Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AÇILAR KAZANIM : BU SUNUM 6.SINIF 7.ÜNİTEYE UYGUN OLARAK DÜZENLENİP BU KONUNUN İYİ ÖĞRETİLMESİNİ SAĞLAMAK AMAÇLANMIŞTIR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AÇILAR KAZANIM : BU SUNUM 6.SINIF 7.ÜNİTEYE UYGUN OLARAK DÜZENLENİP BU KONUNUN İYİ ÖĞRETİLMESİNİ SAĞLAMAK AMAÇLANMIŞTIR."— Sunum transkripti:

1 AÇILAR KAZANIM : BU SUNUM 6.SINIF 7.ÜNİTEYE UYGUN OLARAK DÜZENLENİP BU KONUNUN İYİ ÖĞRETİLMESİNİ SAĞLAMAK AMAÇLANMIŞTIR.

2 PARALEL DOĞRULARDA AÇI
İÇERİK AÇI KAVRAMI AÇI ÇEŞİTLERİ DİK AÇI DAR AÇI GENİŞ AÇI TÜMLER AÇI BÜTÜNLER AÇI PARALEL DOĞRULARDA AÇI DEĞERLENDİRME

3 AÇI Aynı doğru üzerinde olmayan, başlangıç noktaları ortak olan iki ışının birleşim kümesine AÇI denir.

4 HAYDİ AÇI ÇEŞİTLERİNİ ÖĞRENELİM

5 DİK AÇI İki ışın arasındaki açının ölçüsü 90° olan açılara dik açı denir.

6 DAR AÇI İki ışın arasındaki açının ölçüsü 90° den küçük olan açılara dar açı denir.

7 GENİŞ AÇI İki ışın arasındaki açının ölçüsü 90° den büyük olan açılara geniş açı denir.

8 TÜMLER AÇI Ölçüleri toplamı 90° olan iki açıya, tümler açı denir.

9 BÜTÜNLER AÇI Toplamları 180° olan açılardır.

10 PARALEL DOĞRULARDA AÇILAR

11 İç Açılar Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açılardan iç tarafta kalan açılardır. Yandaki örnekte z,t,b,a iç açılara örnektir.

12 DIŞ AÇILAR Paralel iki doğrunun, bir kesenle yaptığı açılardan dış tarafta kalan açılardır. Yandaki örnekte y, x, c, d dış açılara örnektir

13 İÇ TERS AÇILAR İki doğruyu üçüncü bir doğru kestiğinde oluşan açılardan kesen doğrunun ters tarafında kalan iki açıdır. Yandaki örnekte a ve z ,b ve t iç ters açılardır.

14 DIŞ TERS AÇILAR Birer kenarları aynı doğru üzerinde ve zıt yönlü ışınlar, diğer kenarları birbirine paralel ve ters yönlü ışınlar üzerinde olan açılara dış ters açılar denir. Yandaki örnekte c ve x, d ve y dış ters açılardır.

15 YÖNDEŞ AÇILAR Birer kenarı aynı doğru üzerinde , diğer kenarları paralel ve aynı yönlü ışınlar olan açılara yöndeş açılar denir. Yandaki örnekte a ve x, b ve y, c ve z , d ve t yöndeş açılardır.

16 EK : KAZANIMLAR 1-Açının düzlemde ayırdığı bölgeleri belirler. 2-Bir açıya eş bir açı inşa eder. 3-Komşu,tümler,bütünler ve ters açıların özelliklerini açıklar.

17 EK : KAYNAKÇA

18 EK : HAZIRLAYAN İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ (2-A) GECE TUĞÇE UÇAR


"AÇILAR KAZANIM : BU SUNUM 6.SINIF 7.ÜNİTEYE UYGUN OLARAK DÜZENLENİP BU KONUNUN İYİ ÖĞRETİLMESİNİ SAĞLAMAK AMAÇLANMIŞTIR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları