Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLÜM 10 OYUN. BÖLÜM 10 OYUN 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLÜM 10 OYUN. BÖLÜM 10 OYUN 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini."— Sunum transkripti:

1

2 BÖLÜM 10 OYUN

3

4 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler
Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini sağlayan önemli araçlardan biridir. Oyun, çocuğun karar verme, bellek, strateji, gözlem, problem çözme ve yaratıcı düşünme gibi bilişsel becerilerinin gelişimini destekler.

5 Çocuk oyun aracılığıyla üzüntülerini, kaygılarını, düşmanlıklarını, sevgilerini, kıskançlıklarını, hayallerini, iç çatışmalarını, düşüncelerini ifade eder Oyun, çocuğun kendi kişiliğini tanımasına ve kendini başkalarından ayıran özelliklerin bilincine varmasına yardımcı olur

6 Ayrıca, oyun yolu ile yapılan etkinlikler hem el- parmak gibi küçük kasların, hem de bacak, kol gibi büyük kasların hareketlerindeki gelişimi desteklemektedir. Çocuklara güvenli ve rahatça oynayabileceği alanlar oluşturulmalıdır.

7 Sıfır-İki Yaş Bu dönemde çocuk, bedenini, çevresini, çevresindeki nesneleri ve bunların fonksiyonlarını öğrenme aşaması içindedir.

8 b) İki-Üç Yaş Bu dönemde çocukların bir arada oynaması; yeni fikirler oluşturması, problem çözme becerileri geliştirmesi yeni kelime ve sosyal ilişki biçimleri öğrenmesi açısından oldukça önemlidir.

9 c) Dört Yaş Bu dönemde de her tür oyun malzemesi çocukları cezbeder. Hayal güçleri zengin olan bu dönem çocukları evdeki her tür malzemeyi kullanarak, farklı rollere girerek konulu, hayali oyunlar oynarlar.

10 d) Beş Yaş Çocuklar oyunlarında işbirliği içindedir. Ortak bir oyun kurmak için, plan ve organizasyon yapılır. Oyunun amacına uygun olarak oyuncaklar paylaşılır, roller belirlenir.

11 e) Altı Yaş Bu yaşta çocuklar artık basit kuralları olan oyunlar oluşturmaktan ve oynamaktan hoşlanırlar. Belirledikleri bu kuralara mutlaka grup elemanlarının uymasını isterler.


"BÖLÜM 10 OYUN. BÖLÜM 10 OYUN 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları