Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 GİRİŞ Hayat bilgisi, adı gibi yaşamın bilgisidir; okul öncesi eğitimden yararlanamamış öğrencilerin ilkokulda karşılaştıkları ilk derstir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " GİRİŞ Hayat bilgisi, adı gibi yaşamın bilgisidir; okul öncesi eğitimden yararlanamamış öğrencilerin ilkokulda karşılaştıkları ilk derstir."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6  GİRİŞ Hayat bilgisi, adı gibi yaşamın bilgisidir; okul öncesi eğitimden yararlanamamış öğrencilerin ilkokulda karşılaştıkları ilk derstir.

7  HAYAT BİLGİSİ DERSİNİN TANIMI Farklı farklı bir çok tanım vardır. Bunlardan biri ; “Çocuğun çevresine başarılı, etkin ya da olumlu bir biçimde uyum yapmasını sağlayan ilk derstir.”

8 Yapılan tanımları da dikkate alarak siz hayat bilgisini nasıl tanımlarsınız?

9  HAYAT BİLGİSİ DERSİNİN KAPSAMI Sosyal bilimlerden ve doğa bilimlerinden seçilen konular disiplinlerarası bir anlayışla hayat bilgisi dersi aracılığıyla öğrencilere öğretilmeye çalışılmaktadır.

10 Hayat bilgisi dersinin disiplinlerarası bir anlayışla oluşturulmasının anlamı ve önemi üzerinde tartışınız. Sarmal program yaklaşımını araştırınız.

11

12  HAYAT BİLGİSİ DERSİNİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ Hayat bilgisi dersinin bugününü anlayıp yorumlayabilmek için dününü bilmek gerekir. Bu gelişmeleri Hayat Bilgisi Dersinin Dünyadaki Tarihsel Gelişimi ve Hayat Bilgisi Dersinin Türkiye’deki Tarihsel Gelişimi olarak ele almak olanaklıdır.

13  HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİ Hayat bilgisi dersinde temele alınan insan, doğa ve toplum olduğundan dersin konuları arasında sıkı bir ilişki vardır. Bunun için yaparak ve yaşayarak öğrenmeye uygun fırsatlar değerlendirilmelidir.


" GİRİŞ Hayat bilgisi, adı gibi yaşamın bilgisidir; okul öncesi eğitimden yararlanamamış öğrencilerin ilkokulda karşılaştıkları ilk derstir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları