Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Bilgisayar Bilgileri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Bilgisayar Bilgileri"— Sunum transkripti:

1 Temel Bilgisayar Bilgileri
FATİH Projesi Hazırlayıcı BT Eğitimi Kursu

2 Bilgisayar nedir? Bilgisayar, kendisine verilen bilgilerle, istenilen problemi çözmek amacıyla; verilen bu bilgiler üzerinde işlemler yapabilen, istenen sonuçları çıkartabilen, elektronik bir aygıttır.

3 Bilgisayar Çeşitleri Masaüstü Bilgisayar Avuç İçi Dizüstü Bilgisayar
Tablet Bilgisayar

4 Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
Donanım ve Yazılım Bilgisayarlar, donanım ve yazılım olmak üzere iki temel kısımdan oluşur. Donanım: Kasa, ekran, klavye, fare ve bunların içinde bulunan parçaların oluşturduğu kısımdır. Yazılım: Bilgisayarın istenilen amaçlar doğrultusunda kullanılmasını sağlayan komutlar topluluğudur.

5 Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım
Ekran(monitör) Klavye Kasa Fare(Mouse)

6 Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım
Fare Bilgisayarda çizim yapmak, oyun oynamak, komut seçmek ve çalıştırmak gibi işlemlerde kullanılan yardımcı donanım birimidir. Ekranda gözüken ok/imleç  yardımıyla komut girişi yapmaya yarar. Farenin çevre birimi olarak kullanılmasıyla işaretleme, tıklama ve sürükleme gibi işlemler yaptırılır. Ok/İmleç: Farenin ekran üzerinde nerede olduğunu gösterir. Tıklama: Farenin tuşuna bir kez basılmasıdır. Çift Tıklama: Farenin tuşuna kısa aralıklarla iki kez tıklanmasıdır. Bir simgeye yüklenen işlevinin yerine getirilmesini sağlar. Sürükleme: Farenin sol tuşunu basılı tutarak imlecin yerinin değiştirilmesidir. Tekerlek Sağ tuş Sol tuş

7 Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım
Klavye Bilgisayarda yazı yazmak, veri girmek ve bilgisayara komut vermek için kullanılan donanım birimidir. Üzerinde harfler, sayılar, işaretler ve bazı işlevleri bulunan tuşlar vardır. F ve Q olarak iki çeşit Türkçe klavye bulunur. Harf Tuşları Fonksiyon Tuşları Rakam Tuşları Özel Görevli Tuşlar Çoklu ortam Tuşları

8 Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım
Ekran(monitör) Bilgisayarın görüntüleme birimidir. Monitör bilgisayarda yapmış olduğumuz işlemleri görmemizi sağlar. CRT Monitör LCD Monitör

9 Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım
Sistem Birimleri ve Kasa Kasa: Bilgisayarda işlemlerin yapıldığı, yazılımların çalıştırıldığı, monitör, fare ve klavyenin bağlı olduğu ve diğer çevre birimlerinin bağlanabileceği birimdir.

10 Bilgisayar Çevre Birimleri
Tarayıcı : Resim, grafik ve önceden yazılmış yazıları bilgisayar ortamına aktarmakta kullanılır. Optik karakter okuma (OCR) yöntemiyle de tarama yapabilirler. Yazıcı : Resim, grafik ve önceden yazılmış yazıları bilgisayar ortamından kağıt üzerine aktarmakta kullanılır.

11 Yazıcı Çeşitleri

12 USB Bağlantı Noktası

13 Hoparlör Bilgisayar tarafından üretilen veya kaydedilmiş sesleri duymak için kullanılır.

14 Projeksiyon Cihazı Bilgisayar, kamera vb. kaynaktan gelen görüntüyü özel yansıtma sistemi ile düz bir yüzeye (Projeksiyon Perdesi, Duvar vb.) yansıtmaya yarayan cihazdır.

15 Projeksiyon bağlantısı ve görüntü aktarımı
Bilgisayarınızdan projeksiyona görüntü aktarmak için; Windows+P tuşlarını kullanabilirsiniz. Yada, Dizüstü bilgisayarınızın markasına göre değişmekle birlikte Fn tuşu ile f3, f4 veya f5 tuşlarını kullanabilirsiniz.

16 Depolama Birimleri Taşınabilir Bellek Sabit Disk Optik Ortam (CD,DVD)
USB Bellek

17 Fatih Projesi Donanımları

18 Fatih Projesi Donanımları

19 Teşekkürler


"Temel Bilgisayar Bilgileri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları