Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. SINIF VELİSİ OLMAK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. SINIF VELİSİ OLMAK."— Sunum transkripti:

1 1. SINIF VELİSİ OLMAK

2 İçerik: Okuma Yazma Süreci Etkin Çalışma Yöntemleri
Sorumluluk Alma Becerisi Arkadaşlık İlişkileri Anne Baba Tutumları

3 1. Sınıf Çocukları Nasıldır?
Öğrenmeye isteklidirler. Denemeye isteklidirler. Memnun etmek isterler. Suçlama oyunu Yoğun duygular

4 SEVGİLİ ANNE BABALAR İLK İŞİNİZ ÇOCUĞA OKULUNU VE ÖĞRETMENİNİ SEVDİRMEK OLMALIDIR

5 Öğretmen Arkadaşlar Defter Kalabalık Sıra Kalem Hayal Kırıklığı
NEDİR BU BAŞIMA GELENLER? Defter Kalabalık Sıra Kalem Hayal Kırıklığı 5 5

6 Okuma Yazma Öğrenme Okuma yazma bir süreçtir.
Her öğrencinin öğrenme hızı farklıdır. Arkadaşları yada kardeşi ile karşılaştırma çocuğun gelişimi için engel oluşturur. KIYASLAMAK REDDETMEKTİR. Bu süreçte kişisel hırslara dikkat edilmelidir. Öğretmenlerine güvenilmeli ve sıklıkla bağlantı halinde olunmalıdır. Çocuğunuza güvenmeli ve bu güveni ona hissettirmelisiniz. Bu döneme takılırsa tüm öğretim hayatında sorun olabilir. Okuma materyalleri hem kısa hem de eğlenceli olmalıdır.

7 El ve Parmak Kaslarını Geliştirmek İçin;
Hamur ve çamur ile oynayabilir. Yere dökülen bir avuç mercimek, düğme, boncuk gibi ufak şeyleri tek tek toplayabilir. Düğme ilikleyip açabilir. Sınırlı boyama çalışmaları yapabilir. Bir leğene su ve içine biraz şampuan konulur, avuçlarına alabileceği büyüklükte iki tane sünger verilir. Avuçlarını açıp kapayarak süngerleri sıkması böylece köpük üretmesi istenilir. Bunlar el kaslarını geliştirmede yararlı olur. Bu döneme takılırsa tüm öğretim hayatında sorun olabilir. Okuma materyalleri hem kısa hem de eğlenceli olmalıdır.

8 Bilgisayar kullanımı Ders çalışma alışkanlığının kazanılma yaşı
Evde tekrar çalışması yapmak için uygun zaman Uygun ev ortamının sağlanması Ev ve arkadaş ziyaretleri Uyku ve yemek düzeni Kitap okuma alışkanlığı Bilgisayar kullanımı Kitap okuma, okuduğunu anlattırma.

9 Anne babanın ders konusundaki yaklaşımı mümkün olduğunca olumlu olmalıdır.Okul ve dersle ilgili konularda eleştirel ve baskıcı tutumlardan uzak durulmalıdır. Çocuğun ödevini zamanında yapmaması, derslerine çalışmaması durumunda sürekli yargılanması, sorgulanması ve eleştirilmesi çocuğun hem derslerinden soğumasına hem okula karşı negatif duygular beslemesine neden olur.

10 Çocuğun derslerini yapması konusunda zaman zaman hatırlatmalar yapılması doğaldır ancak bunu yaparken anne babanın kullandığı üslup önemlidir. ÖRNEĞİN okuldan geldikten sonra televizyon karşısına oturan bir çocuğa annenin’ Ödevin yok mu senin, ödevini yapsana’ ya da’ Ödevlerini bitirmeden televizyon seyretmek yok demedim mi ben sana’ gibi ifadeler kullanmasındansa’ SANIRIM ÖDEVLERİNİ ÇİZGİ FİLM İZLEDİKTEN SONRA YAPMAYA KARAR VERDİN DEĞİL Mİ?’ gibi bir soru sorarak hatırlatması çok daha olumlu bir etki yaratır. Bu şekilde çocuğa SORUMLULUĞUNU hatırlatmış oluruz. Ancak bunu çocuğu aşağılamadan, küçümsemeden, eleştirmeden ve baskı yapmadan yapmış oluruz.

11 Bu yaştaki çocukların dikkat süreleri kısa olduğu için, ders çalışma süresi kısa tutulmalıdır.

12 Çocuğunuzun okuldan sonraki zamanı tamamen ev ödevleri ve ders çalışma ile doldurulmamalı.

13 Öğrencinin mutluluğunda, öğretmen ve veli arasındaki diyalog önemli rol oynar.
13 13

14 Sorumluluk Kazandırma
Sınır koyma Küçük sorumluluklar verme

15 Bir kelebeğin hikayesi

16 GÜNÜMÜZ ÇOCUĞUNUN ÇOK ŞEYİ VAR
16 16

17 DEMOKRATİK TUTUM

18 Çocuk ayrı bir birey olarak kabul edilir.
Demokratik Anne Baba Tutumu Çocuk ayrı bir birey olarak kabul edilir. Çocuğun ilgileri göz önünde bulundurulur, yeteneklerini geliştirici ortam hazırlanır. Duygular nettir. Problemlerle baş etme yolları demokratik yollarla yapılır.

19 Cezalandırıcı olmayan (özellikle fiziksel şiddet),
Demokratik Anne Baba Tutumu Cezalandırıcı olmayan (özellikle fiziksel şiddet), Soru sorma ve düşüncelerini ifade etmenin teşvik edildiği, Sonuçtan çok süreçle ilgilenilen, Merak ve keşif duygularının beslendiği,

20 Gereksiz kısıtlama ve baskıların olmadığı,
Demokratik Anne Baba Tutumu Gereksiz kısıtlama ve baskıların olmadığı, Kendi kendine yeterli olma ve kendi problemlerini çözmenin cesaretlendirildiği, Sıradan hataların hoş görüldüğü, Yergi yerine övgüye odaklanılan, Israr ve zorlamanın olmadığı bir ortamdır.

21 ÇOCUĞUN KİŞİLİK GELİŞİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Demokratik Anne Baba Tutumu ÇOCUĞUN KİŞİLİK GELİŞİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Yaratıcıdırlar. Dengeli ve uyumludurlar. Karar alma becerileri gelişmiştir. Seçenekli düşünmeyi bilirler, yeni durumlara uymada zorluk yaşamazlar. Kendilerine güvenirler. Başkalarının özgürlüklerine saygılıdırlar, kendi özgürlüklerinin sınırlarını bilirler. Çünkü ders çalışmaya başlamadan önce çocuğun azarlanması; ders çalışma davranışı ile azar işitme arasında bitişiklik kurar. Yani, azar işitmek çocuk için ders çalışmayı çağrıştırır.

22 “Sindrella, çocukları olana kadar çok mutlu bir şekilde yaşadı
“Sindrella, çocukları olana kadar çok mutlu bir şekilde yaşadı. Daha sonra o kadar yoruldu ki, mutlu olup olmadığını anlayamadı bile.”

23 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
REHBERLİK SERVİSİ


"1. SINIF VELİSİ OLMAK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları