Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Shavit® 25 EC ETKİLİ KÜLLEME İLACI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Shavit® 25 EC ETKİLİ KÜLLEME İLACI."— Sunum transkripti:

1 Shavit® 25 EC ETKİLİ KÜLLEME İLACI

2 Triadimenol 250 g/l EC (emülsiyon konsantre)
Shavit® 25 EC Triadimenol 250 g/l EC (emülsiyon konsantre)

3 Shavit® 25 EC Shavit® 25 EC sistemik bir ilaçtır
Hastalıklara karşı koruyucu, tedavi ve eradike edici olarak etki etmektedir.

4 Shavit® 25 EC ► Shavit® 25 EC bir ergestrerol bityosentezi inhibitörüdür.

5 Shavit® 25 EC Aktif madde Triadimenol genç doku hücrelerinin translokasyonu ile kökler ve yapraklardan absorbe edilir. Daha yaşlı hücreler ve odunsu dokulardan translokasyonu düşüktür.

6 Shavit® 25 EC Hastalık görülmeden önce uygulandığında koruyucu olarak etki eder. Çimlenmiş hastalığın sporları gözle görülür bir zarar oluşturmadan Shavit® 25 EC uygulandığında tedavi edici etki sağlanmış olur. Az bir zarar meydana gelmiş olsa bile Shavit® 25 EC hastalığı yok eder.

7 Son kullanma ile hasat arasındaki süre
Shavit® 25 EC BİTKİ ADI HASTALIK ADI Kullanma Dozu Son kullanma ile hasat arasındaki süre Hububat Külleme (Erysiphe sp) 50 ml/da 35 gün Bağ Bağ Küllemesi (Uncinula necator) 10 ml /100 l su 7 gün Hıyar Külleme (Erysiphe cichoracearum) 20 ml/100 l su Domates (Leveillula taurica) 40 ml/100 l su 3 gün

8 Shavit® 25 EC Domateste külleme hastalığı için dikimden 15 – 20 gün sonra ilaçlamaya başlanır ve iklim şartlarına göre ilaçlamalara devam edilir.

9 Shavit® 25 EC Bağda külleme hastalığına karşı: Sürgünler cm iken ilaçlamaya başlanır. 2. ilaçlama koruklar saçma tanesi iriliğinde olunca yapılır. Diğer ilaçlamalara ilacın etki süresi dikkate alınarak devam edilir. Tanelere tatlı su yürüğünce ilaçlamalara son verilir.

10 Shavit® 25 EC Buğdayda külleme: Hastalık belirtileri görülmeye başladığında veya bitki ve tarlada fazla bir yoğunluk kazanmadan ilaçlamaya başlanır. İklim şartlarına göre ilaçlamalara devam edilir. Hıyarda külleme hastalığı için; Hastalık görülmeden ya da ilk hastalık belirtileri görüldüğünde bitkinin her tarafı iyice ilaçlanır.

11 Shavit® 25 EC


"Shavit® 25 EC ETKİLİ KÜLLEME İLACI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları