Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Örnek olay incelemesi no. 1 "Mici-küçük" uyarısı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Örnek olay incelemesi no. 1 "Mici-küçük" uyarısı."— Sunum transkripti:

1 Örnek olay incelemesi no. 1 "Mici-küçük" uyarısı

2 Sorular Ulusal Sağlık Veterinerlik ve Gıda Güvenliği Otoritesi, Bükreş'te bir gıda deposunda "Mici" kıyma hazırlanması için 200 kilogram kadar at eti miktarını sığır eti yerine kullanılmak üzere dolandırıcılık şüphesi altında bulduğu bir kontrolünü izleyen bir gıda uyarısını başlattı.

3 Genişletilmiş kontroller sonrasında "mici" üreticisi olan, Ploieşti’deki Nicolin Şirketi, 36 ilçede, 1.920 güveç için her 800 gr “mici” için, tanınmış bir süpermarket zinciri üzerinden dağıtılılmış olduğu tespit edilmiştir.

4 Prahova Sıhhi Veterinerlik ve Gıda Güvenliği Dairesi (DSVSA), Mihai Terecoasă CEO'su, laboratuvar tarafından gerçekleştirilen analizlere göre bir süpermarkette satılan Ploieşti'deki bir şirket tarafından üretilen 'Mici' üzerine DSVSA Bükreş Bükreş sığır eti yerine at eti varlığı konusunda şüpheleri doğruladı ve o anda ilan etti. Terecoasă o zaman "DSVSA Prahova et ikamesi için Ploieşti’deki üretici firmaya 30.000 lei para cezası kesildiğinden.“ bahsetti.

5 Etiket üzerinde belirtilen olmadan at eti bulunan "Mici" üretmek için para cezasına çarptırılan Ploieşti'deki şirket, DSVSA Prahova içindeki hayvansal kökenli gıda güvenliği bölüm eski şefi kocası tarafından yönetilen ve yani kocası tarafından yönetilen gibi şirketlerin denetimleri gerçekleştirmesi gereken müfettişler de onun çalışanlarıdır. Bu kurumun başkanı, söz konusu gıda uyarısı ardından söz konusu çalışanların gıda dışı ürünler üzerindeki kontrollerin yapmaktan sorumlu departman içinde bir icra işe transfer olduğunu açıkladı.

6

7 Sorular İhlâl partiden ürünün ne kadar miktarı piyasadan çekilmiştir? Yetkililer, bu olayın akabinde ne gibi yasama önlemleri almışlardır?


"Örnek olay incelemesi no. 1 "Mici-küçük" uyarısı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları