Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GEDİZ HAYME ANA ANAOKULU TANITIM SLAYTI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GEDİZ HAYME ANA ANAOKULU TANITIM SLAYTI"— Sunum transkripti:

1 GEDİZ HAYME ANA ANAOKULU TANITIM SLAYTI

2 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Okulumuz 15/01/2008 tarihinde hizmete girmiş 03/03/2008 tarihinde eğitim-öğretime geçmiştir. Okulumuz maksimum 100 öğrenci kapasiteli olup 4 dersliği vardır. 1 müdür, 4 öğretmen, 1 memur, 1 hizmetli, 2 yardımcı personel görev yapmaktadır eğitim-öğretim yılında 75 öğrenci ile eğitime devam etmektedir.

3 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Okulumuzun mülkiyeti Milli Eğitim Bakanlığına ait olup binanın oturduğu alan 205 metrekaredir. Binanın boş alanı (bahçe) 2086 metrekaredir. Toplam alan 2291,85 metrekaredir. Binamız iki katlı olup kaloriferle ısınmaktadır.

4 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
DEPARTMANLARI: 1 Müdür Odası 1 Kalite Yönetim Temsilcisi Odası 1 Memur Odası 4 Adet Sınıf 2 Personel Tuvalet – Lavabo 2 Öğrenci Tuvalet(8 Klozet- 8 Lavabo) Çok Amaçlı Salon: 94 m2 olup çim halı ile kaplanmış oyun parkı haline getirilmiştir. Sığınak Arşiv Kalorifer Dairesi

5 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
BAHÇE: 2086 m2 bahçemiz vardır. Toprak dolgumuz yapılmıştır. 25 adet çam fidanı dikilmiştir. Bahçe düzenlemesi yapılmış olup oyun parkı kurulmuştur.

6 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Vizyonumuz: Okul öncesi eğitimin amaçlarını gerçekleştirmek için ekip ruhu ile çalışarak ve sürekli iyileştirmelerle alanında lider bir kurum olmak. Misyonumuz: aylık çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel, sosyal gelişimlerini sağlayarak iyi bireyler olarak yetiştirmek.

7 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Eğim-Öğretim yılında ISO 9001 belgesi aldık. Okul öncesi eğitimde yasal mevzuat şartları ile birlikte Kalite Yönetim Sistemi Şartlarını da uygulayarak okulumuzdaki eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmak, velilerimizin istek ve beklentilerine uygun çözümler geliştirerek memnuniyetlerini en üst düzeye çıkarmak çalışanlarımızın katılımını sağlayarak kalite yönetim sistemimizde sürekli iyileştirmeler yapmak kalite politikamızdır. Biz,genç,dinamik,mesleğini seven,başarıyı paylaşan,kişilik haklarına saygı duyan,değişime açık,alanında uzman ,kaliteli eğitime inanmış sevecen ve güler yüzlü çalışanlarımızla öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz.

8 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Eğitim-Öğretim yılında Beyaz Bayrak aldık. Çünkü bizim için ,öğrencilerimizin teknolojik temizlik aletleri ile donatılmış,temiz,sağlıklı ve hijyen koşullarda eğitim görmesi esastır.Okulumuz,periyodik olarak haşerelere karşı ilaçlanır. Okulumuz, Doktor velilerimiz tarafından ‟Aile Katılımı” çerçevesinde sağlık taramaları,diş kontrolleri yapılmaktadır.

9 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
EĞİTİM PROGRAMIMIZ: Okulumuz aylık çocukların eğitim ihtiyacını karşılaması ile birlikte, çalışan annelerin çocuklarını bırakacakları güvenli bir yer olma özelliği taşımaktadır. Anne – babalar çocuklarını bunun için uzman devlet memuruna teslim ederek iç huzuru ve gönül ferahlığı ile işlerine gitmektedirler. Çocuklar burada özbakım becerilerini, zihinsel, dil, psiko-sosyal, psiko-motor gelişimlerini destekleyen programlarla bir günlerini geçirmektedirler. Bir günlük programda; Okula geliş, selamlaşma İlgi köşelerinde oyun Toplanma, temizlik Sanat etkinlikleri (Kağıt işleri, boya işleri, yoğurma maddeleri vb.) Türkçe-Dil etkinlikleri Müzik Oyun Drama Öğle yemeği Dinlenme Kahvaltı Serbest oyun gibi etkinliklerle bir günlerini tamamlamaktadırlar. Öğrencilerin bireysel yeteneklerini, ilgilerini ön plana çıkaran bir eğitim anlayışı planlıyoruz. Veli-öğrenci memnuniyetine çok önem veriyoruz.

10 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
ETKİNLİKLERİMİZ: Yerli Malı Haftasını Kutladık Sinema Günü Yaptık

11 Aile katılımları yaptık.
T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu Aile katılımları yaptık. Anne ve babayı eğitim ortamına çekerek okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak için veli katılımları yapılmaktadır.

12 Deprem ve tahliye tatbikatı yaptık.
T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu Deprem ve tahliye tatbikatı yaptık.

13 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Alan gezileri yaptık.

14 Dinlenme saatlerimiz de sınıfımızda olmaktadır.
T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu Dinlenme saatlerimiz de sınıfımızda olmaktadır. Yemeklerimiz yemek şirketi tarafından tedarik edilmekte, alınan numuneler 72 saat dolapta muhafaza edilmektedir.

15 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Öğrencilerimize yönelik tiyatro gösterileri düzenledik.

16 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Polislerimizin gününü kutlamak için İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyarete gittik.

17 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Yıl sonu sergimiz okul bahçemizde yapılmıştır.

18 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
Aile ihtiyaç belirleme formuna göre velilerimizin genel olarak istediği konuya yönelik olarak ailelerimize konferans düzenledik.

19 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
ETKİNLİKLERİMİZ Yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesinden yola çıkarak öğrencilerimize yaşantı zenginliği sunmaya çalışıyoruz.

20 Her eğitim-öğretim yılında yıl sonu programları gerçekleştirdik.
T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu Her eğitim-öğretim yılında yıl sonu programları gerçekleştirdik.

21 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
İlçeye bağlı köylerde daha önce okul öncesi eğitimden yararlanmamış aylık çocukların okul öncesinden yararlandırılması amacıyla Gediz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Halk Eğitim Merkezi ve Hayme Ana Anaokulu Müdürlüğü’nce “Okulsuz Çocuk Kalmasın” kampanyası çerçevesinde hazırlanan üçlü protokolle Eğitim Projesi gerçekleştirildi.

22 T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gediz Hayme Ana Anaokulu
PROJELERİMİZ: Değerler eğitimi ya da sosyal beceriler eğitimi çocuklarda kendiliğinden gelişemez. Bu eğitim tesadüfe bırakılamayacak kadar kıymetli bir eğitimdir. Değerler eğitimi toplum içinde samimi, insani, saygılı, kendisinin ve yaşadığı toplumun sorumluluğunu alan, empati kurabilen bilinçli bireylerin yetiştirilmesi anlamında son derece önemlidir. Bunun için İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı «Sevgiyi Aşılıyoruz, Öfkeyi Aşıyoruz» proje çerçevesinde öğrencilerimize ve velilerimize yönelik bilgilendirme çalışmaları ve eğitimleri verilmektedir. Sınıflarımızda Sevgi Çocuğu Panosu oluşturduk. Oyuncak değişim günleri düzenleyeceğiz. Büyüklerimize ziyarete gitmeyi planlıyoruz. Hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılamak için çocukların evlerinde bulunan hayvanları sınıflarımızda misafir ediyoruz.


"GEDİZ HAYME ANA ANAOKULU TANITIM SLAYTI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları