Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Modül 5 FACEBOOK. Arkadaşlık ilişkilerinin yönetimi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Modül 5 FACEBOOK. Arkadaşlık ilişkilerinin yönetimi."— Sunum transkripti:

1 Modül 5 FACEBOOK

2 Arkadaşlık ilişkilerinin yönetimi

3 FACEBOOK’TA ARKADAŞLIK NEDİR? Facebook ortamında arkadaş sizin durum güncellemelerinizi görebilen, profilinizi görüntüleyebilen ve sizinle ilgili ileti ve diğer ilişkili haberlerden haberdar olan kişi demektir. Arkadaşlar seçeneğinden arkadaşlarınızı görebilir, bulabilir, yeni arkadaşlar ekleyebilir veya arkadaşlık isteği gönderebilirsiniz. Pek çok insan sadece normal hayatta tanıdığı kişilerin arkadaşlık isteklerini kabul etmektedir. Tanımadığınız kişilerin arkadaşlık isteklerini onaylamadan önce lütfen profillerine ve arkadaşlarına bakınız. Bazı durumlarda gizlilik ayarlarına bağlı olarak, eğer bir kişi sizi arkadaşı olarak eklemek istiyorsa, sizin profilinizi görebilmesi için önce onu onaylamanız gerekebilir. Aynı şekilde siz de bir başkasını arkadaş olarak eklemek istediğinizde, profilini görebilmek için karşı tarafın arkadaşlık teklifinizi onaylaması gerekebilir.

4 Arkadaşlarını Bul ve ekle Sayfanın sağ üst köşesinde yer alan Arkadaşlarını Bul seçeneğinden arkadaşlarınızı bulabilirsiniz.

5 Arkadaşlarını Bul ve ekle

6 Facebook üzerinden tanıyor olabileceğiniz kişileri arayabilirsiniz. Herhangi birini aramak istiyorsanız arama bölümüne kişinin adını yazıp arama yapabilirsiniz. Facebook tanıyor olabileceğiniz kişilerin listesini ortak arkadaşlarınız, ortak ağlar, ya da okuduğunuz okullar ve iş alanı gibi bilgilerden yararlanarak yapmaktadır.

7 Arkadaşlarını Bul ve ekle Aramanıza uygun bir dizi kişi listelenecektir. Listeden herhangi bir kişiyi arkadaş olarak eklemek için Arkadaş olarak ekle seçeneğini tıklayınız. Eğer arkadaşlık isteği ile birlikte bu kişiye mesaj da göndermek istiyorsanız o zaman da Kişisel Mesaj ekle seçeneğini tıklayınız. Arkadaşlık isteğinde bulunduğunuz kişiye arkadaş olabilmeniz için onun onaylaması gereken onunla arkadaşlık kurmak istediğinize dair bir e-posta gidecektir.

8 Arkadaş olarak ekle Arama motoruna mesleğiniz veya yeterliliklerinizle ilgili kelimeleri giriniz. Bu durumda sayfada aşağıdaki konulara ilişkin sonuçlar çıkacaktır: - Sizinle benzer ilgilere sahip kişiler - Sizinle aynı mesleği paylaşan kişiler - Mesleğinizle ilgili sayfalar/etkinlikler Aynı zamanda mesleki eğitim veren okullarla ilgili veya açılan kurslarla, konferans ve seminerlerle ilgili güncel bilgilere de ulaşabilirsiniz.

9 Arkadaşlık davetini kabul etmek Eğer bir kişi sizi arkadaş olarak eklemişse, o kişinin profilini görmek için kişinin davetini kabul etmeniz gerekmektedir. Eğer gerekli ayarları yaptıysanız karşı tarafın sizin davetinizi kabul ettiğine ilişkin bilgiden mail yoluyla haberdar olabilirsiniz. Aynı zamanda ana sayfanızın sağ üst köşesindeki ilgili kısımda bekleyen arkadaşlık davetleriniz var şeklindeki uyarıyı da görebilirsiniz.

10 Arkadaşlık davetini kabul etmek image 1. Arkadaşlık isteğiniz var ibaresine tıklayınız. 2. Kişiyi eklemek için Onayla seçeneğine tıklayınız. 3. Kişiyi eklemek istemiyorsanız sil seçeneğini tıklayınız.

11 Kişiyi arkadaşlık listesinden kaldırmak Artık arkadaş olmak istemediğiniz bir kişiyi listenizden kaldırabilirsiniz. Bu işlemi duvarınızda veya haber kaynağında onun adının üzerine tıklayarak yapabilirsiniz. Aynı zamanda Arkadaşlar menüsünden de tüm arkadaşları görüntüle seçeneğini seçtikten sonra ilgili kişinin profiline girerek de yapabilirsiniz. Kişinin profiline girdiğinizde aşağıdaki adımları takip ediniz; 1. Profil sayfasının alt kısmına geliniz. Sol alt köşede “arkadaşlıktan sil” seçeneğini göreceksiniz. 2. Bu işlemin hemen ardından “kişiyi silmek istediğinizden emin misiniz?” uyarısını göreceksiniz. Silmek istiyorsanız sil/arkadaşlıktan kaldır tuşuna basıp devam ediniz.

12 Arkadaşlarınızı sınıflandırın Arkadaş listenize gidiniz ve orada arkadaşlar seçeneğine geldiğinizde pek çok farklı sınıflandırma göreceksiniz ve bu listelerin en altında da yeni liste oluştur seçeneğini göreceksiniz. Bu seçenekten, örneğin iş arkadaşları adı altında bir liste oluşturabilir ve ilgili arkadaşlarınızı bu listeye ekleyebilirsiniz. Böylece özellikle meslektaşlarınızla ve iş arkadaşlarınızla paylaşmak istediklerinizi kolaylıkla hedef kitleye ulaştırabilirsiniz.

13 Gruplar Gruplar sizin ortak ilgi alanlarına, ortak mesleki alanlara ve inançlara sahip olduğunuz kişilerle ortak bir platformda buluşup etkileşime geçmenizi sağlar. Kendi meslek alanınızı temsil eden ve bu anlamda size katkı sağlayacak doğru grupları bulduğunuzdan emin olunuz. Var olan bir guruba katılabileceğiniz gibi kendiniz de bir grup kurabilirsiniz. Yaklaşık olarak 200 gruba katılabilme hakkınız var.

14 Bir gruba üye olma Facebook ana sayfasından soldaki uygulamalar bölümünden “Yeni Gruplar” menüsüne tıklayınız. Gurup sayfası açılacaktır.

15 Bir gruba üye olma Önerilen gruplardan birine üye olmak için ya da arkadaşınızın üye olduğu bir guruba katılmak için ya da herhangi bir gruba katılmak için “gruba katıl” seçeneğine tıklamalısınız. Bu işlemin ardından artık o grubun bir üyesisiniz. Herhangi bir grubu bulmak için sadece arama alanına grubun adını giriniz. Ekrana aramanıza uygun düşen bir sonuç listesi gelecektir. Bu durumda katılmak istediğiniz grubun üzerindeki “guruba katıl” ifadesine tıklayınız.

16 Grup arama Grupları anahtar kelimeler üzerinden arayabilirsiniz. Örneğin; 1)Mesleki eğitim 2) İş sahası 3) Mesleki ilgi alanları Böylelikle, kişilerle iletişim halinde olabilir ve bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz.

17 Grup kurma Yeni bir grup kurmak için, sol menüde yer alan yeni grup kur seçeneğini tıklayınız. Gurubun adını giriniz. Girdiğiniz ismin grubun amacını ve kimliğini doğru tanımladığından emin olunuz. 1.Grubun üyelerini seçiniz. 2. Grubun erişilebilirliğini belirleyiniz. Örneğin açık, kapalı, gizli gibi. 3. Ardından grup oluştur seçeneğine tıklayınız. Yeni gurubunuz oluşturulmuş olacak ve karşınıza grupları özelleştir seçeneği çıkacaktır. Bu seçenek aracılığıyla resimler, etkinlikler ve tanımlar ekleyebilirsiniz. Ardından kaydet seçeneğine tıklayınız.

18 Grup kurma

19

20 Sayfa oluşturma Mesleki Facebook sayfası kullanımı Kariyer sayfanızda yer olmak üzere bir Faceboook sayfası oluşturabilirsiniz. Bu sayfa Google üzerinden aranabilir, ve böylece sizinle ilgili arama yapıldığında Facebook sayfanız sonuç listesinde üst sıralarda yer alacaktır; bu da size avantaj sağlayacaktır.

21 Kariyer sayfasının oluşturulması Facebook kariyer sayfası sizin kişisel hesabınızla bağlantılıdır. Eğer mesleki ilişkilerinizi geliştirmek istiyorsanız kendinize kariyerinizle ilgili bir sayfa hazırlamanız bu anlamda çok etkili bir yöntemdir.

22 Sayfa Nasıl Oluşturulur? Oluşturun ve ilgili alanı kişisel bilgilerinizle doldurun.

23 Sayfa oluşturulması Facebook kariyer sayfanızın bir blog olarak kullanılması Kariyer sayfanıza pek çok bilgi ekleyebilirsiniz; aynı zamanda görüş ve fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Örneğin, eğer bir eğitmenseniz, herhangi bir konunun nasıl öğretileceğine ilişkin tekniklerinizi burada paylaşabilirsiniz, ya da belli bir alanda hangi tekniklerin işe yarayıp yaramadığına ilişkin tespitlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Notlar sekmesini blog olarak kullanabilirsiniz. İşle ilgili güncel fotoğraflarınızı veya projelerinizi paylaşabilirsiniz.

24 ‘Evdeki Şef’ Örneğin bu sayfa evde yemek yapım hizmetlerinin verilmesiyle ilgili bir sayfa. Gerçekten harika bir fikir.

25 Bir sayfanın aranması Arama alanına bölgenizde yer alan şirketlerin adlarını giriniz, ilginizi çeken sayfayı beğeniniz, böylelikle gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

26 Kendi sayfanızın düzenlenmesi Sayfanızın arkadaşlarınıza ulaşması Tıpkı diğer kariyer sayfaları gibi kendi sayfanızı da kayda değer bilgilerle güncellemeli ve kişilerden beğeni almasını sağlayacak öğelerle donatılmasını sağlamalısınız.

27 Sayfanızın geliştirilmesi Sayfanızın/profilinizin geliştirilmesi E-posta adresinizin imza kısmına bu sayfanızın linkini ekleyiniz; böylece e-mail yoluyla iletişim kurduğunuz sizinle ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler doğru bilgilere daha kolay ulaşabilirler. Etkili bir profil yönetiminde pozitif bakış açısı önemlidir ve paylaştığınız iletilerin içeriğine dikkat etmeniz alacağınız sonuçları etkileyecektir. Her ne kadar biraz zaman alsa da bu konuda göstereceğiniz çabaya değecektir.

28 Mesleki bir etkinlik oluşturma, paylaşma ve etkinliğe katılma 1)Katılacağınız mesleki etkinliği zaman tünelinizde paylaşınız. 2)Bunu arkadaşlarınızla paylaşınız ve onları da davet ediniz. 3)Etiketleyiniz..


"Modül 5 FACEBOOK. Arkadaşlık ilişkilerinin yönetimi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları