Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI."— Sunum transkripti:

1 GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI TIP VE AKUPUNKTUR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2 2002 yılından bu yana Gazi Üniversitesinde hizmet veren akupunktur polikliniği, yılından bu yana Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi adı altında yeni bir yapılanmayla eğitim ve tedavi hizmetlerine devam etmektedir.

3 2014 yılında polikliniğimize başvuran 2200 hastanın % 78 kadın, %22 ise erkektir
Bu hastaların yaş ortalaması kadınların 36, erkeklerin ise 42’ dir. Akupunktur tedavisi için başvuran hastaların %60 obesite, %22 ağrı , %4 gastrointestinal sikayetler, % 1 kanser tedavisi için başvurmuşlardır.

4 Hastaların tamamında akupunkturdan önce batı tıbbi tedavisi denenmiş ancak yeterli sonuç alınamdığından akupunktur tedavisi tercih edilmiştir.Hastalara semptom – meridyen ilşkisi kurularak tanı konmuştur.(Batı tarzı medikall akupunktur)

5 Obesite hastalarında vücut akupunkturunun yanısıra kulak akupunkturu da yapılmıştır.Akupunktur tedavisinde çelik iğne ve nadirende laser kullanılmıştır.Polikliniğe başvuran hastaların %30 hastane personeli, hemşire ,doktor, ögretim üyelerinden oluşmaktadır.


"GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları