize karar verin. Her soru için saat kontrolü yapmayın. Sınavdan önce her bölümün bitme zamanını zihninize yazmış bulunmalısınız. Bölümler arası geçişlerde hızınızı ayarlayın Etrafınızla ilgilenip zaman kaybetmeyiniz. Sınava en iyi bildiğiniz bölümden başlamanız moral ve zaman açısından fayda sağlar

26 BAZI SORU KARAKTERLERİ

27 GİZLİ Dikkat..! KMnO4 + FeCl2 + HCl  MnCl2 + FeCl3 + KCl + H20 Reaksiyonu için hangileri doğrudur? I. Mangan indirgenmiştir. II. Demir indirgendir. III. Demir yükseltgenmiştir. Bu soru saniyede çözülebilecek bir soru. Fazladan bir 3-4 saniye kaybetmekle kıyamet kopmaz. KMnO4 + FeCl2 + HCl  MnCl2 + FeCl3 + KCl + H20 Reaksiyonu için hangileri doğrudur? I. Mangan indirgenmiştir. II. Demir indirgenmiştir. III. Demir yükseltgenmiştir. Öncüllerdeki son hecelere dikkat edilmezse yanlış şık işaretlenebilir. Söz konusu dikkat ek 3-4 saniye demektir. Ama sizi yanlış şık işaretleme tehlikesinden kurtaracak, kesin doğruyu bulmanız anlamına gelecektir.

28 Tipik ÖSS sorusu Bir sıvının soğuması sırasında hangileri yapılırsa Şekil 1’den Şekil 2 ’ye dönme görülür? I. Sıvıyı bir çubukla karıştırmak II. Sıvıyı kabıyla 80 C deki su banyosuna oturtmak III. Sıvıyı kabıyla 20 C deki su banyosuna oturtmak 80 zaman C Şekil 1 Şekil 2

29 GİZLİ Öncüllü sorular Sizden istenene uyuyorsa yuvarlak içine alınız, uymuyorsa “çarpı (x)” atınız. I. Tek cins atomdan oluşurlar. II. Arıdırlar. III. Kimyasal yollarla daha basit maddelere ayrılabilirler. Yukarıdakilerden hangisi elementler için doğru, bileşikler için yanlıştır?

30 Kısaltarak yazma X,Y,Z halojenlerinden X’in atom numarası, Y’den büyük, Z’den küçüktür. Buna göre; I. Atom çapı en büyük olan Z’dir II. Elektron ilgisi en büyük olan Y’dir III. Periyodik tabloda Y, X ve Z den daha sağdadır. Hangileri doğrudur? Bu soruda ilk cümleyi okur okumaz bir dikdörtgene halojenler (7A grubu elementleri) aşağıdaki şekilde yerleştirildiğinde sorunun çözülmesi büyük ölçüde kolaylaşmış olur. 7A Y X Z

31 SINAV STRATEJİLERİ GİZLİ
Sizin istikrar kazanmış stratejinize, alışkanlıklarınıza uyuyorsa bu tavsiyeleri dikkate alınız.

32 Sayısaldan hazırlanıp sayısal tercih yapacaksanız
GİZLİ Sayısaldan hazırlanıp sayısal tercih yapacaksanız Sınava sayısal bölümden başlayınız. Sayısal bölüm bittiğinde sözelden en iyi bildiğiniz derslerden başlamanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü sizin için toplam sözel netiniz önemlidir. Bu netlerin Türkçe, Tarih, Coğrafya veya Felsefe derslerinden herhangi birinin olması puan açısından aynı değerdedir.

33 Hem sayısal hem de EA tercih yapacaksanız:
Sınava öncelikle matematikle başlamalı, fenle devam etmelisiniz. Sayısal bölüm bittikten sonra sözel bölümden öncelikle Türkçe sorularını çözmelisiniz. EA tercihi yapacak adaylar için Türkçe dersinin puan getirisi, Tarih, Coğrafya ve Felsefe derslerinden daha fazladır.

34 Hem sayısal hem de Sözel tercih yapacaksanız:
GİZLİ Hem sayısal hem de Sözel tercih yapacaksanız: Sınava öncelikle Matematik ve Geometri derslerinden başlamalısınız. Sayısal bölüm bittikten sonra sözel bölümden önceliği Türkçe dersine vermelisiniz. Çünkü EA tercihi yapacak adaylar için Türkçe dersinin puan getirisi, Tarih, Coğrafya ve Felsefe derslerinden daha fazladır.

35 Sayısaldan hazırlanıp sayısal tercih yapacaksanız
GİZLİ Sayısaldan hazırlanıp sayısal tercih yapacaksanız Öncelikle sayısal bölümden başlamalısınız. Tercihlerinizin hem sözel hem de sayısal olması nedeniyle diğer adaylara göre dezavantajınız var onun için tercihlerinizi bir kez daha düşünerek tek alana toplayınız.

36 Sınava EA’dan hazırlanıp EA tercihi yapacak iseniz:
GİZLİ Sınava EA’dan hazırlanıp EA tercihi yapacak iseniz: Öncelikle Matematik ve Türkçe sorularından başlayın. Eşit ağırlıktan hazırlanan adaylar için en çok puan getirisine sahip dersler sırasıyla Matematik, Türkçe çünkü bu iki dersin puan getirisi diğer derslere oranla daha fazla olacaktır. Türkçe ve Matematik sorularını bitirdikten sonra en iyi bildiğiniz derslerden zorlandığınız derslere göre soruları çözmeniz size zaman kazandırabilir. Unutmayınız ki, sizler için Tarih, Coğrafya, Felsefe sorularının puan getirisi ile Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinin puan getirisi aynıdır.

37 EA’dan hazırlanıp sözel tercihi de yapacaksanız;
GİZLİ EA’dan hazırlanıp sözel tercihi de yapacaksanız; Öncelikle Türkçe ve Matematik sorularını çözmelisiniz. Sözel tercihi yapacağınızdan dolayı Türkçe ve Matematik sorularını çözdükten sonra Tarih, Coğrafya ve Felsefe sorularını çözmelisiniz. Kalan sürede de Fizik, Kimya, Biyoloji sorularını da çözerek daha fazla puan alabilirsiniz.

38 EA’dan hazırlanıp sayısal tercihi de yapacaksanız;
GİZLİ EA’dan hazırlanıp sayısal tercihi de yapacaksanız; Öncelikle Türkçe ve Matematik sorularını çözmelisiniz. Sayısal tercih yapacağınızdan dolayı Türkçe ve Matematik sorularından sonra Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularını çözmelisiniz. Kalan sürede Tarih, Coğrafya, Felsefe sorularını da çözerek daha fazla puan alabilirsiniz.

39 Sözelden hazırlanıp sözel tercih yapacaksanız;
Sınavda öncelikle sözel bölümü çözmelisiniz. Sözel bölüm bittiğinde sayısaldan en iyi bildiğiniz dersten başlamanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü sizin için toplam sayısal netiniz önemlidir. Bu netlerin Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden herhangi birinin olması puan açısından ayrıca bir getirisi yoktur.

40 Sözelden hazırlanıp EA tercihi de yapacaksanız;
Öncelikle sözel bölümden başlamalısınız. EA tercihi yapacağınızdan dolayı sözel bölümden sonra önce Matematik sorularını, kalan zamanınızda da Fizik, Kimya, Biyoloji sorularını çözerek daha fazla puan alabilirsiniz.

41 Sözelden hazırlanıp sayısal tercihi de yapacaksanız;
Öncelikle sözel bölümden başlamalısınız. Tercihlerinizin hem sözel hem de sayısal olması nedeniyle diğer adaylara göre dezavantajınız var. Onun için tercihlerinizi bir kez daha düşünerek tek alana toplayınız.

42 Dilden hazırlanıp sadece Dil tercihi yapacaksanız;
Sadece sözel bölümü cevaplamalısınız. Dil tercihi yapanlar için sayısal bölümün bir puan getirisi yoktur onun için sayısal bölüm sorularını çözmeyiniz

43 Dilden hazırlanıp sözel tercihi de yapacaksanız;
Öncelikle sözel bölümü cevaplandırınız. Sayısal bölümden cevaplandıracağınız her soru size puan olarak geri döneceğinden dolayı sayısaldan en iyi bildiğiniz derslere öncelik vermeniz sizin yararınıza olacaktır.

44 Dilden hazırlanıp EA tercihi de yapacaksanız;
Öncelikle sözel bölümü cevaplandırınız. Eşit ağırlık tercihi yapacağınızdan dolayı sayısal bölümden önceliği Matematik dersine vermelisiniz. Çünkü diğer sayısal derslere göre daha fazla puan getirisine sahiptir.

45 Dilden hazırlanıp sayısal tercihi de yapacaksanız;
Bu durum sizin için diğer adaylara göre dezavantaj sayılır. Onun için tercihlerinizi bir kez daha düşününüz.

46 Bitti Başarılar


"GİZLİ SINAVA DOĞRU Konuyu hitap ettiği kitleye göre farklı iki şekilde takdim etmek gerekmektedir. Lise 1 veya 2 öğrencileri için tertiplenmiş bir programda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları