Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TİCARET ODASI İLKÖĞRETİM OKULU DEĞERLER EĞİTİMİ. DİSİPLİN VE SORUMLULUK HAZIRLAYANLAR: Nurettin GÖKSUGÜZEL Gülsüm ÇELİK Havva YAKUT Fatma Evrim KUNDAKÇI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TİCARET ODASI İLKÖĞRETİM OKULU DEĞERLER EĞİTİMİ. DİSİPLİN VE SORUMLULUK HAZIRLAYANLAR: Nurettin GÖKSUGÜZEL Gülsüm ÇELİK Havva YAKUT Fatma Evrim KUNDAKÇI."— Sunum transkripti:

1 TİCARET ODASI İLKÖĞRETİM OKULU DEĞERLER EĞİTİMİ

2 DİSİPLİN VE SORUMLULUK HAZIRLAYANLAR: Nurettin GÖKSUGÜZEL Gülsüm ÇELİK Havva YAKUT Fatma Evrim KUNDAKÇI

3 Başarının temelinde iç disiplin vardır.

4 Yapmanız gerekenlerle,yaptıklarımız arasında bir uçurum varsa iç disiplinle ilgili bir sorunumuz vardır.

5 İ ç disiplini geliştirmenin yolu güçlü bir iradeyle sahip olmaktan geçer.

6 İç disiplini kontrol altına alan insan kendini de kontrol altına alır.

7 1. Önce yapmanız gerekenleri yapın sonra istediklerinizi: Örne ğ in, 4 saatlik çalışmadan sonra arkadaşlarınla buluşmak gibi.

8 2. Kötü alışkanlıkları terk edin, iyi alışkanlıklar edinin. Bir işi iradenizi kullanmadan yapmak istiyorsanız, onu alışkanlık haline getirin.Bu çok önemlidir.Planlı çalışmak,kitap okumak,spor yapmak gibi alışkanlıklar edinin. Unutmayın ki alışkanlık 20-30 kez yinelendi ğ inde kazanılır.

9 3. Kendinizi pozitif durumda tutun.

10 4.Replik ve sloganların gücünü kullanın. Beyin, tetikleyici slogan alır almaz belirli duygusal durum ve düşüncelere odaklanır. Örne ğ in bir kaç slogan; *Üşenme,erteleme,vazgeçme *Şimdi de ğ il de ne zaman?

11 5.Amaçlarımızı gerçekleştirelim.

12 6.Amacın ve hırsın gücünü kullanın. Unutmayın ki hırs olmadan başarı gerçekleşmez. Amacın büyüklü ğ ü hırsı ço ğ altır ancak yapaca ğ ınız çalışmalara konsantre olmamızı engeller. Örne ğ in, aç karnına kitap okuyorsak aklımız yemekte kendimiz masada oluruz.

13 7.Bir işi başarmaya kendimizi zorunlu görün.

14 8.Kendinizle en az 10 maddelik bir iç disiplin anlaşması yapın.

15 Karıncaya ''Nereye gidiyorsun?'' diye sorarlar.O da ''Hicaza'' diye yanıt verir.''Sen bu küçükcük bacaklarınla Hicaz'a varamazsın'' denilince karınca şu yanıtı verir:''Yolunda ölürüm ya..''

16 Sorumluluk Nedir ? Sorumluluk, başkalarının haklarına saygı göstermek ve kendi davranışlarının sonuçlarını kabul etmektir. Sorumluluk, başkalarının haklarına saygı göstermek ve kendi davranışlarının sonuçlarını kabul etmektir.

17 Çocuğun; Çocuğun; yaşına ve kişilik gelişimine uygun sorumluluklar verin. yaşına ve kişilik gelişimine uygun sorumluluklar verin.

18 Çocuğa kendine yetmeyi ve kendi kendini yönetmeyi öğretin. Çocuğa kendine yetmeyi ve kendi kendini yönetmeyi öğretin. Çocuğun seçim yapmasına izin verin. Çocuğun seçim yapmasına izin verin.


"TİCARET ODASI İLKÖĞRETİM OKULU DEĞERLER EĞİTİMİ. DİSİPLİN VE SORUMLULUK HAZIRLAYANLAR: Nurettin GÖKSUGÜZEL Gülsüm ÇELİK Havva YAKUT Fatma Evrim KUNDAKÇI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları