Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür."— Sunum transkripti:

1 LALA İLKOKULU

2 Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür. 1930 yılında açılan ilkokulda Eğitim Öğretim süresi 3 yıldı.1938-1939 Öğretim yılında ilkokul 5 sınıfa çıkması üzerine 5 sınıf üzerinden ilk mezunu 1941 yılında vermiştir. Bugün içinde Eğitim Öğretim yapılan eski bina 1944 yılında köy halkı tarafından yapılmış olup 1949-1950 Eğitim Öğretim yılında hizmete girmiştir. Okul yeni yapıldığında günün koşullarına göre 1 işlik,2 derslik ve 1 lojman bölümünü ihtiva ediyordu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1960 yılında küçük onarıma,1977 yılında büyük onarıma alınmıştır.1977 onarımı ile bölüm sayısı 9’a çıkarılmıştır. Bölümlerden biri müdür ve öğretmenler odası,biri depo,yedisi dershane olarak kullanılmaktadır.1991-1992 yılında Köylü Devlet işbirliği ile 3 derslik,1 müdür,1 öğretmen ve 1 hizmetli odası olan yeni bina yapılmış ve 1991-1992 öğretim yılında İLKÖĞRETİM OKULU olarak faaliyet göstermeye başlamış 14.09.1992 Pazartesi günü resmi açılışı yapılmıştır. 2013-2014 Öğretim yılı başında okulların dönüşümü nedeniyle okulumuz ilkokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir. OKULUMUZUN TARİHÇESİ

3 VİZYONUMUZ Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğini sevgiyle yürüten, evrensel bilgiye koşan, alanında ihtiyaçları karşılamada gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış teknik insan gücünü yetiştiren, Ülkede “İLK” leri ve “EN” leri çıkaran saygın bir eğitim kurumu olmak. MİSYONUMUZ Mutlu, Özgüvenli, Başarılı, Araştırmacı, Sorgulayan, İletişim Becerileri Gelişmiş, Ekip Çalışmasına yatkın, Eleştirel ve Yaratıcı Düşünen, Kendi Öğrenmesinin Sorumluluğunu Üstlenen, Öğrenmenin ve Gelişmenin Keyfine Varan, Öz Disiplin Sahibi, Güçlü ve Zayıf Yönlerinin Farkında Olan, Yeniliğe ve Gelişime Açık, Başkalarının Gereksinimlerine Duyarlı, Hak, Adalet, Sorumluluk, Dürüstlük ve Doğruluk Kavramlarını İlke Edinmiş, Kendi Kültürünü Özümsemiş, Farklı Kültürlerin Görüş ve Değerlerine Saygı Duyan Dünya İnsanları Yetiştirmektir.

4 Yemek yeme kültürünün, çocuklarımızın kişisel gelişimlerinde önemli yer tuttuğunu biliyoruz. Sağlıklı beslenme için, sağlıklı ortamlarda beslenme önemlidir. Temiz bakımlı ve düzenli olan okul ve kurumlarda verimli bir çalışma ortamı da hazırlanmış olur. Öğrenciler bizlere emanettir. Bu bilinçle daha hijyenik ve daha sağlıklı ortamda olmaları onların hakkı, bizim sorumluluğumuz anlayışından yola çıkarak yemekhanemizi baştan yarattık. Paslı servis masalarını boyadık, yemek masalarına örtüler serip kendilerini ev ortamın sıcaklığına eşdeğer bir ortam hazırlamaya çalıştık. Yemekhanenin duvarlarına çizgi film, masal kahramanları, sevdikleri hayvan figürlerini nakşettik.

5 Yemekhanemizin eski hâli… 

6 Ve… Çalışmalarımıza başladık… İdarecilerimizle, hizmetlimizle … Hep beraber…

7 İşte yemekhanemizin yeni hâli.

8 Yenilenen yemekhanemizi gezelim mi? Hadi bakalım!...

9

10

11 Yemekhanemizin tavanını da kâti sanatıyla bezedik…

12 Çocuklarımız artık temiz, güzel ve onların ilgi alanlarına giren çizgi film, masal kahramanları, arkadaşları ve öğretmenleri ile keyifle yemek saatine katılırlar.


"LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları