Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nesne Yönelimli Programlama

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nesne Yönelimli Programlama"— Sunum transkripti:

1 Nesne Yönelimli Programlama
Visual C# Bölüm 2 (Örnekler)

2 Kullanıcı, vize ve final notunu giriyor
Kullanıcı, vize ve final notunu giriyor. Eğer kullanıcının not ortalaması 60’ın üzerindeyse MessageBox ile ‘Tebrikler dersi geçtiniz’ mesajı çıkacak. 60’ın altındaysa ‘Maalesef kaldınız!’ mesajı çıkacak. (Vize%30,final %70 oranında ortalamayı etkiliyor.)

3

4 Formda başla butonuna tıklandığında arasındaki sayılardan 5’e tam olarak bölünebilenler listBox1 içerisine alt alta yazdırılacak.

5 Bir form üzerinde kullanıcıya yaşını sorun
Bir form üzerinde kullanıcıya yaşını sorun. Kullanıcı Gönder butonuna basarak yaşını göndersin. Yaşı 18 ve daha büyük ise Message Box penceresinde “Ehliyet alabilirsiniz” diye ekrana bir yazı yazdırın. Eğer 18 yaşından küçükse Message Box penceresinde “Henüz ehliyet alamazsınız ” diye bir yazı yazdırın.

6 Bir form üzerinde kullanıcıdan faktöriyeli bulunacak bir sayı girmesini isteyin. Kullanıcı Gönder butonuna bastığında, Sonuç yazan yerin yanındaki textbox’ın içine faktöriyel sonucunu yazdırın.

7 Diziler Diziler, aynı tipte verilerin bir arada tutularak kullanılmasını sağlayan yapılardır. int [] sayilar = new int [5]; string[] bahar_aylar={“Mart”, “Nisan”, “Mayıs”} Yukarıdaki iki kullanım da doğrudur. Diziye ilk değer ataması yapılırken eleman sayısı belirtmeye ve new kelimesini kullanmaya gerek yoktur.

8 dersler adında bir dizi tanımlayın
dersler adında bir dizi tanımlayın. Dizinin elemanları bu dönem almış olduğunuz dersler olsun. Listele butonuna basıldığında dizinin elemanları foreach döngüsü kullanılarak Listbox içinde alt alta listelensin.

9 Textbox’a girilen ifadeyi listbox’a 10 defa alt alta yazdıran kodu yazın.

10

11 (Asal sayı sadece kendisine ve 1’e bölünebilen sayıdır.)
Butona basıldığında textbox1.text’e girilen sayının asal olup olmadığını textbox2.text2’e yazdırın. (Asal sayı sadece kendisine ve 1’e bölünebilen sayıdır.)

12

13 Kaynak www1.gantep.edu.tr/~inal/oguzeli/gorsel/V isual%20C%23.pptx


"Nesne Yönelimli Programlama" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları