Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ"— Sunum transkripti:

1 ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Uyarıcı Etkisi Uyuşturucu Etkisi

2 ALKOLÜN UYARICI ETKİSİ
FONKSİYONLAR UYARICI ETKİSİ DÜRTÜLER Korkunun azalması, Kendine Güvenin Artması KAVRAMA Kazanılmış Alışkanlıklardan Vazgeçme GENEL DAVRANIŞLAR Gereksiz Cesaret Artış, Düzenlik, Dengesizlik. ARAÇ KULLANMA YETİSİ Aşırı Hız veya Manevra Yapma İsteği

3 ALKOLÜN UYUŞTURUCU ETKİSİ
FONKSİYONLAR UYUŞTURUCU ETKİSİ DÜRTÜLER Korkunun Azalması, Kendine Güvenin Artması KAVRAMA Kazanılmış Alışkanlıklardan Vazgeçme, Kendini Kontrol Edememe GENEL DAVRANIŞLAR Gereksiz Cesaret Artış, Düzenlik, Dengesizlik. ARAÇ KULLANMA YETİSİ Aşırı Hız veya Manevra Yapma İsteği,Acil Durumda Kontrol Kaybı.

4 2 ŞİŞE (KÜÇÜK) BİRA 850 ml. 0.50 Promil
2 KADEH ŞARAP 220 ml Promil 1 DUBLE VİSKİ 74 ml Promil 1 DUBLE VOTKA 74 ml Promil 1 DUBLE KANYAK 74 ml Promil 1 DUBLE RAKI 74 ml Promil 1 DUBLE RAKI 74 ml Promil

5

6 ALKOL MİKTARI VE KAZA YAPMA RİSKİ
KAZA YAPMA İHTİMALİ 0,50 PROMİL 2 KAT 1,00 PROMİL 10 KAT 1,50 PROMİL 25 KAT

7 UYUŞTURUCU MADDELER VE BAZI İLAÇLARIN ETKİLERİ
Dengesiz Beklenmedik Davranışlar. Dikkati Bir Noktada Toplayamama. Uyuşukluk, Bilinç Kaybı. Algılama Bozuklukları. Uyarılara Gereken Tepkileri Verememe.

8

9

10 ALKOL DURDURMADAN SİZ ONU DURDURUN

11 ALKOLLE AZRAİL YANINIZDA

12 KANDAKİ ALKOL MİKTARI ARTTIKÇA...
Beyne giden Oksijen Azalır. Alkol Etkisi İle Kişi Saldırganlaşır. Hız Yapmayı Çekici bulur.

13 .....V E S O N U Ç

14 MAALESEF ACI SON

15 ALKOL KONTROLLERİNDE.. Hususi otomobillerde % 50...
Diğer tüm araçlarda%2 0 Olmalıdır.

16 SÜRÜCÜ BELFESİNİN GERİ ALINMASI
Hususi Araçlarda % 51 Promil Alkol Durumunda; 1 DEFASINDA 6 AY 2 DEFASINDA YIL 3.Defa: 5 Yıl Süre ile Sür.Bel.Geri Alınır.

17 Bölge Trafik Dent. İst. Amirliği
Alkolden 2. seferden ehliyeti alınan sürücülerin S.D.G. Eğitimini almaları gerekmektedir. 3. defa alınanların ise psikoteknik raporunu almaları gerekmektedir. Ayrıca ehliyetlerini geri almaya gelen vatandaşlarımızın maliyeden trafikle ilgili borcu yoktur yazısı gerekmektedir.

18 TRAFİK ZABITASI TRAFINDAN ALKOL TESPİTİN YAPILACAĞI DURUMLAR
Sürücülerin alkollü içki alıp almadığının tespitin teknik cihazlarla yapılmasının mümkün olmaması halinde KTY.nin EK-34’deki form esaslarına göre test yapılır ve doldurularak kanuni işleme esas olmak üzere sürücü ve görevli tarafından imzalanır. Kandaki alkol miktarı teknik cihazlarla ve kan alınarak laboratuarda tespit imkanı yok ise en yakın sağlık kuruluşuna gönderilerek hekim tarafından rutin alkol muayenesi yapılır. Ölümlü Yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarında şahıs alkolmetreyi üflemez ise mutlak surette sürücü bir sağlık kuruluşuna gönderilerek alkol raporu aldırılmalıdır.ayrıca 48/9 işlem yapılır.

19 TRAFİK ZABITASI TRAFINDAN ALKOL TESPİTİN YAPILACAĞI DURUMLAR
Sürücünün cihazla yapılan tespite itiraz etmesi halinde Ehliyetine 2 yıl el konularak araç sürmekten men edilir. Ölümlü ve yaralamalı kazalarda şahıs yaralı alkol metreyi üfleyecek durumda değil ise kan almak suretiyle adli tıp merkezlerine ve Sağlık Bakanlığına bağlı tahlil yapabilecek teknik ve tıbbi imkanlara sahip olan bir sağlık kuruluşlarına gönderilir.

20 TRAFİK ZABITASI TRAFINDAN ALKOL TESPİTİNİN YAPILACAĞI DURUMLAR
Alkollü olarak araç kullandığından şüphelenilen araç sürücüleri Yalnızca maddi hasarla sonuçlanmış kazalarda Bu gibi durumlarda zabıta tarafından sürücülerin alkol durumu alkolmetre cihazı gibi teknik cihazlarla tespit edilir ve tutanağa geçirilir. Maddi hasarla sonuçlanan kazalarda ayrıca sürücüyü tabibe ve sağlık kuruluşuna göndermeye gerek yoktur

21 ALKOL DENETİMİ YER VE ZAMANI
Alkol alma zamanı refah seviyesi yüksek olan yerlerde saatleri arasında, sabit gelirli insanların yaşadığı yerlerde ise saatleri arası kontrol yapılmalı. Hafta sonlarında her saatte yapılmalı. Alkollü içki satışı yapılan ,içilen umuma açık yerlerin yakınında Alkol kontrolünün amacı algılanan yakalanma hissini uyandırıp alkol kullanımını azaltmaktır.

22 http://trafiklife.tripod.com www.trafiklife.cjb.net


"ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları